15 Kasım 2020 Pazar

O dönem sosyal medya olsa, daha farklı eleştiriler de görürdük


Bülent Akın'ın Belhanda yorumu hoşuma gitti. Doğru bir tanımlama yapmış. "10 numara diye tutturmuşlar, çocuğu yerden yere vuruyorlar. Liverpool'u, City'yi, Bayern Münih'i izlemiyorlar mı? 10 numara yok. Yıllar sonra Fenerbahçe'yi yendiğimiz maçta Belhanda & Onyekuru etkili oldu. Belhanda önemli bir pasör, savunmaya da katkı veriyor" dedi. Belhanda, Galatasaray'ın mobil uygulamasındaki soru cevapta da kendisinin pozisyonunu, neler yaptığını tekrar ifade etmişti. Hala görülmek istenmiyorsa da, söyleyecek bir sözüm kalmadı.

Buradaki konu "Bülent Akın" olsun. O da Galatasaray'a transfer edildiğinde, ciddi bir maliyetti. Doğal olarak beklenti de yüksekti. Lucescu'nun transferi diye düşünmeyin. Fatih Hoca "eğer devam edersem" üzerinden bir liste hazırlamış ve kulübe bırakmıştı. O liste içinde, Bülent Akın ismi de vardı. O dönem için ciddi bir bonservis bedeli ödendi ve 2 yıl giydiği Galatasaray formasının daima önüne geçen bir unsur oldu.

Lucescu ise, birçok futbolcuda olduğu gibi, Bülent Akın için de farklı bir dokunuşta bulunmuştu. Ayhan Akman'ı hatırlayın. 10 numara gibi gelmişti, 6 numaraya, yani daha defansif aksiyonuyla öne çıkacak bir isme dönüşmüştü. Bülent Akın için de bu oldu. Biraz daha 6 numaraya kaydırıldı ve ağırlıklı olarak "defansif" aksiyonu üzerinden ön plandaydı. Beklenti biraz daha hücumdu ve savunma aksiyonu görülünce de nedense futbolu beğenilmedi.

O dönem sosyal medya olsa, daha farklı eleştiriler de görürdük. Yüksek bonservis bedeli ve pozisyon değişiminin konuşulması hiç bitmedi. Bence katkı sağlıyordu, takımın iyi yerlilerinden biriydi. Özellikle de 2001 - 2002 sezonunda harika iş çıkarmıştı. Birçok isim ayrıldı çünkü, forma biraz daha bu isimlere kaydı diyebiliriz. Yeri geldi stopere dahi çekildi, böyle bir savunma değişimi izliyorduk. Nedense bu değişim tutulmadı.

Top tekniği, pas özelliği de iyiydi. Bunun yanında savunma katkısı da sağlıyordu. Belhanda da kendi pozisyonuna göre farklı meziyetleri de size sunuyor ama insanlar bunu istemiyor ya da beğenmiyor. Günümüz futbolunda da bunu istememek, hala eski ile yaşamak ilginç geliyor. Bülent Akın o eleştirilere 2 yıl dayandı ve yurt dışına gitti. Belki Fatih Hoca da onu kullanacaktı. "Lucescu'nun torpillisi" diyen dahi oluyordu.

8 yorum:

  1. Dinamik bir orta sahaydi. Bunun yanında top tekniği pas kalitesi de yeterli seviyedeydi. Bı orta sahadan daha ne isteyebilirsiniz ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunun 2 yönünü de oynardı. Medyanın lincine uğradı her seferinde.

      Sil
  2. Futbolu sadece pas ve şuttan ibaret gören bir tayfa var hala, eski kafalı yorumcu ve köşe yazarı abilerimiz bu yorumları yapınca normal diyebilirim ama şimdiki neslin bu yorumları yapması çok garip, sneijder gibi sadece şut ve pas mı kovalasın, savunmaya yük mü bindirsin belhanda bunu mu istiyorlar anlamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyas hata, x ismi giydiği forma numarası üzerinden eleştirmek daha da hata. Belhanda yokken ortaya çıkan sorun da bariz iken, üstüne konuşmak yersiz ama anlatıyoruz işte :)

      Sil
  3. 5 milyon dolarlık adam değildi ama. bu nedenle antipati oluştu.
    bir de takım öyle iyiydi ki (2000-01) zayıf halka kalıyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada takılı kalmayacaksın, yoksa futbolcu ne verebilir ki. Ödenen bonservis onun sorunu değil. 2001 - 2002 sezonunda da müthiş iş yaptı mesela, o neden konuşulmuyor?

      Sil
  4. (M.T.A)
    Her 10 numarayı giyen takımın en iyi oyuncusu,en çok gol pasını vereni,duran toplardan gol atanı,kullandığı köşe vuruşları sonucu atılan kafa gollerinde payı olanı,takımın zora düştüğünde 2-3 kreatif hareketiyle oyunu takımı adına kurtaranı olmak zorunda değil.Bazı 10 numaralar defans ile hücum arasındaki bağlantıyı sağlarlar,kendi kalelerinde gole izin vermezler,kontra atağı başlatırlar,gerekirse sakat sakat oynarlar,4 tane ciğerler olabilir,giydikleri formanın önceki sahipleriyle karşılaştırılmazlar.Lakin gereksiz top kayıpları yapmazlar,taraftarla diyaloga girmezler,maç içerisinde umursamaz tavırları olmaz,aldıkları parayı hak ederler ya da indirimi kabul ederler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda büyük indirimi kendisi öneriyor zaten. Gereksiz top kayıplarını bilmem de, genele bakarım. Gün sonunda 2 şampiyonluk yazıyor Belhanda. O top kayıpları olmasa, zaten bu yetenekte sana düşmeyecek bir isim. Taraftar kendisini de sorgulamalı, büyük haksızlık yaptığına inanıyorum. Taş olsan çatlarsın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir