30 Ocak 2021 Cumartesi

Evin oğlu muhabbeti var ya, Fatih Terim'in oğlu diyelim


Onyekuru transferini blog'da sıklıkla konuştuk. İtiraf edeyim, o kadar da sıcak değildim. Onyekuru'yu sevmediğimden değil, yeni bir kiralama ve gün kurtarma çabası koşuma gitmiyordu. Hız ve kanat / forvet noktasında da daha çok Kerem Aktürkoğlu'na odaklıydım. Onyekuru'nun geçen sezonunu çok tutmuyor olmam da etken tabii. Fenerbahçe deplasmanı harici pek burada değildi gibiydi de. Monaco'ya döndü, yine yokları oynadı. Bu seferki dönüşü ise bambaşka.

Opsiyon bedeliyle de, böyle bir futbolcu için "bedava" transfer. Ne katkı alacağını bildiğin, senin elinde büyüyen ve burada mutlu bir futbolcu. Yaşı da henüz 23, genç yani Toplamda 5 milyon avro'luk bir pakete Onyekuru'yu transfer etme şansın var. Bu seferki geri dönüşünü temelli gördüğüm için transferi adına mutlu oldum. Henüz hazır olmamasına rağmen de muhteşem bir başlangıç yapmadı mı? Çok büyük bir maç eksiği olsa da, varlığıyla dahi sana maçı kazandırıyor.

Ligin bug'u derken, kast edilen bu. Gol anında büyüyor ve orada bitiveriyor. Çok soğukkanlı, harika bitirici ve gol sezgisi çok yüksek. Sadece açık alan diye düşünmeyin, rakip ceza sahası içinde de bu küçük adam devleşiyor. Babel'in asistinde, rakip kaleye en yakın isim. Ceza sahası içinde pusu kurdu ve golü buldu. Kerem Aktürkoğlu'nun asistinde ise harika bir savunma arkası koşu ve bitiriş. İlk maçları olsa da, 40 yıllık uyum golü gibiydi.

Maç eksiğini giderdikçe daha da iyi olacak. En son lig maçını Eylül ayında oynamıştı. Monaco'da bu sezon sadece 3 maçta oynayabildi. Monaco'da hocalar kim olursa olsun, Onyekuru'yu hiç tutmuyorlar. İyi çalışmış, hazır tutmuş kendini. Kamp kadrosunda yer almasına dahi şaşırmışken, 45'de oyuna girmesine daha da şaşırdım. Oyuna girmesi yetmiyor, maçı da sana kazandırıyor. "Evin oğlu" muhabbeti var ya, "Fatih Terim'in oğlu" diyelim.

7 yorum:

  1. Mohammed ile uyumları çok iyi olacak diye düşünüyorum. Garry-Gomis uyumunun bir benzeri olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alakası yok garry gomis çok farklı profiller. Mohamed de Henry de daha çok gole odaklı, hızlı, bitirici oyuncular. Henry alan açabilen top indirebilen pas atabilen bir pivotla (ah Drogba üzümlü kekim) her sene gol krallığına oynar. Mohamedle pek birbirlerini tamamlayan özellikleri olduğunu düşünmüyorum yine de uyumlarını ben de merak ediyorum zamanla görücez bakalım.

      Sil
    2. Belli olmaz o, aynı ya da benzer bir uyum yine görebiliriz.

      Sil
  2. Elin oğlu bilmem ne saçma bir muhabbet bence.
    Muhammed henry uyumundan çok orta saha göbek ikilisini bulmak lazim sadece Taylan oturdu Belhanda yarım sayılır alternatif yok. Emreler Arda Fegholiu Etobo topa basıp dağıtacak tam 8 oynayamıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin esprisi o kısım, öyle bir muhabbet yok :)

      Sil
  3. Fayda sağlayacak gibi duruyor umarım sağlıklı kalır

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir