22 Aralık 2020 Salı

Bütünüyle "yeni" oyun kurgumuzu değiştirmemek gerekiyor


Galatasaray'ın karşısına çıkacak rakip peşi sıra eksik açıklayınca çekinmeye başlıyorum. Rehavet havası mı oluşuyor bilmiyorum ama, o maçlar nedense çok kolay geçmiyor. Göztepe de bazı önemli eksikler açıkladı ve onlar adına da zor bir sınav olacak. Galatasaray ise Karagümrük karşısında aldığı mağlubiyetin ardından ayağa kalkmak istiyor. "Bay" geçmeden önce iyi bir ritim yakalanmış ve keyifli futbolla galibiyetler geliyordu. Karagümrük karşısındaki görüntü ise güzel değildi ve maalesef dramatik bir mağlubiyet oldu.

Neyse ki Beşiktaş haricindeki rakipler de kaybetti. Şimdi yeni bir seri yakalama zamanı. Karagümrük karşısında ders aldığımızı ummak istiyorum. Tabii bu süreçte Fatih Hoca'nın yokluğu olumsuz etken olacak. Geçen sezonları hatırlayın, hoca olmadığında ciddi anlamda zorlanmıştık. Yine aynısının olmasından korkuyorum. Kenarda Fatih Hoca'yı göremeyince tüm ruh hali değişiyor. Karagümrük karşısında bu denli dağılmamak gerekiyordu.

Okan
Omar Luyindama Donk Linnes
Taylan Feghouli Belhanda
Oğulcan Diagne Kılınç

Beklediğim 11 bu. Karagümrük karşısında mağlubiyet geldi diye, bütünüyle "yeni" oyun kurgumuzu değiştirmemek gerekiyor. Bazı isimler sallanıyordu, onları kenara almak yeterli olacak. Başta da Emre Akbaba olmak üzere. Belhanda'yı onun yerine yazıp, tempoyu ve mücadeleyi biraz daha arttırmak olası. Solda da olur, orta sahada da. Karagümrük karşısında sol tarafta hızlı bir isim aramıştık. Bu yüzden de Emre Kılınç oraya kayabilir diye düşünüyorum.

Oğulcan Çağlayan'ı da düşünerek 2 çalışkan kanadımız olmuş olur. Belhanda ve Taylan Antalyalı da oyunun 2 yönünü oynayan, tempolu isimler. Feghouli / Belhanda bir arada da yaratıcılık noktasında eli güçlendirebilir. Saracchi'yi de iyi bulmadım, oraya Linnes kayar, Omar da sağ beke geçer. Karagümrük karşısında da olması gereken bu olsa da, 2 idmanla Saracchi sahaya attık. O da iyi bir performans gösteremedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir