20 Kasım 2020 Cuma

Lille'nin bu sezon attığı gollerin yüzde 57'si Türk futbolculardan gelmiş


Lille'yi seviyoruz. Türkiye pazarını iyi koklayan ve bünyelerinde önemli Türk futbolcuları bulunduran bir kulüp. Zeki Çelik'i aldıklarında, 1. Lig'de İstanbulspor forması giymekteydi. Ülkemizdeki büyüklere uğramadan, direkt Avrupa yaptı ve kariyerini genç yaşta şekillendirdi. Sonra Yusuf Yazıcı transferi gerçekleşti ve o biraz daha maliyetli bir iş oldu. Yine genç bir isim ve ülkemizi gururla temsil ediyor. Sonrasındaki Burak Yılmaz transferi tam bir futbol aklı işi.

Beşiktaş'ta maddi sorunlar var ve futbolcunun bedelsiz çıkış ihtimali doğmuş. Bunu koklayarak, Türk Milli Takım'ının 1 numaralı santraforunu "bonservissiz" şekilde kadrolarına kattılar. Burak Yılmaz'ı yaşına bakarak yorumlamamak gerektiğini Lille performansıyla tekrar görüyoruz. Keşke çok daha önceki yıllarda Avrupa yapsaydı. Onun da kariyeri bambaşka şekilde gelişebilir. Yaş 35 olsa da, Fransa'da harika iş çıkarıyor. 

Lille'nin bu sezon attığı gollerin yüzde 57'si Türk futbolculardan gelmiş. Türkiye'de ise bu oran;

Fenerbahçe: %25 
Başakşehir: %23 
Trabzonspor: %20 
Galatasaray: %17
Beşiktaş: %16  

Lille kulübünü geçen tek Türk takımı ise %75 ile Yeni Malatyaspor olmuş. (Haberin kaynağı Sokrates.)

Ülkemiz takımlarında ister istemez yabancı ağırlığı var. Özellikle de işin hücum tarafında. Bu kötü bir şey değil. İyi yerliler sıklıkla Avrupa yapar oldu ve bu liglerde çok önemli futbolcularımız var. Yabancı kuralının en büyük artısı bu ve Milli Takım'a yansıması ortada. Oranlar neden düşük diye eleştiri yapmam. Lille'de başlı başına 3 önemli Türk futbolcu var. 4.'ü de geleceğe yatırım olarak geldi. Bunun devam etmesi dileğiyle.

2 yorum:

  1. Çok zengin olmasa da Türkiye Avrupa'nın orta sıra takımları adına zaman zaman baktıklari yer haline geldi. Biraz da ucuz pazar olduk. Bulgarların bile gelip Edirne'den alışveriş yaptıkları dönemde ekonomimiz çökmüşken Lille hızlı davrandı ve ciddi kâr edecekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer takımlar buna henüz tam anlamıyla uyandı diyemeyiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir