23 Kasım 2020 Pazartesi

Yunus Akgün'ün attığı 2 gol öz güvenini tazeleyecektir


Kiralık olarak takımdan ayrılan ve beklenti duyduğumuz çoğu genç isim iyi kötü şans buluyor. Hatta bazısı takımlarının ilk 11'inde önemli bir parça olmayı da başardı. Yunus Akgün'den de beklenti yüksek, 2000'li grubun en değerli isimlerinden. Adana Demirspor öyle bir ortam ki, ciddi yatırımlarla her dönem önemli kadrolar kuruyor. Bir an önce Süper Lig diyebilmek adına para harcamaktan çekinmiyorlar. Hocalar gelip gidiyor, her transfer dönemi neredeyse sıfırdan kadro kuruluyor.

Daha önce de yazmıştım. Yunus Akgün'ü kiraladıklarında, Erkan Zengin ve Volkan Şen gibi isimlerle henüz anlaşmamışlardı. Transferin son günü bu isimler takımda kaldı ve kanat için çok geniş bir rotasyon oluştu. Bu rotasyon içinde de Yunus Akgün pek şans bulamadı. Bulduğu şanslar kısıtlı dakikalar, haliyle de kendisini göstermesi imkansızdı. Eskişehirspor karşısında ise maçı döndüren, bir anlamda takımına galibiyet getiren isim oldu.

Bu da umarım öz güven tazelemesi demek olacak. Çok kritik goller attı, 2. goldeki savunma arkasına sarkması ve bitirişi de harikaydı. Rotasyon kalabalık olsa da, kesilemeyecek isimler değil. Yunus Akgün ciddi bir potansiyel, ayağa kalkması ve işe başlaması gerekiyor. Volkan Şen'i kesebilmesi lazım, ondan daha az yetenekli değil. Şu 2 gol değerliydi, onu rotasyon içinde mutlaka öne atacak. İlk 11 yolunu açabilirse de ciddi bir gelişim sağlar.

Atalay Babacan ve Abdussamed Karnucu kendi takımlarında her maç ilk 11'de. Doğru takımlara kiralandılar. Yunus Akgün ise kaosun içine düştüğü için, kafasını kaldırması zor oluyor. O da bu ikiliye dahil olursa, gelecek sezon için, kendi altyapımızdan yetişecek 3 ismi rotasyona yazmış oluruz. Şu kiralamalar daha önce gerçekleşse, profesyonel olma yolunda erken adım atılacaktı. Zaman kaybedildiğini düşünüyorum. Yine de geç değil.

6 yorum:

  1. 2.golündeki hırsı bence golden daha önemli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbola aç, kendini göstermek istiyor. Güzel bir şey :)

      Sil
  2. Sözleşme uzatmadılar diye sallamıştım 2024'e kadar uzatmışlar. O zaman ben de senin gibi umutlanayım. 7 maçta şans buldu ama ortalama 25 dakika oynuyor. 2 golün ardından daha fazla şans bulur. Bu noktada istikrarlı olmalı ki rakiplerini yedeğine alabilsin. Fizik gücünü kazanabilirse GS'yı aşıp avrupaya gidebilecek bir potansiyeli var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış takıma gitti, bunun sıkıntısını ilk etapta yaşadı. Umarım bundan sonrası toparlar.

      Sil
  3. Yunus geniş alan isteyen bir oyuncu da değil. Kapalı savunmalari açarken de çok faydalı olabilir. Yeter ki potansiyeline ulaşsın.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir