5 Ocak 2021 Salı

Emre Akbaba değil de, Kerem Aktürkoğlu'nun oyuna girmesi umarım işarettir


Konyaspor karşısında da ciddi eksiklerimiz olacak. Bu sezon çoğu maçta olduğu gibi diyelim. Sivas deplasmanı sonrasındaki Milli arada covid kaynaklı birçok eksiğimiz olmuş ve alternatif isimlerle keyifli futbol oynamıştık. Bugün de aynı şeyi başarabilir miyiz, soru bu. Sıkıntılı taraf, orta sahada neredeyse alternatif kalmadı. Bazı yoklukların da oluşturduğu sorunu en derinden yaşandık. Feghouli'nin yokluğundaki yaratıcılık problemi, Marcao'nun yokluğunda da savunma dengesi gibi sorunlar oluşacak.

Arda Turan da yok bir de. Feghouli yoktu da, Arda Turan o kısmı biraz dengeliyordu. O da olmayınca ister istemez oyun formatı değişecek. Kanatları daha hareketli ve açık alanda etkili, orta sahası da hareketli ve biraz daha dirençli bir görüntüde olacak. Taylan Antalyalı döndü neyse ki, onun hareketliliğini Antalyaspor karşısında aradık. Orta sahanın hızlı hareket etmesindeki temel isim ve böylelikle Belhanda da yalnız kalmayacak. Orta sahadaki "yaratıcılık" yükü Belhanda'ya bindiğinde çuvallamıştı.

Kocuk
Linnes Luyindama Donk Saracchi
Taylan Belhanda Ömer
Oğulcan Diagne Kerem

Umarım Emre Akbaba'yla başlamayız. Orta sahaya yazsan direncin düşecek, kanada yazsan hızdan kaybedeceksin. Antalyaspor karşısında Emre Akbaba değil de, Kerem Aktürkoğlu'nun oyuna girmesi umarım işarettir. Onun parladığı maç olmasını diliyorum. Zaten yaratıcılığı kısıtlı bir takım olacak, bol bol bireysel işlere bakacağız. Kerem Aktürkoğlu da açık alanda patlayıcı özellikli olduğu kadar, iyi de bir bitirici ve şutör. Sağ ayağını iyi kullanıyor. Bu silaha ihtiyaç olacak.

Babel'in de dönüşü değerli. Bu sezon oyun düzenimiz içinde önemli bir isme dönüştü. Pas oyunundaki katkısı malum, Sivasspor deplasmanını hatırlarsınız. Bu maçta 11 oynayabilecek fizik durumunda olduğunu sanmıyorum da, son 15 20 dakikalar adına dahi önemli. Diagne'ye de mecburuz, elde alternatif kalmadı. Zor deplasman, eksikler fazla. Antalyaspor maçı da berabere bitmişken, mutlaka kazanmamız gerektiği zorunluluk haline geldi.

6 yorum:

  1. yine donk sağda, luyindama solda başlamaz umarım. geçen bi maç öyleydi.
    ayrıca maç 0-0'a kitlencek gibi duruyor. umudum diagne'nin penaltı filan alması :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O korku filmi gibiydi. Luyindama zaten düştü, sol stoperde daha da savruldu.

      Sil
  2. Diagneye mecburuz noktasına ne ara geldik ya daha geçen övüyordunuz adamı şimdi guldbransona bile tamamım takas için diyorsunuz?

    YanıtlaSil
  3. Kerem ilk 11 seviyesine geldiğinde, bence Onyekuru'ya 7.5 Milyon vermek abes kaçmış olur. O derece güveniyorum kalitesine (birebir kıyaslama yapmıyorum, oyunumuzu ve ligi düşününce). Umarım Kerem, Emre K., Taylan, Oğulcan, İrfan vs. gibi yerli rotasyonuna girebilmiş oluruz. Her ne kadar çok zor gözükse de...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir