17 Aralık 2020 Perşembe

Batuhan Kör & Galatasaray, Bursaspor altyapısının taşı toprağı altın


Bursaspor altyapısı ben kendimi bildim bileli iyidir ve çok önemli isimleri futbol sahnesine sunmuştur. Bu dönemde daha çok konuşulmasının nedeni biraz da "zorunluluk". Geçmiş yılların kötü yönetimleri ve oluşan borç sarmalı sonucu, kulüp transfer yapamayacak hale geldi. Haliyle de gençlere sarıldı ve ağırlıklı olarak onlarla yola devam ediyorlar. X takım olsa zorlanır, yaşayacağı düşüşün önü ardı kesilmez. Bursaspor ise ligde play-off savaşı verir halde. 

Son dönemde Ali Akman'ı vitrine koysak da, konuşulması gereken o kadar çok isim var ki. Batuhan Kör de o isimlerden biri ve son zamanlarda ön plana çıkan isim oldu. Önce Samsunspor'u dağıttı, sonra da kupada Göztepe'yi. Ali Akman'ı gol özelliğiyle değil de, oyun içi katkısıyla yorumlanması gerektiğini söylerim. Pres ve mücadele gücü, hareketliliği, pas oyununa yatkınlığı gibi değerli özellikleri var. Onun açtığı alanı da Batuhan Kör gibi isimler iyi doldurmaya başladı.

Batuhan Kör de forvet olarak piyasaya çıksa da, sağ kanatta asıl etkisini gösteriyor. Sağ ayaklı bir sağ kanat olsa da, kat ediyor, forvetini tamamlıyor, gol sezgisi yüksek, iyi bir şut tekniği var, hızlı, hareketli. Bir kanatta ne ararsanız var işte, çok ciddi potansiyel. Son 2 maçta attığı gollerle konuşmaya başlasak da, bir süredir yükselen isimdi. Forvet çıkışlı zaten, orada da oynuyor. Ali Akman'la birlikte de Bursaspor'un gol yükünü taşıyorlar.

Aslında Burak Kapacak'ı da bu isimler arasında değerlendirmeli. O bu isimlerden daha eski çıkışlı olsa da, farkını ortaya koyduğu sezonu yaşıyoruz. Sağ bek gibi piyasaya çıktı, sonra sağ öne geçti, farkını ise sol tarafta ortaya koydu. Ters ayaklı, kat eden, gol ve asist rakamları yüksek bir kanada dönüştü. Mücadelesi, çalışkanlığı zaten var. Bir de buna teknik meziyet ekledi. Bu hücum üçlüsü de oldukça keyif vermekte. 

Mümkün olsa da üçünü birden alsan. Ali Akman'daki avantaj sezon sonunda bitecek sözleşmesi. İpler futbolcuda ve bu da transferde işini kolaylaştırıyor. Diğer 2 ismin ise sözleşmeleri olacak ve söz sahibi olan kulüp. Bonservis bedeli konuşacak, burada da rekabet var. Özellikle Batuhan Kör'ü de Galatasaray formasıyla izlemek isterdim. Bu tarz bir kanat forvet, yerli rotasyonu noktasında elimizi güçlendirir ve gençleşen Galatasaray'ın yeni yüzlerinden biri olmasını sağlardı.

12 yorum:

  1. İsmail Çokçalış da önemli bi yetenek bence onu da düşünmeliyiz :) Linnes ve şenerin gideceğini düşünürsek omarla iyi bir rekabet olacaktır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da yazmıştım haftalar önce. Öyle isimler var ki.

      Sil
  2. Lyundama, Marca'yu satıp elimizdeki bütün parayı bu çocuklara yatırmalıyız. 20 milyon euro gibi bütçe ile en az 8-9 tane böylesi transfer yapma imkanı var.
    Buna cesaret edersek işte kulübün geleceği o zaman kurtulur.
    Ama gidip de yine yaşlı, etiketli, kiralıklara gidersek o zaman bize yazıklar olsun demekten başka hiçbir şey içimden gelmez!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yatırım odağımı yerlilere, özellikle de bu geçlere yapardım.

      Sil
  3. Ali Akman, Batuhan Kör, Burak Kapacak. Bunların yanına yine Bursa'dan İsmail Çokçalış. Sadece Bursa değil 1.ligde iyi bulduğum isimler var. Burak İnce, Mehmet Özcan, Nurullah Aslan, Ali Kaan Güneren, Bilal Ceylan, Tayyip Sanuç. Elbette hepsini almayız, alamayız da zaten :) Ama bu arkadaşlardan alabildiğimiz kadarını almalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alt ligler kaynıyor, çok kaliteli gençler var. İlk iyi satış sonrası o parayı bu gençlere yatırırdım.

      Sil
    2. Zaten ona 3 milyon buna 5 milyon gibi bir seçenek yok. Aslında eskiden de yoktu ama kendimizi kandırıyorduk. Maaş konusunda da bir üst limit belirlenmeli. Zaten bu tarz genç isimlere yöneldiğin zaman maaş bütçen de rahatlayacak. İçeriden kazanımlara da devam etmemiz gerekiyor. Bartuğ, Ali Yavuz gibi isimlerin yanına bu saydığımız isimleri alırsak 3-5 yabancı ile kaliteli, önde basan, hızlı ve dikine oynayan bi kadro kurabiliriz. Şu an oynadığımız oyun tarzına bayılıyorum. Beklerden dolayı sahayı enlemesine kullandığımız için rakibin savunması kenarlara açılmak zorunda kalıyor. Ortadan da Emre Kılınç gibi delici isimlerle içeride yoğunlaşabiliyoruz. Yani hem kanatlardan hem ortadan oynuyoruz. Bize bu oyunu yükseltecek isimler gerekli

      Sil
    3. TL bandında kazanacaklar, rakamlar dediğin gibi düşecek. Sonra olası parlamalar sonrası satış imkanı doğacak.

      Sil
  4. her sivrilen oyuncuyu almaya kalksak sonu gelmez bu işin. mesela kerem aktürkoğlu kadar yetenekli mi ? öyle ise alalım tabi yoksa çok da gerek yok

    YanıtlaSil
  5. Bu gençlerle süper lige çıkıp orda tekrar zirveyi zorlasalar çok güzel bir hikaye yazarlar. Bursa altyapısı bunu başarabilecek bir altyapı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarırlar başarmasına da iş bir noktada maddiyata dayanıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir