12 Aralık 2020 Cumartesi

Galatasaray'da beklediği şansları bulamadığı düşüncesine katılmam


Şener Özbayraklı'nın, Galatasaray'da beklediği şansları bulamadığı düşüncesine katılmam. Şans bulmadı diye bir şey yok. Hatta ona güvenilerek, Linnes'in lisansı iptal edilmişti ve sağ bek rotasyonu Mariano /Şener Özbayraklı diye düşünülmüştü. Sık sakatlıklar yaşıyor, bu geçmiş kariyerinde de böyleydi. Ligin iyi yerli sağ beklerinden biriydi. Galatasaray'a gelişiyle de "kazanılabilir" diye düşünüyordum ama olmadı. Her sakatlık dönüşü biraz daha aşağı düştü. Formayı aldığında da kendini gösteremedi.

Çağlar Birinci'yi hatırlıyorum. Doğru dürüst şans bulmadan, 3 yıllık Galatasaray kariyerini arkasında bırakmıştı. O 3 yılda da şampiyonluklar gördü, son 2 yılı başarılıydı. Tabii kendisinin oynadığı maç sayısı sezon içinde 3-5 arasında değişiyordu. Şener Özbayraklı'nın da kalması halinde gidişatı o. Neyse ki sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve bu da onu Ocak ayından bir hamle yapma düşüncesine itmiş. Bu yarım sezonu da Galatasaray'da geçirse, biraz daha aşağı gelecek. Yaş 30 oldu, hamle yapmalı.

Yerli futbolcu için ciddi bir ücreti var. Bundan da kurtulmak Galatasaray'ın avantajı olur. Jimmy Durmaz ve Şener Özbayraklı, bizi bu anlamda zorluyor. Jimmy Durmaz'ı bu sezon için yolladık da, Şener Özbayraklı dönemini de kapatmalıyız. Şans bulması çok zor. Sağda Omar / Linnes rotasyonu oturdu. Linnes de yükseliyor. Oyun sistemi oturdu ve iyi bir hücum karakteri oluştu. Linnes de bu oyun içinde büyüdü.

Bu sezon öyle kazanımlar yaptık ki, "acaba Şener Özbayraklı da kazanılır mı" düşüncesi oluşmadı bile. Yer yok çünkü, sıra gelmez. Göztepe istiyor diyorlardı, umarım gider. Bek tarafında sorun olacağını düşünmüyorum. Saracchi'nin durumuna bağlı bir sol bek düşüncesi oluşur belki. Bu tarz maaşlardan çıkıp, harcama limitlerine nefes aldıralım. Ocak ayında sadece sattığın kadar al değil, harcama limitleri de bizi zorlayacak. Yazın bizi en çok zorlayan nokta buydu bence.

8 yorum:

  1. Bilmiyorum da f.terim seneri defansta oynstsa sanki daha faydalı olacak gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ bek zaten, nerede oynatıyor ki. Stoper mi diyorsun?

      Sil
  2. Emre Taşdemir sol bek olarak iyi alternatif Şener ayrılabilir Linnes kalırsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes kalsa da, gitse de Şener ayrılığını izleriz.

      Sil
  3. Şans bulduğu dönemlerde hep sakatlandı. Şimdi tamamen unutuldu. Sen burda yazmasan ben unutmuştum bile kendisini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada hatırlatıyorum işte. Kupada hatırlarız bir de :)

      Sil
  4. (Emre)
    Linnes'e helal olsun. Ben daha ønce hic sakatlik olmadigi halde, skandal bir planlama ile lisansi iptal edilip ama yine takima dønen ve elinden geleni yapip takimin yine ønemli bir parcasi olabileni gørmedim. Kusmedi calisti.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir