11 Aralık 2020 Cuma

Hadi Falcao'nun sıkıntısını anladık da, peki ya Saracchi?


Hadi Falcao'nun sıkıntısını az çok anladık. Ocak ayında transferi konuşuluyor ve bu işin gerçek olmasını umut ediyoruz. Bu sakatlık süreçleri ciddi anlamda sıktı. "Tam anlamıyla hazır hissetmeden idmana çıkmam" gibi söylemler hatırlıyorum. Marcao, aynı sakatlığı yaşadı ve ertesi maç sahadaydı. Falcao ise ne zamandır yok. Hadi ondan umudu kestik. Saracchi'nin sorunu nedir, bu konuda da açıklama yok. O da uzun zamandır yok ve takımdan ayrı hazırlandığı söyleniyor.

Sakatlığı nedir, kaç hafta yok, ne derece bilmiyoruz bile. Başka sıkıntılar olduğu söylense de, bu konuda da bir açıklama yok. Sahada olduğunda iş yapan, iyi bir sol bek. Bu sezonu da çok iyi geçiyordu. Sık sakatlık dönemleri var tabii, sürekli yok. Bu durum Galatasaray öncesi böyle değildi, bizde oldu. 1 yıldır burada diyelim, 3-4 uzun dönem sakatlığı vardı. Güvenip de yola çıkamıyorsunuz. Belli ki o da pek risk almıyor. Kiralık bir isim, nedeni bu da olabilir.

Fatih Hoca da ısrarla "artık kiralık futbolcuya sıcak bakmıyorum" diyor. Ffp gereği buna mecburduk ve yıllar içinde birçok isim kiraladık. Bazısı aidiyet duydu, büyük iş çıkardı ve sezon sonu takımda tutmak için uğraştık. Bazısı da pek aidiyet duymadı, nasıl olsa geçiciyim mantığıyla hareket etti. Saracchi de mi bu moda girdi bilmiyorum. Ocak ayında olası bir sol bek operasyonu beni şaşırtmayacak. Falcao ile birlikte Saracchi de gidebilir.

Neyse ki Emre Taşdemir'i kazandık. Sezon başında alternatifsiz gördüğüm bir pozisyondu. Emre Taşdemir, bulduğu tüm şansları iyi değerlendirdi ve fizik olarak toparlamış. O da sık sakatlanır, uzun süre olmazdı. Yine adaleyi tutuyor da, bu sefer çabuk dönüyor. Maç içinde devam ediyor diyelim. Tabii Saracchi gittiği an yine sol bek gerekecek. Maç trafiği artıyor, mümkün oldukça ciddi alternatiflere ihtiyacımız var.

14 yorum:

  1. Maddi bir sıkıntısı var belli ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menajeri, paramızı gününde alıyoruz, sorun yok dedi.

      Sil
  2. çok uygun fiyata 1 sene daha kiralık kabul. ama asla satın almamalıyız.

    YanıtlaSil
  3. Bence Saracchi'ye bel bağlamadan Emre ile devam etmeliyiz. Devre arasında o mevkiye rotasyon amaçlı bir oyuncu getirebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre ile devam edelim de, orası tek başına olmaz. Ocak sonrası lig takvimi çıldıracak.

      Sil
  4. geçen hazır olmadan oynayınca tekrar sakatlanmıştı. belki o yüzden bu sefer tam olarak iyileşmek istiyordur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralık olması etken işte, geleceğini düşünüyor. Bu da bizi engelliyor.

      Sil
  5. Süleyman'ı geri çağırsınlar kiradan bence. En azından oynadığımız oyuna aşina olur. Saracchi zaten yok gibi. En azından yedekte durur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çağırsınlar bence de. Hem Urfa kötü durumda, hem de bu çocuklar orada düzenli oynamıyor.

      Sil
    2. rıdvan'dan iyi diyorlar süleyman için. denemedik ki görelim.

      Sil
  6. Burak, belki hatirlarsin gecen sene Falcao hakkinda fikir ayriligina dusmustuk. Ben asil tendon sakatligi yuzunden kendi amator lig futbol hayatimin bittiginden, ve bu sakatligin ne kadar beter bir sey oldugundan bahsedip, Falcao'dan asla verim alamayacagimizi soylemistim. Cok beter bir sey bu, tam kendimi iyi hissediyorum dersin, cikip iki depar atinca agrisi geri gelir. Kendi potensiyel hizinin yuzde 50 sini bile kullanamazsin. Senden daha az fit insanlarin yanindan gecisini oyle seyredersin. Vucudun ne kadar fit olursa olsun her adimda aci hissedersin. Falcao gibi adamda cikip her mac igneyle oynamaz, oyle bir riskide almaz. Eskilerin dedigi gibi ununu elemis, elegini asmis zaten. Kendi acimizdan cok felaket bir transfer yasadik. Tek temennim ilerisi icin ornek olmasi, ve medya/taraftar gaziyla kronik sakat futbolculara yonelilmemesi. Gelip senelik 2 milyona oynarsa kumar dersin, 2 senelik imzalarsin ama su adama verdigimiz paralarla ne topcular alirdik. Ben kendi adima hakli ciktigim icin uzgunum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin gördüğün tedavi ile, Falcao'nunki bir değil demiştim bende. Öyle de zaten. Falcao'nun olayı sakatlık mı, ondan da çok emin değilim ben.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir