24 Aralık 2020 Perşembe

Galatasaray altyapısı


Arda Turan'ın takım içinde gösterdiği liderliğin güzel bir örneği daha. Bugün başka bir yazıda daha yazdım, beklemediğim olgunlukta hareket ediyor ve saha içi performansıyla da bunun altını dolduruyor. Saha içinde bir lider ararken, saha dışında da o ismi bulmuş olduk. Ocak ayında ne diyordum, Aralık ayında ne düşünüyorum işte. Bunu da sağlayan Arda Turan oldu. Kimi bölünme olur diye düşünüyordu, şu an büyük bir kenetlenme görüyoruz.

Gençlere gelirsek. Bartuğ Elmaz ilk kez Galatasaray formasıyla sahaya çıkmış oldu. 17 yaşında ve kendisi adına unutulmaz bir an. Beklenti duyulan gençlerin başında geliyor. Orta saha için alternatif ararken ve yerli ağırlığı ufuktayken, takımın değişmez isimlerinden biri olacaktır. Bu sezon böyle geçer de, gelecek sezon öncesindeki yaz kampı belirleyici olacak. Kiradan dönecek, altyapıdan yetişmiş gençlerimiz de olacak.

Ali Yavuz Kol'u birkaç maçtır izliyoruz. Karagümrük karşısında ciddi bir şans elde etmiş ve bana göre etkili olmuştu. Kendisi hakkında yapılan negatif yorumları ve geleceğe yönelik hükümleri de asla anlamayacağım. İyi bir genç, bu rotasyonda da yeri olacak. Diagne'nin sallanması sonrası kafamda farklı bir forvet tarzı var mesela. Oğulcan Çağlayan'ı orada görsek, o tarzın 1 numaralı alternatifi Ali Yavuz Kol olurdu.

Emin Bayram'ı geçen yıl da izliyorduk. Bildiğimiz ve inandığımız bir genç. Takımın da 4. stoperi durumunda. Her an forma ona gelebilir ve o da henüz 17 yaşında. Yaşına göre çok güçlü bir fiziği var ve ayakları yere sağlam basıyor. Maç trafiği öyle bir artacak ki, ister istemez bu isimlere şans gelecek. Lig Ocak ayı sonrası başlıyor ve geniş rotasyonun değeri büyük. O rotasyon içine de bu tarz gençleri katarsak tadından yenmeyecek.

6 yorum:

  1. Sen Arda için güzel de bir yazı yazdın. Geleceğin aslanların yanında resmini görünce konuyla alakalı olduğu için ekleme yapmak isterim. Ben de Arda'yı çok olumlu buluyorum. Bir spor yazarı arkadaşıma, "perde arkasında da göründüğü gibi mi, İspanya'ya gönderdiğimiz temiz çocuk geri mi döndü? " diye sordum. Asıl katkısının saha dışında olduğunu söyledi. Bu gençlerle yakından ilgilenip eksiklerini nasıl giderecekleri, formayı giydiklerinde ne gibi psikolojik zorlukların kendilerini beklediği gibi konularda mentörlük yapıyormuş. Maddi yardımları da oluyormuş. Belhanda başta olmak üzere yabancılar da destek verdikleri arasındaymış. Özlediğimiz GS ruhu geri gelecekse bu yerlilerle olur. Allah nazardan saklasın Arda bu bebelere o ruhu aşılamaya başlamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişmiş, olgunlaşmış, burayı da çok istediğinin altını doldurmuş oldu. Yatmaya gelmemesi de güzel. Olay, jübilesini burada yaptırmak değil.

      Sil
  2. Geçen yıllarda bu liderliği Selçuk'tan beklemiştik ama pasif kalmıştı. Onu da suclayamam karakter meselesi. Ama Arda çok büyük etki yapıyor gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera da bu liderliği yapamıyor mesela. Dediğin gibi karakter meselesi.

      Sil
  3. (nurika) Ne mutlu bize ki hoca bin kere haklı çıktı :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir