6 Aralık 2020 Pazar

Fiziğin var, güçlü futbolcusun, kolay sakatlanmıyorsun


İlginç bir istatistik var. Fatih Hoca'nın Galatasaray dönemlerinde forma giymiş ve en çok gol atan yabancılar içinde 2. sıra Feghouli, 3. sıra ise Diagne'nin. Feghouli için özel olarak konuşuruz, orta sahanın merkezindeki performansı üzerine yine bir parantez açmak lazım. Diagne ise maç başına gol ortalaması noktasında ciddi anlamda iyi. Düşünüyorum da, takımda olmadığı dönem sayısı daha fazla. Geçen yılı bütünüyle silin mesela. İlk geldiği dönemde de, ilk haftalarda gol bulmakta zorlanıyordu. Yine bu sezon ilk etapta gol bulmakta zorlandı.

Bu kadar fazla golü ne ara attı diye sorguluyoruz haliyle. Hakkının teslim edilmediği noktalar unutuluyor. Kazanılan şampiyonlukta katkısını pek konuşmadık. Attığı çok kritik goller vardı ve önemli virajları dönmekte yarar sağladı. Kasımpaşa'daki o çılgın gol sayısına çok odaklanıldı. Hakkının teslim edilmemesi de bundan. İlk sezonunda oyun içi katkısı da vardı. Feghouli ve Belhanda gibi isimlerin yükselişinde, onun saha içinde açtığı alanların etkisi büyüktü, konuşulmadı.

2. sezonu ise kafa olarak bittiği için, maaşını karşılamayı göze alarak kiraladık. Orada kadro dışı kaldı, araya pandemi girdi derken neredeyse 1 yıl futbol oynamadı. Şimdi geri döndüğünde ise doğal olarak zamana ihtiyaç duydu. İlginç bir karakter ve kendisine güvenemiyorsunuz. Kazanılması zor bir isim. Fatih Hoca'nın Diagne'yi kazandığına inanıyorum. Oyun içi katkısının yükselmesi sonrasında goller bir şekilde geliyor. Hareketli oyna ve mücadele et. Fiziğin var, güçlü futbolcusun, kolay sakatlanmıyorsun. Bunun üstüne git.

Falcao'dan umudu kestik, umarım Ocak ayında ayrılacak. Diagne de gidebilir, o rotasyonu yeniden yapılandırmamız lazım diyorduk. Şu an gerek kalmadı. Diagne ile devam, alternatif olarak da Babel ve Ali Yavuz Kol gibi isimleri düşünelim. Diagne, 3 maçtır üst üste gol atıyor ve oyun içi katkısını çok yükseltti. 3 haftada 5 gol oldu. Transfer dediğimiz olay bu işte. Sık sık konuşmaya devam edeceğiz. Günümüzün konusu bu oldu.

16 yorum:

  1. Diagne'nin yanına Kenan Karaman düşünülemez mi? Yoğun maç trafiğinde de orayı yedeklemiş oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanına olmaz artık, çift forvet oynanmıyor. Alternatif desek, elinde Oğulcan Çağlayan var. Kenan Karaman'ı sevsem de, öncelik değil. Artık değil en azından.

      Sil
  2. bizim golcümüz bu adam. hatasıyla sevabıyla bu adam. artık bunu kabullenelim. bir anda çok iyi teklif gelirse hemen satalım o ayrı mesele. ama sürekli "diagne'den kurtulmak" üzerine yol çizmeyelim.

    bu sezon dahil 3 sezon oynayabilir forvette. sözleşmesi ortada. ve bu kabus değil. gollerini atacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazanacaksın, kaybetme lüksün, 3'e 5'e bakmadan sat deme hakkın olmamalı. Gerçek transfer bu aslında.

      Sil
  3. Attığı gollerin çoğu penaltıdan. Bunu da göz önünde bulundurun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O penaltıların çoğunu da alan kendisi, bunu da göz önünde bulundurun.

      Sil
    2. Forvetinizin gol atmak yerine penaltı almaya çalışıyor oldugunu da göz önünde bulundurun.

      Sil
    3. en azından makul bir maaşı var ve "sahaya çıkıp" bir "iş" yapıyor bunu da göz önünde bulundurun.

      Sil
    4. 2.3 milyon euro ya makul diyorsanız karşılığı olan 'iş' in bu olmaması gerektiğini de göz önünde bulundurun.

      Sil
    5. Falcao'ya kıyasla makul. Volkan Mestan da gruba yazmayacağım der, 2 ayda bir gelir böyle :) Attığı penaltıların çoğunu kendisi almıştır, bu da meziyet sevgili Volkan Mestan. Her şeyi göz önünde bulundurdum ve katkı almak gerektiği ortaya çıktı.

      Sil
  4. Kazanılan şampiyonlukta katkısını konuşmadık demişsin de iki senedir onun ekmeğini yiyordu zaten. Şimdi de kendine verilen görevini yapıyor o kadar abartmaya gerek yok bence. Aldığı paranın hakkını versin yeter bu adamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşulmama nedeni de kendisi bir anlamda. Yaptıkları, yaşayışıyla. Abartma değil, iyi futbolu konuşuyoruz. Konuşmaya da devam edeceğiz.

      Sil
  5. (Emrah) sarı kartı varken kendini atıp penaltı beklediği pozisyon var. hakem kırmızıyı verebilirdi, vermedi. dediklerine katılıyorum ama bir de böyle deli yanı var. tabi ki mecburuz kendisine. ilk dönemi gibi bu yıl da iş yaparsa değerini düşürmeden, çöp ilan etmeden satabilmeliyiz sezon sonunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendini attı diyemem, penaltı almaya çalıştı ki müdahale var ama penaltı değil. Aldatmaya yönelik bir hareket değil.

      Sil
  6. (M.T.A) Şaka bir yana Rize maçından sonra Abdürrahim Albayrak 15 milyon € dedi.Böyle oynarsa EN AZ 15 milyon € olacak.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir