14 Aralık 2020 Pazartesi

Yetmediği anlar olmuştur ama savaşmadığı asla


Umut Bulut'a saygı sevgi. Her şeyin en iyisini hak eden, ülke futbolu adına çok önemli bir karakter. 37 yaşına gelmesine rağmen, hala ilk günkü heyecanını taşımaya devam ediyor. Mücadelesinden de asla olsun ödün vermedi. Yetmediği anlar olmuştur ama savaşmadığı asla. Bu heyecanı da onu hala futbol içinde tutuyor ve Süper Lig içinde farkını ortaya koyabiliyor. Fenerbahçe karşısında da müthiş bir futbol oynadı ve galibiyetin anahtarlarından biriydi.

Galatasaraylılar iyi mi hatırlar, kötü mü bilmem. Ben iyi hatırlayan taraftayım. O dönem yapılan bazı sözleşmeler kaynaklı, bu tarz çoğu futbolcuyu kötü andık. Umut Bulut müthiş bir 12. adamdı, biz ise o rolde göremedik. Bu da biraz kötü kadro planlamasıyla alakalı. Forma ısrarla Umut Bulut'a geldi ve beklenti büyüyor. Bu da yetmediği anları ortaya çıkardı. Savaşından ödün vermedi tabii, asla sorun çıkarmadı. Çoğu başarımızda da katkısı büyüktür.


Bir saygı sevgi de Hamza Hoca'ya. Kariyerinin gidişatını çok eleştirsem de, gittiği her takıma bir şekilde dokunmayı başarıyor. Yeni Malatyaspor'da da o dokunuşu yaptı. Umut Bulut, Kubilay Kanatsızkuş ve Adem Büyük gibi üç forveti ön alanda mücadele unsuru yapıp, Tetteh için en uygun rolü buldu. Sonuç da mükemmel. Fenerbahçe karşısında müthiş bir planla kazandı diyebiliriz. 3-0'a kadar Fenerbahçe'nin pozisyonu bile yoktu.

Hamza Hamzaoğlu'yla alakalı eleştirimin nedenini biliyorsunuz. Galatasaray sonrası, şampiyon bir teknik adam gibi hareket etmemesi ve önüne gelen tüm teklifleri kabul etmesi. Neredeyse yılda 2 takım ortalaması yakaladı ve takım profilleri de her geçen zaman düşüyordu. Kötü bir tabir olsa da "asansör teknik adam" derler, olduğu bu. Biraz olsun daha istikrarlı hareket etse ve en doğru teklifi beklese her şey daha güzel olacak. Ben kendisini çok severim.


Adem Büyük için ise kısa ve öz yazayım. Hakkını veremedik, helal etsin..

14 yorum:

  1. Hamza Hamzaoğlu ve Umut Bulut Galatasaray'ın has evladıdır nokta.

    YanıtlaSil
  2. Umut Bulut ısrarı Hamza Hamzaoğlu'nun sonunu getirmişti Galatasaray'da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna da katılıyorum. Hatta o dönem, bu ısrar hocanın işine son verecek diye yazım da vardı. 3 gün sonra kovuldu.

      Sil
  3. İlk geldiği günlerde harika oynuyordu, milli takım performansı da dahil buna. Sonra Burak ve Drogba geldi ve beklentileri arşa çıkardı, o yüzden de çok eleştiri aldı bence. Ben kesinlikle iyi hatırlarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmadık bir maaş verilince beklenti de otomatik olarak arttı. İyi yedekti bence. Sonra forvet için transfer yapamamak, eldeki isimlerin ayrılığı derken forma ona geldi ve baskı altında ezildi.

      Sil
  4. boşa para verip yolladık. o sezon 3. santrfor kalabilirdi. sonra giderdi özbek'in bir hatası daha.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidişine bir şey diyemiyorum. Maaş yüksek, tepkiler çok büyüktü.

      Sil
  5. Süper Lig'de en çok forma giyen 3. oyuncu olmuş 489 maçla. Önünde 494 maçla Rıza Çalımbay ve 503 maçla Oğuz Çetin var. Bu sene ikisini de geçip en çok forma giyen oyuncu olur. Kendisine saygımız sonsuz ve iyi hatırlıyoruz. Emekleri için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Adem Büyük'e Galatasaray'da hakkını verdik diye düşünüyorum. Şans bir şekilde hep ona geldi ve kimse de pek eleştirmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkını vermek, onu takımda tutmak. Bu hataya ben de düştüm.

      Sil
  7. Ben bu görüşe katılmıyorum. Adem'e hakkını vermiş olmak için onu takımda tutmak gerekiyordu ama gitmek isteyen de kendisiydi. Eğer gitmek istemesinin sebebi para olsaydı, ona neden hak ettiği parayı vermedik ve takımda tutmadık diyebilirdik. Ama gitmek istemesinin sebebi daha fazla süre olmak ve oynamak. Yedek kalmak istememesi. Böyle bir durumda Adem'e forma garantisi verilemeyeceğine göre, takımda tutabilme imkanı da kalmıyor. Bu nedenle burada bence durumu ikiye ayırmak lazım. Kulüp ve hoca Adem'e hak ettiğini verdi. Gitmek istedi ve onlarda buna saygı gösterdi. Ama taraftar olarak Adem'e hakkını verebildik mi? Orasını tartışabiliriz işte. Ama kanımca her ne kadar geldiğinde çoğunluk dudak büktüyse de, giderken herkes emeğini takdir etti ve hep güzel yadediyor. Yani taraftarda gecikmeli de olsa hakkını teslim etti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hak mevzu biraz da işin duygusal tarafı. Gitmek istiyor da, bakıyor adam her fırsatta Falcao'ya dönüyor takım. Önü tıkanıyor. Oysa Adem de en az o kadar katkı veriyor, hem de çok daha az paraya.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir