1 Aralık 2020 Salı

Muslera da dönüşüyle birlikte yeni bir transfer havası katacaktır


Muslera'nın dönüşü beklediğimden erken gerçekleşti. Forma giymesi de Ocak başı gibi olacaktır. Aralık ayını idmanla ve adaptasyon dönemiyle geçer. Ülkesinde de boş durmamış, çalışmalarına devam etmiş. Reflekslerini kaybetmemesi üzerine, ayağının alçıda olduğu dönem dahi çalışıyordu. Ocak gibi kaleyi devralır ve bir süre sonra eski kalitesini hatırlar. Kaleci olması avantajı diyelim, geri dönüşü biraz daha çabuk olabiliyor.

Okan Kocuk'lu dönemde süreci iyi idare ediyorduk. Fatih Öztürk'ten kaleyi devraldığında öz güveni yükselmişti. Geçen sezon hiç kolay değildi. Şampiyonluk parolasıyla girdiğimiz ortamda ilk dakikadan Muslera'yı kaybettik. Muslera gibi bir kalecinin ardından kaleyi almak zor. Bir de süreç sıkıntılı, hedefiniz var. Ayaklar ister istemez titremedi ve performans aşağı doğru geldi. Çok tecrübeli bir kaleci olmanız lazım ki, daha öncesinde bu tarz dönemleri yaşayın.

Okan Kocuk için de bu bir tecrübeydi. Fatih Öztürk'ü aldık, dedik rekabet içinde kim iyi ise o oynasın. Fatih Öztürk sezona fena girmedi, devamında büyük çakıldı. Okan Kocuk kaleyi aldığında ise hem geçen sezonun tecrübesi, hem de ona duyulan güvenle çok iyi iş çıkarıyordu. Bugün yok mesela ve arıyoruz. Son 2 maçta kalemize 2 top geliyor, 1'i gol. Yediğimiz ceza sahası dışı gollerin ise haddi hesabı yok.

Muslera döndükten sonra ise elimiz çok daha güçlenecek. Direkt eski kalitesinde başlar demiyorum, onun için bir süre lazım. Oynadıkça açılacak ve o kaliteyi tekrar hatırlayacak. En azından gördüğümüz absürt görüntüler azalacak, buna dahi sevinirim. Lig gerçek anlamda Ocak sonrası başlayacak. Muslera da dönüşüyle birlikte yeni bir transfer havası katacaktır. Ayağı kırılan Muslera döndü, sakatlığının ne olduğunu bilmediğimiz Falcao da piyasada yok. O da ayrı konu.

8 yorum:

  1. Eski formunu yakalayabilecek mi sence ? Büyük bir sakatlık atlattı ve yaşı 34.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakalar, neden yakalamasın. Neuer de aynı yaşlarda kırdı ayağı, şu an belki de yine en iyisi o.

      Sil
  2. Muslera çok çalıştı ya hatta ilk aylarında ayak kırıkken oturduğun yerden antrenman yaptırıyordu Fazıl hoca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reflekslerini kaybetmemesi adına sürekli çalıştı.

      Sil
  3. Muslera bence zamana da gerek duymayacak. direkt bıraktığı formdan başlayacak. çünkü o Muslera

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Formu bilmem ama çabuk aşama kaydedecegi de bence kesin.

      Sil
  4. Kaleye de Muslera'yi yazdığımız anda mutlaka puan ortalamasında artış olacaktır. Tabii ön tarafın bu şekilde iyi devam etmesi şartıyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırf kalecisizlikten kaybedilen öyle puanlar oldu ki. Şu an bambaşka noktada olabilirdik.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir