22 Aralık 2020 Salı

Galatasaray 3-1 Göztepe, 2-0'dan sonraki sinmenin nedeni?


Maç trafiğinin artmasından kaynaklı, yüksek tempoyu maçın geneline yayman imkansız. Sahaya çıkan 11'de, son haftalardaki tempo ve hareket tercihinden ziyade, ligin ilk haftalarındaki "kanat oyun kuruculu" görüntüydü. Biraz daha hücumda top tutup, pas kalitesini arttırmak amaçtı. Feghouli sağa, Arda Turan sola geçti ve Belhanda / Emre Kılınç / Taylan Antalyalı'lı orta saha düzeni geri döndü. Omar ve Saracchi'nin dönüşü de bu oyundaki önemli etmen.

2-0'a kadar olabildiğince hızlı ve organize olan bir Galatasaray vardı. Ön alandaki baskı işe yaradı ve Göztepe'yi hataya zorlayıp, 2-0'ı çabuk bulduk. Pas kalitesi yüksek, organizasyon var, büyük keyifti. Sorun maçın hemen 2-1'e gelmesi değil, gol yiyebilirsin. Golden sonra büründüğün psikolojiyi konuşmalı. Solda olmadık bir hata. Emre Kılınç topu tutuyor, ne sağı, ne de solda boşa kaçan Saracchi'yi görebildi. Hadi ye bu golü, futbol hatalar oyunu.

2-1'den sonra o ruh haline bürünme. Tempo ve hareketlilik o an bitti. Topa sahip görünsek de, ağır bir futboldu ve Göztepe de biraz daha ön alanda baskıyı arttırınca dağıldık. Luyindama / Donk ikilisi hiç güven vermedi. Baskıyı yedik, geriden çıkamadık ve inadına pasla çıkmayı zorladık. Göztepe'nin pozisyonları var, maç bir noktada puan kaybı koyuyordu. Neyse ki 3. gol güzel zamanda geldi. 3. golden sonra da Göztepe merkezi boşalttı, onu da kullanamadık. 4'ü bulamadığın gibi, rakip 2. golü bulsa yine maça ortak olacak. Son dakikada dahi pozisyonları var.

Maçın başındaki ön alan baskısını elbette maçın geneline yayamayız. Arda Turan'ın pili doğal olarak biter, bana göre Feghouli de sağda ekonomik oynayamıyor. Diagne de 10. dakikadan sonra salınca, ön alanda baskı unsuru olabilecek kimse kalmadı. Emre Kılınç'ın da mesela çok fazla pas hatası var. Rakibin dönüşlerindeki temel unsurlardan biri de oydu. Hızlandırmak lazım oyunu biraz daha, Feghouli merkezde oynamaya devam etmeli derken söylemek istediğim buydu.

Oğulcan Çağlayan / Diagne değişikliği geç de gelse doğruydu. O sayede ön taraf biraz daha hareketlendi ve hız unsurunu cebe koyduk. Galatasaray'ın hücumdaki etkisi o sayede biraz daha arttı ama kalite noktasında yeterli olmadı. Kazanmak güzel diyeceğiz artık. Futbol çok tatmin etmese de, ayağa kalkmak önemliydi. Ocak transferine kadar bu gemi bir şekilde karaya yanaşacak. Diagne de sallanmaya başladı ki, forvet kalitemizi yeniden kaybettik. En azından hız ve tempodan vazgeçmeseydik.

14 yorum:

  1. ​Galatasaray gol yediği zaman kaosa giriyor. Soner Aydoğdu boş kaleye atsa biz bu maçı asla kazanamazdık.

    YanıtlaSil
  2. Su maçta gösterdi ki bize acil bir forvet lazım. Diagne ile ne baskı kurabiliyoruz ne de top tutabiliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayında iş forvet yapilanmasina doğru ilerliyor.

      Sil
  3. (Emre)
    ben bu orta sahanin ønunde Diagne'siz bir mac izlemek isterim. Køtulemiyorum, ama su Belhanda-Taylan-Feghouli-Kilinc-Arda 5'lisinin ønunde Ali Yavuz Kol yada Ogulcan'i ilk 11'de gørmek isterim. Denenmeli. Niye Oyuna sonradan girip hareket katiyorlar? En basta baslasalar ya. Bøylece belki Arda ve Feghouli'de cok efor sarf etmeyebilir. 10 dakika daha fazla oynayabilirler belki. Surkeli hareket halinda olan forvet islerini kolaylastirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha hareketli, koşu atacak ve ön alanda yırtıcı bir forveti ben de görmek isterim. Bu tarz, mevcut oyuna daha uygun gibi.

      Sil
  4. Transfer döneminde beklentimiz nedir peki hani ne eksik tam olarak takımda? Santrfor diyorsanız devre arasında iyi bir santrfor bulmak çok zor kimse iyi oyuncu bırakmıyor, ee zaten ekonomik durumlar ortada, diagne 2 maç sallanıyor olabilir ama hemen oyuncuyu kesip atmak yanlıs,aytaç belki onyekuru ile bence yeterli olur ocak ayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsatlara bakacağız o anlamda. Büyük bir değişim beklemiyorum zaten, alternatif üretebilmek mesele.

      Sil
  5. Saracchi hiç ama hiç iyi dönmedi. Geçen maç Ndao, bu maç Halil ve Gassama otobana çevirdi orayı. Hücum katkısı olsa bunlar tolere edilebilir ama geriye ve yana pas atmaktan başka bir şey de yapmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla yükselmesini bekleyeceğiz. Ben sol beke de bir transfer bekliyorum.

      Sil
  6. diagne'deki fizik başkasında olsa ortalığı yıkar. adam ne zıplıyor ne rakip stoperlere karşı sert oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son 2 haftadır kendini yıldız forvet zannetmeye başladı. Çok acayip.

      Sil
  7. oğulcanı çok beğendim,galatasarayın aradığı oyuncu profili sanırım oğulcan,
    morataya çok benziyor stili,uzun boylu olmasına rağmen yetenekleri topu saklaması gayet iyi
    galatasaray zaten yetenekli bir hücum hattına sahip,bu hücum hattı nın diagneye gol attırma gibi bir sistemi olmamalı,
    herkesin gol atabileceği bir düzen olmalı,bunu sağlayacak isimde bence oğulcan dır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareketli, ön alanda mücadelesi var. Asıl potansiyeli o pozisyonda, umarım iyi yanıt verir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir