21 Aralık 2020 Pazartesi

Ocak için zaten forvet transferi gerekliydi, şimdi olmazsa olmaz


Avantaj, Ocak ayı transfer döneminin ufukta olması. Dezavantaj ise transfer dönemine kadar takımın forvetsiz kalması. Tomane, iddialı bir transferdi, ilk maçlarında da iyi iş çıkarırken sakatlandı. Sonrasında iyileşti ama aynı sakatlık nüksetti. Ne zaman döner hiçbir fikrim yok. Alternatifsiz kalması problemdi. Bu da kadro planlamasının hatası. Nadir Çiftçi'yle devam edildi, biraz da ihale ona kaldı diyelim. Takım bence genel olarak istikrarsızdı. Nadir Çiftçi de kendi kapasitesi dahilinde fena iş görmüyordu.

Futbolcunun yeterliliği onun meselesi değil, kadro planlamasını yapanların sorunu. Bu takımın bitiricilik gibi net bir sorunu vardı ve haliyle de ibre forveti gösterdi. Nadir Çiftçi, kanat özellikli bir forvet. Ön alanda çalışkan ve hareketli bir forvet. İyi de şutu var ama bitiricilik olayı başka. Seni hücumda tutacak, duvar olabilecek bir isim değil. En azından gerçek anlamda diyelim. Yine de takımda öyle hayal kırıklıkları var ki, sıra Nadir Çiftçi'ye gelmemeli.

Şimdi o da sakatlandı ve uzun bir ayrılık olacak gibi. Umarım yanılırım. Takım, Ahmethan Köse'ye kalmış durumda. Onunla da neden olmayacağı sorusunun yanıtı, Boluspor maçının son dakikalarında gizli. 3'e 0 gidiyordum, o nasıl bir koşu. Bir alt ligde de yetersiz kalıyordu, bu ligde beklenti neydi de takımda kaldı. Bahattin Köse ve Atabey Çiçek'in arkasında 3. forvetti, şimdi forma ona gelecek. Tabii eğer o pozisyonda Burak Çalık kullanılmayacaksa.

Burak Çalık da hızlı, savunma arkasına sarkmayı seven bir isim. Bambaşka bir tarz. Gerçi Savicevic de hayat belirtisi verdi, Boluspor karşısında oynadığı futbolu çok beğendim. Hatta bana göre ilk kez bu denli hareketli oynadı ve sarkan hücumcularını çok ince gördü. Takımın beyni olmasını beklerken, istikrarsız isimlerden birine dönüşmüştü. Belki bu sayede, Burak Çalık'ın savunma arkasına sarkması iyi bir opsiyon olur.

Ocak için zaten forvet transferi gerekliydi, şimdi olmazsa olmaz. Belki 2 isim bile gelebilir. Tomane de dönecek mi bunun cevabını bulmak lazım. Bu takımın ligin ilk yarısındaki en önemli sorunu "bitiricilik", yani forvet etkisi. Tüm takımlar puan kaybediyor, buna takılmıyorum. İç sahada çok baskın oynanıp da kazanılamayan maçlar var. Orada da forvet etkisi sorundu işte. Net oyunların galibiyete dönüşmemesi sorun. Boluspor maçında bana göre çok iyi bir futbol yoktu ama galibiyet geldi. Bu da değerli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir