24 Aralık 2020 Perşembe

Sol stoper tarafında pasla çıkmak gibi bir alışkanlığımız vardı


Marcao'yu mumla aradım. Hatta tahmin ettiğimin ötesinde aradım. Donk / Luyindama tandemi o kadar güven vermedi ki, Trabzonspor maçında ne olur diye şimdiden düşünüyorum. Çok uyumsuzdu bu ikili. Luyindama'yı sol stoperde beklemezdim mesela, Donk oynar diye düşündüm. Luyindama'yı sol bekte izlemek de ayrı bir dengesizlik örneği oldu. Donk da kısmen ona uydu ve ortaya uyumsuz bir ikili çıktı. Bu isimlerden birinin partneri mutlaka Marcao olmak zorunda.

Luyindama'nın hızını, fizik gücünü, hava hakimiyetini özlemişiz ama, top ayaktayken sorun olabiliyor. Geriden ısrarla kısa pasla çıkmaya çalışıyoruz ve Marcao'nun varlığı bu oyun için değerli. Donk da pasör bir stoper olduğu için, oynadığı maçlardaki katkısı bu anlamda yüksekti. Luyindama ise, hele ki sol stoperde bu anlamda biraz daha zorlandı. Topla çıkışı, risk alışı da sağ stoperde oynadığı gibi etkili olamıyor. Uzun zaman sonra döndü diye bakıyorum ve yerini de doğal olarak yadırgadı.

Olumlu tarafta ise, fizik gücünü özlemişiz. Marcao / Donk ikilisi de işin bu tarafında sorun yaşayabiliyordu. Luyindama, fiziğine göre hızlı da sayılabilecek bir stoper. Onu yıkmak zor, omzunu koyduğunda topu alıyor. Havadan zaten ciddi bir hakimiyeti var. İşin savunma aksiyonu kısmında eli güçlendirdi. Bir yandan Donk da formda diye düşünüyorum. Arda Turan'ın attığı gole bakın, yine bir Donk imzası ve bunu sık sık yapıyor.

Bir yandan transfer söylentileri de oluyor. Ocak ayında olası bir stoper satışı mümkün. Bu da ciddi bir kaynak demek ve farklı stratejiler beraberinde oluşabilir. Tabii şu an bugüne bakıyorum, Trabzonspor maçında ne olacak? Ben bu yazıyı yazdığım esnada Marcao'nun cezası belli değildi. Olacak mı, olmayacak mı? Donk / Luyindama tandemi beni korkutuyor. En azından Donk mu sol stoper oynasa ya da. Çünkü sol stoper tarafında pasla çıkmak gibi bir alışkanlığımız vardı.

6 yorum:

  1. Donk luyindamadan marcaoluk bekledi ama luyindama da yanında marcao ile oynamasından dolayı o da donktan marcaoluk bekliyor doğal olarak, yani görev çatışması oldu kim ne yapacak bilmiyor birlikte çok az oynadıkları için geçmişte, bana göre ikisi de ciddi savunma hataları yaptı luyindama nın mazereti var sol stoper de alışık değil ama donk ciddi alarm verdi, ts de iyi kontra oyuncuları var avcı de bjk de umut nayir ile falan bizi yenmişti şimdi elinde daha iyi kontra silahları var, umarım çok sıkıntı çıkmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol stoper kısmı maalesef sorun oldu. Donk da verdi, Luyindama onun için de ideal partner değil.

      Sil
  2. Teknik ekip yüksek ihtimalle zaten luyinin ayak iyi değil en azından donkla oynamak için donku sağda oynattı

    YanıtlaSil
  3. Bu vesileyle de Abdülkerim Bardakçı gibi pasör yedek stoperin de elzemligi ortaya çıktı. Allah korusun uzun süreli bir Marcao sakatlığı faciayla sonuçlanır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de şart. Olası bir yabancı da gelebilir, Marcao ya giderse diye düşünerek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir