13 Aralık 2020 Pazar

Bu maçtan fazlasıyla umutluyum ve heyecanla bekliyorum


Darıca Gençlerbirliği maçı da beni heyecanlandırıyor. Sanırım sahaya adım atacağımız her an bu heyecanı duymaya devam edeceğim. Oynanan iyi oyun bir yana, yeni kazanılan isimler, özellikle de gençler beni çok heyecanlandırıyor. Kerem Aktürkoğlu ve Ali Yavuz Kol gibi isimler sahne aldı, Bartuğ Elmaz'ın da bu maçta süre bulabileceğini düşünüyorum. Eksikler kaynaklı yeni alternatifler üretmiştik, şimdi o eksik isimleri de yeniden ısındırmak için fırsat oluştu.

Kerem Aktürkoğlu'nu son 10 - 15 dakikalarda izlerken dahi potansiyelinin altını çizdik. Lezzet aktı çocuktan. Böyle bir maçta, 90 dakika sahada kaldığını düşünsenize. Potansiyelini daha da parlatıp, rotasyon içinde çok daha sağlam bir yer edinmesi olası. Ali Yavuz Kol için de bunu düşünüyorum. O da ilk 11'de oynayacağı bir maçta, çok daha iyisini yapabilir. Böyle böyle de rotasyon içindeki yerinizi garanti altına alırsınız.

Orta saha alternatifi ararken, bakarsınız Bartuğ Elmaz da o isimlerin arasına dahil olur. İlk 11'i bilmem de, sonradan da olsa şans bulacaktır. Olası iyi görüntü de, transferdeki stratejiyi tekrardan değiştirebilir. En önemli kazanım bu, içeriden ne kazanabildiğiniz önemli. Bizim de bu sezonki başarımızın temel nedeni bu diye düşünüyorum. Yazın transfer dönemini beklediğimiz gibi geçiremesek de, Fatih Hoca'nın sonrasındaki dokunuşlarıyla ayağa kalktık.

Emin Bayram'ı da bu sezon hiç izlemedik mesela. Stoper rotasyonu olabildiğince dar ve olası eksikler halinde sezon içinde de bu forma Emin Bayram'a gelebilir. Hazır tutmamız lazım, şu an ana rotasyonun bir parçası. 4 tane stoper sayabiliyoruz, 5.'si yok. Diğer gençlere çok odaklanırken, onu da unutmamak lazım. İlk atılımı o yapmıştı ve kendisiyle alakalı beklentimiz çok yüksek. Onu da bu sezon ilk kez izleyecek olmak heyecan veriyor.

Kocuk
Şener Luyindama Emin Taşdemir
Etebo Ömer Belhanda
Jesse A.Yavuz Kerem

Böyle bir kadro izleyebiliriz. Hem bazı isimlerin maç eksiğini gidermek, hem de bazı gençleri görmek adına iyi bir fırsat. Bu maçtan fazlasıyla umutluyum ve heyecanla bekliyorum.

16 yorum:

  1. İleri üçlüyü ben de böyle hayal etsem de jesse garanti oynar, bence hoca akbaba ve ardayı oynatacaktır. :(

    YanıtlaSil
  2. Kerem'in yokluğunda belhandayı sol öne alıştırmak mantıklı olmaz mı?

    YanıtlaSil
  3. kerem için covid diyorlar maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yazıyı yazarken öyle bir durum yoktu. Maalesef öyle :(

      Sil
  4. bu arada a.demirspor'da erkan ve volkan ile yollar ayrılmış. yunus akgün için iyi haber

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda yorum yapmak için erken. Adana Demirspor Ocak ayında transfere yine yüklenecek, o pozisyonu da olmadık isimlerle doldurabilir.

      Sil
  5. kerem haberi yıktı beni

    YanıtlaSil
  6. Bazi oyuncularin performanslarini gormek adina ve oyunculari daha eknomik kullanmak adina
    Okan
    Omar Liyundama Emin Linnes

    Etebo

    Jesse Belhanda Arda Omer

    Ali Yavuz

    Ilk yari solda Linnes ya da Emre ikinci yari da yine digeri oynar ikisi de bize lazim o yuzden Omerde biraz mecbur Kerem yok diger oyuncularin boyle maclarda yorulmamasi icin en iyisi Omerin oynamasi
    Ikinci yari mesela forveti ikilemek olur bazi suprizler olur
    En onemlisi Allahin izniyle problemsiz turu atlayalim da bizim ucun daha da iyi olsun :)

    YanıtlaSil
  7. Alternatifleri görmek ve takımı güçlü bir şekilde izlemek için önemli bir fırsat bu maç. Kerem pozitifmis ne yazık ki. Umarım kariyerindeki son şanssızlık bu olur.

    YanıtlaSil
  8. Bu haftayı bay geçip kupa maçımız olması bence çok iyi oldu. Maç eksikliği olan oyuncuları ve gençleri görmek için muazzam bir fırsat. Keşke bütün gençleri görme fırsatımız olsaydı. Ben Bartuğ'u çok merak ediyorum, umarım şans bulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok merak ediyorum ve bence şans da bulacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir