20 Aralık 2020 Pazar

Ritmi yeniden yakalamanın yolu da, iyi futbolla alınacak bir galibiyet


Göztepe maçına bir an önce odaklanmak gerekiyor. Karagümrük karşısında alınan mağlubiyetin "ders niteliğinde" olması tek dileğim. Kayserispor beraberliğinin ardından da "iş bitmiş" moduna girilmiş ama sonrasında yakalanan seriyi görmüştük. Bir an önce ayağa kalkmalı, artık maç trafiği çok yüksek. Aralar bize yaramıyor, ritim kaybettik. O ritmi yeniden yakalamanın yolu da, iyi futbolla alınacak bir galibiyet. Bazı yerinde dokunuşlarla birlikte ayağa kalkmaya çalışacağız.

Emre Akbaba'nın 11 başlamasını beklemiyorum mesela. Kazanan dediğimiz kadronun bozulacağını ve bazı yeni hamleler göreceğimizi düşünüyorum. Yine de bazı temel dokunuşlardan vazgeçmemek gerekiyor. Feghouli'yi kanada atmak, Oğulcan Çağlayan'ı yedek bırakmak bunun örneği. Karagümrük maçının Oğulcan Çağlayan'lık bir durumu yoktu. Ağır oynuyorsun ve o ağırlık içinde de Oğulcan Çağlayan sana çok fazla bir şey veremez.

Öncelikle yeniden hızlanmalıyız. Sağ kanatta, çalışkan bir Oğulcan Çağlayan'a bence yine ihtiyaç var. Belhanda'nın 11'e dönüşünü bekliyorum. Ben onun için sol tarafta oynar diye düşünürken, merkezde Belhanda / Feghouli'yi de görebiliriz. Çok istemesem de Emre Kılınç'ın sol kanada geçişi ve orayı da hızlı / çalışkan kılmak olası. Sağ kanada göre solda daha iyi olur. Orada çalışacak, orta sahaya yardım edecek. Orta sahanın sol iç kısmında da sol kanadı destekliyordu. 

Belhanda'yı 11'e yazmanın en doğru yolu bu gibi. Sinan Yılmaz da yazdı bunları, benim de kafama yattı. 2 kanadı çalışkan kılıp, Belhanda / Feghouli merkezindeki savunma kısmı böylelikle telafi olabilir. Oyun da yeniden hareketlenir ve hız kazanırız. Omar dönecek, Saracchi sakatlık etkisini biraz daha aşmış olacak. Bek tarafında da sorun yaşamış, bu isimler hücuma destek olamadığı gibi, arkalarına da sürekli adam kaçırmışlardı. Bir değişim de orada yaşanacak.

7 yorum:

  1. Belhanda sol kanat görünüp içeri kat ederek oynar. Emre Kılınç da orta sahada yarım kanat gibi sola açılarak oynayabilir. Sağ kanattaki ezber bozulmamali bence de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da olur, Feghouli de orada olur. Kılınç da olur, bakacağız artık. Ben de sağ kanattaki ezberi, yapıyı bozmam.

      Sil
  2. Umuyorum dediğin gibi olur abi 3 maçtır iyi oynamışın 1 maç kötü oynadın diye aa dur hemen bozayım kadroyu demek yanlış her maç iyi oynayamazsın zaten, arada böyle kötü maçlar olacak, liverpool son 2 maç herkesi ezdi ama ligin sonuncusu fulham a ezildi mesela, Bayern de öyle yani büyükler arada yaşar bu sıkıntıları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bozulmamalı, bazı oturan taşlar var, yeniden başa dönülmemeli.

      Sil
  3. Kazandigimiz mac sonunda da burada yorum yazmistim aksayan yonlerimiz var
    Emre Akbaba Ryan Donk ikilisi
    Birde simdi Emre Tasdemir var eksik olan
    Su an icin en ideal 11
    Okan
    Omar Liyundama Marcao Linnes
    Taylan
    Ogulcan Feghouli Arda Emre Kilinc
    Diagne
    Oraya bir akil lazim
    Covid oncesi Arda yavastan form tutmaya baslamisti yeniden isinmasi gerek
    Gercek kapitan saha icinde takimi ateslemeyi beceriyor zaten ayaklari da iyi bundan sonra ritmini bulur
    Emre Kilinc kanatta daha iyi arkasinda Linnes digerinde Ogulcan Ve Omar daha hizli daha akilci ola biliriz
    Top tutmayi basaran pas oyununu bilen Feghouli Arda Taylan 3lusu geriden Marcao var bazen risk alsada Luyindama da bu isi Donkdan daha iyi yapiyor
    Yol daha uzun henyz biten bir durum yok
    Favori gibi gosteriilen her kes dokuluyor
    Biz kazanmaya baslayalim daha da dokulecekler

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir