13 Aralık 2020 Pazar

Bartuğ Elmaz da yükleniyor


Emin Bayram'ı sıklıkla konuşuyoruz da, konuşmamız gereken bir isim vardı. O da saha içi ve dışı ekstra çalışmalarının sonrasında A takıma alındı. Bartuğ Elmaz da konuşulması gereken, değerli bir potansiyel. Orta saha için transfer ihtiyacı duyarken, alttan iyi bir gencin geliyor olması mutluluk veriyor. Yaşanan sıkıntılar kaynaklı U19 maçları oynanamadığı için, takımda kalan bazı gençler için düşünüyordum. Maç eksikliği de oluşuyor, ne kadar idman yaparsanız yapın. Hepsinin bir anda A takıma yükselmesi de imkansız. Bazı isimler, verdikleri ışıkla bunu sağlayacak.

Bartuğ Elmaz, 17 yaşında, 6 numara oynayan ve sertliğinin yanında, iyi top tekniğini de barındıran bir genç. Daha yakından, hatta yerinden izleyip takip edenler daha iyi anlatacaktır. Sert bir isim, iyi top kapar, savaşır, mücadele eder. Bunun yanında çok iyi bir top tekniği var, geriden iyi oyun kurar, bileklerine hakimdir. Oyunun 2 yönünde bu özelliği barındırmak onu farklı kılıyor. Biraz ağır tabii, o biraz sorun da, oyunun 2 yönündeki katkısıyla da bunu aşıyor.

Ne 6 numaralar gördük, sadece savunma aksiyonlarının iyi olması ve biraz da fizik özelliğinin iyi oluşuyla yıllarca tutundular. Bartuğ Elmaz'ın hücum aksiyonu da oldukça iyi. 6 numara oynayıp, hem pasörlük yapacak, hem oyuna sertlik katacak. Oraya Seri'yi yazınca iyi pas yapıp, savunma ve fizik tarafında ezilebiliyorsunuz. En iyi döneminde dahi Mehmet Topal gibi bir ismi yazsanız, hücum tarafı sorun olabiliyor. Bartuğ Elmaz ise her 2 oyuncu tiplemesini de bünyesinde barındırıyor.

Fatih Hoca'nın onunla özel olarak ilgilendiğini biliyorduk. Şimdi aşama aşama yükseltecek. Yerli iskeletimiz oturmak üzere ve yeni alternatifler üretiyoruz. Alttan da bu tarz kazanımlar gelecektir. Önümüzde kupa maçı var ve Bartuğ Elmaz'ın süre bulmasını bekliyorum. Orada vereceği iyi bir reaksiyon da gelecek adına önünü açacaktır. Olmadık transfer hamleleriyle bu çocukların önü tıkanmaz umarım. İyi bir hava yakalandı, devamını getirelim.

Desteklerinizi bekliyorum.
Destek olmak için de;
Sayfadaki tanıtımlara 1-2 tık atmanız gerekecek :)

4 yorum:

  1. Sırtı dönük topu alıp anında aksiyon alabiliyor.sağ yada sol ayak farketmiyor.60 70 metreye ayağa pas atabiliyor.izlediğim video larında ikili mücadeleye pek girmiyor ve dediğiniz gibi biraz ağır...Allah yolunu şansını açık etsin.Biraz sabır biraz destek milyonluk euro tasarrufu sağlayacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sert derken, savunma tarafı güçlü demiştim. Yanlış anlayanlar olmuş. Önü açık bence.

      Sil
  2. Yorumcular Taylan'in yedeği yok kim oynayacak orda diye konuşup Seri'nin yolunu yapmaya çalışıyorlar sürekli. Birebir Taylan'in katkısını yapmasa da o mevki için hazırlanabilir şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim ne yaparsa yapsın, o yön tıkalı bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir