3 Aralık 2020 Perşembe

Ceza sahası dışından şut denemeye başladığımız için de seviniyorum


Hücum kadar, savunmayı da övmek isterim. Kayserispor da 2 şutta 1 gol buldu, Rizespor'un da toplamda 4 şutu var ve kaleyi dahi bulamadılar gibi bir şey. Her 2 maçın hücum tarafında ise çok çılgın şut sayılarımız var. Bunların da çoğu direkt olarak pozisyon, hatta organizasyon dahilinde gelişmiş ataklar. Pas hızı yüksek, rakip ceza sahası çevresinde iyi yerleşiyoruz ve bu pas hızını durdurmak ciddi anlamda güç. 

Ceza sahası dışından şut denemeye başladığımız için de seviniyorum. Pek denemezdik, oradan atılan golleri unuttuk. Taylan Antalyalı'nın golü bu anlamda mutlu etti. Emre Kılınç da sık sık denedi. Bu şutları iyi vuracak futbolculara sahibiz, imkan olmasa yok derdim. İmkan olsa da denemiyorduk. Kaleyi abluka altına almak, rakibi zorlayabilmek adına bunları deneyelim. Seken toplara vurabilecek, gol sezgisi yüksek Diagne gibi de bir kozun var. İyi fırsatçıdır.

Ceza sahası içindeki etkinlik de ortada. Forvetini besleyen, pozisyona sokan bir yapı oluştu. Forveti bulamamak geçtiğimiz sezonun en büyük sorunuydu. Forvet sorunu yok aslında, orayı görememek mesele. Bu sezon Babel de iyi, oynadığında Falcao da iş yaptı, Diagne de yükselme emaresi gösterdi. Forveti gol kaçırıyor diye eleştirsek de, pozisyona sokabilmeyi uzun zamandır unutmuştuk. Bu etkinlik devam ettikçe, forvetin atacağı gol sayısı artacaktır.

Kayserispor karşısında Emre Akbaba biraz daha gole yakın isimdi. Rizespor maçında ise ağırlık Oğulcan Çağlayan'ın tarafındaydı. Emre Akbaba'yı birçok kez pozisyona sokmuş ama golle buluşamamıştık. Oğulcan Çağlayan da gol atamasa da önemli değil, sonuca bir şekilde ulaştık. Aklımızda da daha çok oyun içi katkısı kaldı. Emre Akbaba da bu anlamda çok katkılıydı. Pozisyona giren değil de, hazırlayan tarafta gördük onu.

6 yorum:

  1. Babel de ceza sahası dışından etkili şut atabilen bir isim. Geri döndüğü zaman o da böyle goller atabilir.

    YanıtlaSil
  2. Ceza sahasında kalabalık olmamız çok önemli. Bu sayede top oraya şutla veya ortayla indiğinde dönenleri veya boşta kalan topları biz alabiliyoruz. Ya da top bizdeyken seçenekler çoğalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas hızı yüksek ve orada kalabalık kalıyoruz. Bunu, ülkemizde durdurmak çok zor.

      Sil
  3. Taylan Antalyalı gerçekten müthiş bir gelişim gösteriyor . Ama özellikle Rize maçında kolay yıkılmamasına, vücudunu top ve rakip arasına sokmayı giderek daha iyi yapmasına ve attığı gole bakarak gelişiminde bir Selçuk İnan etkisi olduğunu düşünmeye başladım. Belki de böyle etki yoktur ben Selçuk İnan'ı çok sevdiğimden böyle olduğunu düşünmek istiyorum. Bilemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi de belirtti zaten, Selçuk İnan'ın net etkisi var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir