8 Aralık 2020 Salı

Kenan Karaman haberlerini, Oğulcan Çağlayan üzerinden yorumlayalım


Kenan Karaman'la alakalı transfer haberlerini, Oğulcan Çağlayan üzerinden yorumlamak lazım. Bundan 1 ay önce farklı düşünürdüm. Son 5 dakikalarda oyuna giren ama ayakta durmakta dahi zorlanan bir Oğulcan Çağlayan görüyorduk. Hazırlanması zaman aldı diyelim. Hazırlık maçları da dahil olmak üzere, görüntü iyi değildi. Tabii bu süreleri boş geçmemiş ve fizik olarak da gelişiyorsunuz. Scott Piri faktörüne özel olarak değiniriz. O etkinin en önemli tesirlerinden birini de Oğulcan Çağlayan yaşadı.

O görüntüyü yazınca "o zaman öyle diyordun, bu zaman mı böyle" diye yazmak boş. Bu boşluğa düşen bazı dostların çabası beyhude, yayınlanan yorumlarda da bir seviye ister istemez arıyoruz. Emek ve değer veren arkadaşların desteğini gölgeleyemem. Oğulcan Çağlayan'a dönersek, şu an herkesin güvendiği, kıymetli bir alternatif oldu. İlk 11'de devam etmesi de beni şaşırtmayacak. Fiziği, savunma yardımı, mücadelesi ve gole yakın oluşu derken, 11'de görmemiz gereken bir tarz.

Kenan Karaman'ın transferini şimdi bir daha düşünelim. Oğulcan Çağlayan'la benzer özellikleri var. Kenan Karaman'ı beğenen, takım içi katkısını yüksel bulan biriyim. Şu performansı görmemiş olsam, transferini de istiyordum. Fizikli, hem kanat hem forvet oynayabilen, ön alanda çok çalışkan, takım için katkısı yüksek bir futbolcu. Mücadele aradığınız anlarda da sahada görmek istersiniz. Sözleşmesi sezon sonu biteceğinden, yüksek bir bedeli de olmaz.

Sorun şu ki, elinde zaten bu tarz bir isim var. Oğulcan Çağlayan'ı forvette de kullanırsanız oynar. En azından Kenan Karaman kadar oynar diyelim. Falcao gitse de, düşüneceğim forvet Ali Akman olur. Genç, geleceğe dönük, ciddi bir potansiyel. Kalan rotasyon da bana yeter zaten. Kanatlar için ise transfer düşünmüyorum bile. Haliyle de Kenan Karaman ismi öncelik olmaktan çıktı. Derinlik artsa da, takım içinde birilerinin zamanından yemiş olacağız.

4 yorum:

  1. Oğulcan konusunda senin gibi düşünüyordum. Kayseri maçında olmayacak galiba noktasına gelmişken Rize maçıyla beraber görüşümü değiştirdi. Kenan'ın transferinin Oğulcan'ın formuna bağlı olduğunu düşünmüyorum. Sağlı sollu hücum pres yapan, süratli, kanat forvetle hem hücumda hem savunmada güçlü oluruz. Göbeğe son vuruşu güçlü bir golcüyle güzel bir hücum üçlüsü olur. Zaman zaman kenardan gelmeyi de sorun etmeyecek yapıda olmaları ayrı avantaj. Bence Kenan transferini ister Terim. Yönetim beceriksizliği kaynaklı başka takıma kaptırılması ihtimali var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de hoca ister ama rol bulamıyorum. Zaten bu tarzda isimler varken, gereksiz şişkinlik ve bazı isimlerden süre çalmak olabilir.

      Sil
  2. Sampiyon olduk (olacagimiza tam eminim), ama ana kadroda ilk 11’de emre tasdemir, ogulcan, taylan, emreler ve Kerem. Sence Senol Gunes kac tanesini cagirir ? Merak ettigim bu. Simdi cengiz, Burak, Hakan Yusuf cok onemli, korkcu bile, irfan ve Berkay’da surekli 11.. avrupa sampiyonasi icin genc ve acayip dinamik bir kadro var, eger elenip bizim hedef 2022 derseler o zaman sikinti olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle diyeyim, hiçbirini kadroya almaz. Kafasında bir ezber var ve Euro 2021 bitene kadar da bunun dışına çıkmaz. Taylan Antalyalı da dahil olmak üzere.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir