10 Kasım 2020 Salı

Yüzde 94'lük müthiş bir pas isabet yüzdesi


Bir de bu harita üzerinden Belhanda'yı yorumlayalım. Yüzde 94'lük müthiş bir pas isabet yüzdesi, rakip ceza sahası içinde Arda'yı gördüğü müthiş asisti ve attığı gol. Bu sezon, attığı gole benzer birçok golü var. Rakip ceza sahasına sık sık girer oldu ve uygun şut imkanları buluyor. Performansına genel olarak iyi gözüyle bakıyordum da, bu sezon çok daha iyi. Takımın genel yapısıyla mı alakalı bilinmez. Olmazsa olmazlar kim desek, ilk 3 isim içinde yazarım.

Olabildiğince dikine oynamaya çalışmış, bu değerli. Oyun hız kazandığında, Belhanda'nın değeri ortaya çıkar. Ağır işleyen, amansız pas düzenlerinde ise topu ayağında çok fazla tutmaya çalıştığında ise sorun olabilir. Hızlı oyna, hata yap sorun olmaz. Sorumluluğu paylaşmak da mühim. Arda Turan ve Feghouli gibi isimlerin üzerinde bu yük diyebiliriz. Belhanda oyun kurulumuna yardımcı ama bu ikiliye göre az daha peri planda diyelim.

Topu hücuma müthiş taşımış. Sağ tarafa ağırlık verse de, sol tarafa attığı paslar da isabetli. Geriden oyun kurma noktasında da, Taylan Antalyalı'ya olabildiğince yardımcı. Belhanda'dan beklenen oyun da bu zaten. En sevmeyeni dahi, şu tabloda kendisine bir eleştiri getirmez. Yokluğunda yaşanan sorunlar da ortadayken, sahadaki öneminin altını çizmek lazım. Saha dışında türlü saldırıya uğruyor. Galatasaray yönetiminden, bazı taraftarlarına kadar. Bazen, sahaya çıkabilmesi dahi mucize diyorum.

Bir de sakatlıktan döndü. Milli Takım arası sonrası gelir denirken, Sivas deplasmanına çıktı. Bunu da ilk kez yapmıyor, daha öncesinde de yapmıştı. Aidiyet var yani, burayı seviyor. İstediğin indirimi yapmaması adına da sebep yok. Mobbing uygulama, teklif ondan dahi gelir. Yeni sözleşme verilir mi bilmesem de, böyle bir futbolcuyu transfer edebilmek kolay değil. Kazanma, kullanma yanlısıyım. Belhanda'nın durumu, Feghouli'ye benzemez.

6 yorum:

  1. Belhanda ilk geldiği sene maç alamıyor diyorduk ama giderayak onu da yapmaya başladı. Erzurum, Hajduk, Sivas maçlarında net Belhanda'nın imzası var. Kötü de oynasa sahada olmak zorunda. O olmadan 2. ve 3. bölgeye geçemiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım yapısı hızlanıyor, bu da ona uyan bir şey. Yapamadıklarını da yapmaya başladı.

      Sil
  2. fedakar bi oyuncu. misal falcao öyle değil. falcao sivas maçına yetişir mi denilirken, milli aradan dönüşte bile hazır olmaz diyordum. hep aynı senaryo çünkü. bakalım bu sefer şaşırtacak mi ? belhanda'nin ise aldığı para sonuna kadar helaldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao konusu ilginç. Özellikle sakatlıklarından dönüş süreleri.

      Sil
  3. Belhanda çok gamsız görünüyor ama adam aslında çok fedakâr. Maç içindeki düşüşleri hep onu öyle gamsız sanmamiza sebep oluyor sanırım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir