6 Ocak 2021 Çarşamba

Eldeki kısıtlı alternatifler arasında, kime bakacağız ki başka?


Sadece Emre Akbaba'yı değil, Belhanda'yı da konuşacağız. İkiliyi bir tutmuyorum, Emre Akbaba'dan yana şu ana kadar pek bir şey izleyemedik. Belhanda'yla alakalı söylemek istediğim son 2 maçla alakalı olacak. Sorumluluk alması gerektiği zamanlara geldik. Mücadele, hareketlilik tamam da, iş biraz hücuma bakmak zorunda. Feghouli de yokken sorun çekiyoruz ve eldeki kısıtlı alternatifler arasında, kime bakacağız ki başka? Belhanda'nın da hücum tarafında bir şeyler yapması gerekiyor.

Antalyaspor maçı onun adına kayıptı. Yine de hadi orada 10 kişi kaldık, yük bindi diyelim. Konyaspor maçında da bence sahada yok. Sorumluluk alması gerekiyor ama kayıp. İş mücadele ise Ömer Bayram da top kapıyor, savaşıyor. Yine de ondan yana duyulan beklenti belli. Belhanda'dan daha fazlasını istemek doğal, hele ki böyle maçlarda. Hücum tıkanmış, düzen düşünmüşsün ve işlemiyor. Biraz daha zorla hücumu, az daha doğru karar ver.

Hatta Konyaspor maçında işin mücadele tarafında dahi o kadar etkili değildi. Sivasspor deplasmanı gibi maçları hatırlıyorum, Arda Turan'a o asisti yapacak yetenek. O gün aldığı sorumluluk, son 2 haftada yok. Belhanda'yı sever, beğenir, çok da övdüğüm an vardır da, son 2 haftada kayıp işte. Eleştirilmesi gereken isimlerin de başında geliyor. Feghouli'yi mumla arasam da, ne zaman döneceğini bilmemek beni düşündürüyor.

Sadece o, hatta Arda Turan da yetmeyecek. Orta sahaya, bu tarzda bir hücumcu daha gerekir. Oyun aklı olacak, tempolu, şutör, duran top kullanabilecek, kanatta da oynayabilecek bir 10 numara diyeyim. Şu mali şartlarda böyle bir ismi almak zor olsa da lazım işte. Acil transfer gerekiyor. Eksikler geldiğinde ve iş Belhanda gibi isimlerin sorumluluk almasına baktığında sorun büyük oluyor. Gençlerbirliği karşısında da aynı sıkıntıyı yaşamayız umarım.

9 yorum:

  1. 2 maç var 3 maç yok.bugün iyi yarın meçhul bir oyuncu ve takımın çok kazananlarından.gerçekçi olmak lazım.Belhanda olmadı olmayacak.senede 5 6 maç oynarsa diye bir adama bağlı kalınmaması gerekir diye düşünüyorum.17 maçta 3 pas yaptı bir iki maç koştu.şimdi maç alması gereken dönem sorumluluk yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda oldu, ciddi katkılar da verdi. Şu son 2 maçta kötü, oraya takılıyorum. Hiç sorumluluk almıyor.

      Sil
  2. Kaliteli top kaliteli topcu ile oynanir. Su taraftarin Gassarayin'in cocugu X,Y,Z takintisindan kurtulmasi lazim. Galatasaray'in cocuklari Galatasaray icin performans ortaya koyarlar, ve tarihe kupalar eklerler. Ayagi kirildi, eli kirildi, kafasi yarildi, cigeri patladi diye bu kadar da duygusal olunmaz. Yaptigin is bu, fiziksel.. kafanda kirilir bacaginda. Bayiliyoruz pembe dizi izlemeye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önüne gelene de çöp ve o nefret ettiğim "gs seviyesinde değil" sözünü söylememek lazım. oğulcan a bile küfür ediyorlar. neymiş gs seviyesi?

      larin ile önüne geleni yeniyor adamlar..

      Sil
    2. Etiket maalesef, kapılıyor taraftar buraya.

      Sil
  3. Belhanda yanına lider isteyen bir oyuncu. Arda onun üstünden bu yükü alan isim olmuş sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saha içinde oyun akılları Arda ve Feghouli. İkisini birden düşünmek lazım.

      Sil
  4. belhanda kağıt üzerinde baktığınızda nitelikleri fazla olan bir oyuncu ama artık kariyerinin olgunluk döneminde olması gerekirken hala çözemediği ciddi bir istikrar sorunu var.

    iki maç 10 üzerinden 8 puanlık oynayıp sonra iki maçta da 4 puanlık oynarsanız o iyi oynadığınız iki maçtaki emeklerinizi de çöpe atarsınız.

    ömer bayram mesela maksimum 6 puanlık oynar ama çok özel durumlar olmadıkça sklası 5-6 puan üzerindeki gider gelir. yani ondan alacağınız katkı az çok bellidir.

    fakat belhanda süpriz yumurta gibi o gün sahada ne kadar iyi bir belhanda göreceğini bilerek kadroya yazamıyorsun. ehhh takımın maaş olarak en çok kazanan isimlerinden biri olduğun zamanda bu kadar dalgalı performans göstermeye hakkın olmuyor.

    bu noktada onla devam etmek gerekir mi sorusu mühim. bugün sözleşme uzatmıyorum desen mücadelesi ortalamanın üstünde ayağı kazma olmayan iki yönlü orta saha almaya kalksan ucuza bulman zor. o nedenle elde olanı kaçırmamak mantıklı gibi fakat kesinlikle maaşında çok çok çok ciddi bir indirim olması kaydıyla düşünülebilir.

    yoksa tavanı belhanda kadar olmasada ondan daha düşük maliyete salih uçan veya aytaç kara (bol alternatif için tercihen ikisi de) gibi yerli alternatiflerle daha az kaliteli ama daha istikrarlı bir kadro düzenlmesine gidilebilir.

    eğer bu ara transfer döneminde orta sahaya adı geçen irfan, salih ve aytaç gibi isimlerden ikisini transfer edebilirsek belhanda ile her ne kadar irfan dışındaki isimlerden tavanı yüksek olsa da devam etmemek gerektiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konularda çok konuştuk artık. İşin ne olursa olsun nihayete erdirilmesi tek dileğim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir