16 Ocak 2021 Cumartesi

Aslında yüksek bir para değil, futbolcunun ederi var


Fatih Hoca ismini vermemiş olsa da, listenin bir yerlerinde olduğunu tahmin ediyorum. Aksi olsa, bu futbolcu için uğraşılmaz. En azından işin "mantık" kısmı bu. Tabii bu yönetiliş şekli içinde "mantık" ne derece aranmalı, o da ayrı konu. Yeni Malatyaspor'un beklentisi 3 milyon avro + sonraki satıştan yüzde 20 pay. Bu rakam 2.5 milyon avro'lara da düşer. Aslında yüksek bir para değil, futbolcunun ederi var. Gelişime açık, potansiyel sahibi bir futbolcu.

Avrupa'dan da bu tarz bir genç için aynı rakamları konuşursun. Belki scout ekibinin listesinde çok daha uygun şartlarda olanı vardır, orayı bilmem. Transferde de fazlasıyla ülke içi odaklıyız. Bunun nedenini de bilmiyorum. Belki de ücreti sezon sonu ödeme ihtimali, vade kısmı, teminat göstermemek gibi nedenler buna sebeptir. İşler biraz daha ricayla, sözle ilerliyor. O zaman da soru şu oluyor. Madem 2.5 milyon avro verebiliyorduk, Berat Özdemir neden elden kaçtı?

Galatasaray'ın 6 numaraya alternatif üretmesi gerekiyor. Bu transfer döneminin en olmazsa olmaz konusu budur. İşin maddiyat kısmı önemli, rahat hareket edemiyoruz. Bir yandan da futbolcunun geçmişine değil de, geleceğine yatırım yapıyor olmak kıymetli. Youssouf Ndayishimiye'ye de bu anlamda sıcağım. Geleceği olan, çalışkan ve gelişebilecek bir futbolcu. Bu tarz bir ismi Avrupa'dan isteyince kapı 5 milyon'dan açılıyor.

Yeni Malatyaspor da aslında güzelliği yapmış. Avrupa'dan taliplere 5, yurt içi 3 istiyorlar. O da harcama limitleri kaynaklı. Orta sahanın atletizmi, temposu adına iyi bir adım olur. Joker yapısı da var, 6-8, hatta sağ açık / sağ bek gibi dahi kullanılabilir. Yeni Malatyaspor'da stoper oynamışluğı da var. Etebo'dan olmadı, Youssouf'dan olabilir mi diye bakacağız. Bir şeyler bekleniyor gibi, kredi söylemleri var. O sıcak para girişi olursa, başka transferleri de konuşmaya başlarız.

13 yorum:

  1. Etabo dan olmadı evet youssuf tanda olmaz. Gereksiz bir transfer. Etebo gekdigindede aynısını düşünüyordum youssuf icinde aynısı geçerli sirf transfer yaptık demek icin yapılmış bir transfer olacaktır.

    YanıtlaSil
  2. Futbolcuyu tanımıyorum kupa maçında ve malatya fener maçında izledim mücadele ve fizik noktasında var orası kesin ama organizasyon ve teknik konusunda fikir sahibi olamadım verilen görevlede alakalı olabilir malatyada kesici rolünde ve malatya geriden uzun adem ve kubilaya oynayan geçiş hücumlarını çok yoğun uygulayan bir takım ama daha öncede belirtmiştim adam daha 1-2 sene önce amatör seviyede olması çok önemli değil eminim scoularımız oyununun bizim takıma uygun olduğunu değerlendirmiştir umutluyum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temposu, oyunun 2 yönündeki katkısı çok değerli.

      Sil
  3. Yurtiçi konusunda scout ekibi çok da başarılı değil gibi geliyor keşke bu transfer yazın istenseydi adem büyüğün olduğu bi takasla alınabilirdi ve etoboya da o kadar para dökmemize gerek kalmazdı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da öyle geliyor. Çok odaklı değiliz ya da.

      Sil
  4. 3 milyon çok fazla. büyük kazık olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum kaziklayacak kulüp ariyorlar ve bu rakamlar kulaga kolay geliyor ama pandemiden sonra 3 milyon gibi rakamlar gercekten cok buyuk rakamlar, bu tip kendini kanitlamamis futbolcular icin 1.5 milyon bile risk olur bizim Ozornwofordan az daha iyi bir kariyeri var onun degeri neyse bunun da o zaten oyle bir paraya alinmis.

      Sil
    2. Aksine, ederi bu. Hatta az bile rakam. Bu potansiyel Avrupa'da daha yüksek ücretli.

      Sil
    3. 45 bin dolara gelmiş adam ne 3 milyonu.. 2 en fazla.. sonraki satıştan pay istiyorsa 1.5. pas oyununa yatkın değil ayrıca.

      Sil
    4. Gelebilir, keşke sen bulsaydın :) Niasse de bu tarz bir rakama gelmişti, 5 milyona Rusya'ya gitti. Oradan da 18 milyona Premier Lig'e. Bu klişe yorumları bırakın derim.

      Sil
  5. Sağlam bir fiziği var. Belki bizim takımda kimsenin olmadığı kadar diri bir futbolcu. Teknik olarak da iyi sayılır Etebo'dan daha iyi olduğu kesin en azından. Gelecekte iyi paraya da satılabilir. Mesele 3 milyonu bulmak.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir