26 Ocak 2021 Salı

Ferro & Galatasaray, Luyindama giderse?


Gelecek isimler kadar, gidecekleri de konuşuyoruz. Sürekli birileri için x ücretleri veriyoruz ve bu kaynağı inanın ben de merak ediyorum. Aklıma gelen tek yöntem de futbolcu satışı. Elde satılabilecek isimler olsa da, satılsa iyi olur diye bakacağımız isimlerin ederi belli. Luyindama ve Diagne gidebilir. Onlarla alakalı hareketin olacağını düşünüyorum. Luyindama giderse de, mutlaka bir stoper ihtiyacı doğacak. Ffp ve limit derken, bu iş de büyük ihtimalle opsiyonlu bir kiralama olur.

Luyindama'nın sakatlık dönüşü hiç iyi olmadı. Ayrıca pas oyununa da pek uymaması, onu şu aşamada Donk'un arkasına itti. Donk / Marcao uyumu, özellikle pas oyunu noktasında çok kıymetli. Luyindama / Marcao yaptığımızda, Marcao baskı yiyor ve Luyindama serbest bırakılıyor. Bu da oyun kurulumunda bizi zorluyor. Elimizde Mariano ve Seri gibi isimler yok. Luyindama da doğal olarak top kullanımı noktasında sırıtıyor. Donk ve Marcao'nun bu noktada seviyesi çok başka.

Donk / Marcao tandemiyle yola devam edebilirsiniz. Luyindama gittiği an ise, bu futbolcuların tarzında bir alternatif üretmek gerekiyor. Pasör, top tekniği iyi, geriden oyun kurabilecek stoper gerekli. Dış basında da Benficalı Ferro iddiaları vardı. Bu sezon pek forma şansı bulamamış, hatta kadroya dahi alınmıyor. Yaşı da 23, haliyle kiralama yolu açılmış oluyor. Ciddi bir potansiyeli olsa da, o kabuğu kırabilmiş değil.

Al, kirala, yetiştir yöntemi de bizim adımıza tutan bir yol. "Başkasının futbolcusunu mu geliştireceğiz" yorumu doğru olsa da, limitti, ffp'ydi son bir kez bu tarz hamle yapma gerekliliğini ortaya koydu. Opsiyon da koyulabilir bu arada, tutarsa da alabilirsiniz. Top tekniği ve pas kalitesi yüksek bir stoper. Ağır olması gibi bir dezavantajı olsa da, fizikli de. Donk'un şu anda önünde mi bilmesem de, ciddi bir alternatif olacaktır.

12 yorum:

  1. Kaan da gelirse hem Kaan'in hem Marcao'nun partneri olmasi da onemli bir artisi olur. Bu rotasyona Emini de ekledigimiz zaman uzun yillar stoper sıkıntısı yasamayiz.

    YanıtlaSil
  2. Luyindamayı satıp yine millete adam mı yetiştircez? Opsiyon yoksa hiç gerek yok seneye mal gibi kalırız ortada stoper yok diye, abi Halil için daha yeni eleştirdik kiralık opsiyonu yok diye gözünü seveyim lütfen ya

    YanıtlaSil
  3. limit yok para yok nelerle uğraşıyoruz. takımın bir adet dmc hariç eksiği yoktu. onyekuru ve youssuf ile rahatlıkla bitebilirdi şu dönem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Limit olmadığı için uğraşıyoruz zaten. Luyindama giderse, mümkün olan en az paraya orası nasıl dolar gibi. Limit yok, Yusuf'u alamıyorsun ya da zorlanıyorsun mesela.

      Sil
    2. 1.2 milyon bütçen varsa onyekuru ve bir ön libero bitirmeye çalışırsın abi. hedef bu dersin. irfan mohammed inanılmaz maliyetlerle uğraşıyoruz.

      Sil
    3. İnanılmaz maliyetlerle uğraşmıyoruz, ihtiyaç dahili hepsi.

      Sil
  4. FM 2020'de çok iyi oyuncu :) onun yarısı kadar oynasa super iş yapar

    YanıtlaSil
  5. transfer haberlerinin ardı arkası kesilmiyor.
    bir sürü isim yine dolanıyor. İrfan'ın durumu da cabası. Acaba irfan için lyundama'yı takasta mı kullanacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum öyle bir takas olacağını ama Luyindama'nın olası satışını da bekliyorum :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir