25 Aralık 2020 Cuma

Göztepe karşısında Oğulcan Çağlayan'ın enerjisini aradığımızı düşünüyorum


Göztepe karşısında Oğulcan Çağlayan'ın enerjisini aradığımızı düşünüyorum. Ön alanı daha teknik isimlerden oluşturmak iyi de, oradaki hareketlilik ve mücadeleyi de kaybetmemek lazım. Buradaki kastım, klasik hızlı bir kanat değil. Orayı Onyekuru'yu yazsanız belki hücumda bir kanadı biraz daha hızlandırırsınız ama ön alandaki mücadeleyi arttırmaz bu durum. Hem hızı olacak, hem fizikli, hem de ön alanda baskı yapabilecek bir ismin gerekliliği bence daha yüksek.

O isim de işte Oğulcan Çağlayan. En azından eldeki alternatiflere göre diyelim. Kendisini kanıtladı artık. Bu rotasyonun değerli bir parçası ve hocanın dokunuşu ile de gelişim içinde. Hatta ilk 11 adına da kendisini kanıtladı. 11 başlamamasını eksik görebiliyoruz. Onun hareketliliği ve mücadelesini aradık. Ön alan hızlı değildi, ilk 10 dakika haricinde de baskı yapamadı. Diagne durdu, Arda Turan ve Feghouli'nin zaten bu yönde bir özelliği yok.

Feghouli'nin orta sahanın merkezinde oynaması gerektiği düşüncem devam ediyor. Sağ kanatta kısıtlı kalıyor çünkü. Ne hızı, ne de mücadelesi yeterli olmuyor. Merkezde ise daha özgür, haliyle de yeteneklerini yansıtabiliyor. Oğulcan Çağlayan bu anlamda sağda da olur, Diagne'nin son görüntüsünün ardından forvette de olur. Yeterli olmaz gözüyle bakarken, denemek lazım tarafına geçtim. Hele ki Trabzonspor maçında.

Trabzonspor'un stoperleri fizikli ama ağır. Diagne de hızlı sayılmaz, mücadele etmeyi de bırakıyor. Rakip stoperlerin arasında kaybolması olası bir durum. Oyunumuz da biraz daha hızlı, hareketli, hatta sahte 9 özelliği barındıran bir forvet istiyor gibi. Hele ki bu hücum için biraz daha tekniğe yönelmiş tabloda. Oğulcan Çağlayan da hızı ve rakip savunma arkasına sarkabilme özelliğiyle bu maçın ideal forvetiymiş gibi düşünüyorum.

Asıl potansiyelini de bu pozisyonda yansıtacak. Emre Kılınç'ın orta sahaya geçişi gibi düşünün. Oğulcan Çağlayan'ın da asıl çıkış yakalayacağı yer forvet. Göztepe maçında Diagne yerine oyuna girdiğinde ilk deneme gerçekleşti ve iyi izlenim verdi. Takımın hücumda kalıp, oyunu tutabilmesinde iyi iş gördü. Açılan alanı da iyi kullandığını söyleyebiliriz. Trabzonspor biraz daha kapalı savunma yapsa da, savunmacılar ağır. Biraz daha rakip yarı sahasında gezecek ve hızlı bir forvetle avantaj sağlayabiliriz.

12 yorum:

  1. Oğulcan hız ve pres harici hava toplarında Diagne'den daha yırtıcı. Biraz daha topu ayağında tutmaya çalışsa daha çok iş yapacak bence. Ara sıra çok çabuk tekte vermeye çalışıyor ve pas hatası yapıyor.

    YanıtlaSil
  2. Babel dönse de o oynasa artık. devre arası ise net bi transfer şart oraya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onunda belinde kronik bir problem var diyorlar. Şu an sorun o.

      Sil
  3. Aynı kadro ile başlayıp 45 dakikayı çöpe atmaktan korkuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne yoksa Falcao ilk 11 ama sakatlıktan yeni çıktı o yüzden yanına da bir Oğulcan ile çift forvet gelir mi ağabey?
      Okan
      Omar Luyi Marcao Saracci
      Fegho Taylan Belo Kılınç
      Oğulcan Falcao
      misali.

      Sil
    2. Falcao'nun hazır olduğunu hiç düşünmüyorum.

      Sil
  4. Dediğine katılıyorum oğulcan forvet de oynayabilir ama skoru aldıktan, alanlar açıldıktan sonra olabilir bu, göztepe maçı gibi,çünkü sette oynamak ile geniş alanda oynamak farklı şeyler, ben genel olarak oğulcan ın sağ kanat da oynaması tarafındayım bu göztepe maçı gibi önde sürekli basacak, bekine savunma yardımı yapacak ve kontraları sürükleyecek bir oyuncu şart, arda feg Belhanda aynı anda sahada olunca 10 15 dk iyi sekanslar olabiliyor maçta ama geri kalan sürede baskı yiyoruz Sivas maçı da böyleydi, haftaya Antalya karşısında yine bu oyuncular ile çıkarız ama ts maçı mutlaka dinamik adam sayısını arttırmalıyız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an mecbur olacak, çünkü Diagne yok. Falcao da hazır değildir.

      Sil
  5. Teknik ve enerjinin bir yerde dengelenmesi gerekiyor bir yerde. Son maçtaki hücum hattı enerji kısmında eksik kaldı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir