6 Kasım 2020 Cuma

Taylan Antalyalı ne yaparsa yapsın Milli Takım'da yer almayacak gibi


Şenol Güneş'in kafasında bir havuz var ve dışına çıkmak istemiyor. 35 - 40 futbolculuk bir grup bu. Bir arada olmaları, alışkanlıklar gibi noktaları düşünüyor olmalı. Bu yüzden de, bazı isimlerin takımında yedek ya da formsuz olması gibi noktaları es geçiyor. Tabii bu da her futbolcu için geçerli değil, en azından bu kadro bize bunu söylüyor. O zaman da, bazı çağrılmayan isimler üzerinden bu kadro gayet eleştirilir. Ezber hareket çok.

Milli Takım'ın bundan önceki açıklanan kadrosunda da söylemiştim. Taylan Antalyalı da Milli Takım'ı hak etmiyorsa kim hak ediyor? Galatasaray'ın en istikrarlı futbolcularının başında, belki de en iyi performans gösteren yerli futbolcusu. O pozisyonda yerine çağrılan isimlere bakıyorum da, bence haksızlık yapılıyor. Başakşehir, Mahmut Tekdemir'den vazgeçti mesela, kenara aldı. Okay Yokuşlu da kendi takımında iyi gitmiyor. Yine de her şartta kadrodalar.

Salih Uçan için de bu durum geçerli. "Genç" yapı diyoruz da, bu isimler o yapının devamı demek. Bu futbolcular 25 - 26 yaşındalar. Salih Uçan'ın potansiyeli çok ciddi noktadaydı. Yıllar içinde beklenen seviyenin uzağında kalsa da, son 2 sezona bakınca potansiyelini yakaladı. O da ligin en iyi yerli orta sahaları arasında. Arada hazırlık maçı oynanıyor, Uluslar Kupası'na da tam anlamıyla hazırlık gözüyle bakıyoruz. Bir şeyler mi değişti?

Forvet için de aynı şeyleri yazarım. Serdar Dursun gerçeği var. Bundesliga 2 diye geçmeyin, Kenan Karaman da orada oynuyor. Serdar Dursun ise istikrarıyla ön plana çıkan bir forvet. Oysa kadroya bakıyoruz, sakat Cenk Tosun, henüz iyi bir Milli maçı var mı bilmediğim Enes Ünal var. Bu isimlerin yeri hazır, yine ezber hamleler. Forvet rotasyonunda sorun yaşarken, bu seviyeyi hak eden bazı isimlerin yüzüne bakmıyoruz.

Neyse ki Caner Erkin kadroya alınmış. O da, Umut Meraş'lar olsa kadroya alınır mıydı emin değilim. Lige müthiş girdi ve çok formda. Umut Meraş'lar varken de yazıyordum, Caner Erkin bana göre yerli olarak en iyi sol bekimiz. Kadroda yerini alması çok doğru, umarım ilk fırsatta kesilmez. İşin ilginci, Ömer Bayram'ı sol beki düşünerek kadroya alması. Emre Kılınç yok mesela. Hadi o formsuz da, bazı isimler ezberden kadroda yer almaya devam etmiyor mu?

3 yorum:

  1. Bu art arda maç oynanan yoğun süreçte milli takima ne kadar az oyuncumuz giderse o kadar iyi bence. Bu süreçte milli takımlar icin özellikle Avrupa Uluslar Ligi ve hazırlık maçı fikstürleri bence tamamen iptal edilmeli.oyuncular sakatlıktan başını kaldıramiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de iyi ama, insan yine de görmek istiyor. İşin ilginci, normal sezonlarda bu aralarda 2 maç oynanırdı. Şimdi ise bir de hazırlık maçı eklediler ve 3'e çıktı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir