25 Aralık 2020 Cuma

Normalde stoperleri biraz daha orta sahaya yaklaştırırdık


Row-Z Report'un (@RowzReport) 'un yayınlamış olduğu haritaları henüz konuşabiliyorum. Maç trafiği öyle bir arttı ki, her şey üst üste gelmek durumunda. Marcao'nun yokluğunda, geriden oyun kurmakta zorlandığımız bir maçtı. Sol stoperde böyle bir alışkanlığımız var ve Luyindama'yı oraya yazınca ister istemez zorlandık. Luyindama, Donk'a göre biraz daha öne çıktı ve top taşımaya çalıştı. Bu topu da özelliği itibarıyla iyi kullandığını söyleyemeyiz.

Normalde stoperleri biraz daha orta sahaya yaklaştırırdık. Göztepe'nin stoperleri biraz daha orta sahaya yakın mesela. Maça geride başladılar ve sürekli skor aradılar, mutlaka bunun da etkisi var. 2-1'in ardından gol yememe psikolojisine büründük ve savunmada kaldık. Bu da bir etken. Rakip ceza sahasından da uzağız. Diagne hiç işin içinde değil ve 2 kenar oyun kuruculu düzende merkezdeki kümeleşme yükseldi.

Saracchi ve Omar'ın önünü açıyoruz, bütün kanadı kullanmalarını istiyoruz. Yalnızlar tabii, merkezde daha çok kümelendik. Arda Turan en önde görünüyor, Belhanda / Feghouli ikilisi üst üste binmiş, Emre Kılınç az daha geride ve Taylan Antalyalı bu isimlere biraz uzak. Stoperlere de uzak hatta. Arada bir hat olsa da, bu kadar uzak oynadığını pek görmeyiz. Enteresan da maçtı. Bir anda 2-0 öne geçtik, hemen ardından 2-1 oldu, sonrası da gol yememe psikolojisi.

Arda Turan'ın varlığı, Saracchi'yi daha etkili kılıyor. Aynı uyum Feghouli / Omar cephesinde var diyemesek de, orada da bir ezber oluşacak. Zaten mümkün olduğunca teknik isimlerden hücumu oluşturmaya çalışıyoruz. Diagne de etkisiz kalınca oradaki hareket tamamen ölüyor. Konumlandığı yere baksanıza, kimseyle alakası yok. O pozisyonda daha hareketli bir ismi görmeyi çok merak ediyorum. Bu sayede, çalışkanlığı da kaybetmemiş olacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir