29 Ocak 2021 Cuma

Gaziantep FK 1-2 Galatasaray, evine hoş geldin Onyekuru


Ligin 2 tane bug'u var. Muslera ve Onyekuru. Biri ilk yarıda seni oyunda tuttu, diğeri ise 2. yarıda golleriyle maçı kazandırdı. Onyekuru'nun transferi konuşulurken "çok da sıcak" olmasam da, yanılmış olmaktan dolayı mutluyum. Geçen sezonunu 1 maç haricinde çok tutmamıştım. Bugün ise maliyetiyle de "kalıcıyım" diyerek geldi. Fatih Hoca'nın elinde bambaşka seviye. Düşünün, kesintisiz 2-3 yıl birlikte çalışabildiklerini. O günkü gelişimini çok daha merak ediyorum.

İlk 45 dakikayı maalesef çöpe attık. Emre Akbaba'nın orta sahada olduğu, Feghouli'nin ise oynamadığı düzende zorlanacağımızı tahmin ediyordum. Abartısız yorum, Emre Akbaba'sız 10 kişi oynasak daha iyi görüntü verebiliriz. Feghouli olmadığında oyun sola yıkılıyor ve Arda Turan orada tek başına. Emre Kılınç'ı sağ kanada attığında onu da bitirmiş oluyorsun. Babel'i savunma arkasına sarkıtmayı düşünmek dışında bir plan üretemedik ve bol bol ofsayttan gol attık.

Gaziantep FK ise kaliteli takım, Sudimica gitse de hücum ezberleri var. Kaptıkları toplarla hızlı çıktıkları kadar, seni kararsızlığa da sürüklüyorlar. İlk 15 dakikada Galatasaray ağırlıklı geçen maç sonrasında dengelendi. Muslera sayesinde ilk yarıda oyuna tutunduk. Görüntü öyleydi ki, golü yesek çıkaramayacak gibiydik. Hücumda hiçbir türlü varlık gösteremedik çünkü. Tam da bu noktada Fatih Hoca ezberini bozdu.

Hocayı daha çok "hamle zamanlaması" üzerinden eleştirirdik. Geç ve anlamsız gelen değişiklikler ile. Yeni Malatyaspor karşısındaki 2 kanadı da hızlandırma düşüncesi tutmuştu. Gaziantep FK karşısında ise bunu 45'de yapmak zaman kaybettirmemiş oldu. Onyekuru solda, Kerem Aktürkoğlu da sağda büyük etki etti. Onyekuru "bitiriciliğiyle" geri döndü. Kerem Aktürkoğlu'ndan ise lezzet akmaya devam ediyor. 

Savunmasını önde kuran ve rakibi ofsayta düşürmeyi düşünen Gaziantep FK karşısındaki en doğru düşünce de buydu. Sonrasında gelen Etebo ve Ömer Bayram değişiklikleriyle de orta sahadaki direnci biraz daha yükselttik. Etebo'nu bu sefer beğendim mesela, büyük dinamizm kattı. Ön alanında da hızlı isimler olunca sonuca gitmen kolay oldu. Daha bu takıma Mostafa Mohamed de girecek. Net bir bitirici ve Babel'e oranla daha hareketli. O vakit çok daha keyifli ve hızlı bir hücum izlemiş olacağız.

23 yorum:

  1. Onyekuru'dan iki gol beklemiyordum yalan söylemeyeyim hem de eski formundan uzak olmasina ragmen cok iyiydi. Ben esas Etebo, Kerem ve Saracchiye deginmek istiyorum, Saracchinin temposu mükemmeldi, Kerem üstüne koyarak ilerliyor, Etebo da ayni sekilde Besiktas macindan sonra bu macta da gayet iyiydi bence bu adama haksizlik ediyoruz, yeterli süre alirsa mutlaka katki verecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 45'de oyuna dahil olmasını hiç beklemiyordum. Uzun zamandır oynamasa da kendini hazır tutması değerli.

      Sil
  2. ilk 45 dakika böyle olacağını bile bile çöpe atıldı. statik 11 ile her zaman böyle oluyor. arda 8 oynasa, önünde kerem olsa bile çok şey fark ederdi.

    kerem baştan aşağı topçu. onyekuru zaten doğuştan aslan. sonuçta 2 deplasmandan 6 puan almak güzel oldu. clean sheet eksik kaldı.

    kısa süreli halil'i beğenmedim ama. ali yavuz daha sağlam basıyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de eder ama anlamsız bir Akbaba ısrarı var. Nedenini bilmiyorum. Halil Dervişoğlu için erken. Tek idmana çıktı, kolay değil.

      Sil
  3. etebo şunu gösterdi. iyi çalışırsan herkese yapabileceği görevler verirsen herkesten verim alırsın. takım olmak da zaten budur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etebo bu rolde katkı verir, özellikle de alan açılmaya başladıkça. Temposu değer kazanıyor.

      Sil
  4. Muslera ve Oneyekuru basindan beri bizimle olsaydi kesinlikle liderdik, bekledigimizin aksine rahat mac oldu bence özellikle ikinci yarida rakiplerin bizim icin fikirleri degismistir.

    YanıtlaSil
  5. keremin pasını iniesta falan atar, o derece birinci sınıf bir ara pasıydı. sanırım 4 veya 5 antepli kalakaldı. tabi pasa koşan babel olsaydı asist güme giderdi hız farkından dolayı:)
    onyekuru beklediğim gibiydi. hep savundum bu adamı çünkü sadece hızlı ama yeteneksiz pırpır anadolu topçularından değil. bugün 2 golde de kapalı savunmalar arkasına koşu yaptı ve ayak içi plaseyle bitirdi. 2 yıl önce de hep yaptığı şeylerdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O asisti Mesut Özil yapsa haftalarca konuşulur işte :)

      Sil
  6. Ligin ilk yarısında oyunumuzun güçlü olmadığı maçlarda puan alamıyorduk. Bu tarz maçların en büyük eksiği Muslera ve hızlı bir kanattı. Şimdi ikisi de var daha güçlüyüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. B planı ürettik, hızlı kanatlarla da sonuca gidebiliyoruz.

      Sil
  7. hocam şu çocuğu sağ kanada atma yeter ne olur atma.. haftalardır bunu söylemekten bıktık artık. emre kılınç orta sahada takımı hızlı hücuma çıkaran, iyi bir pas istasyonu olan, aralara iyi toplar atıp kendi de aralara kaçarak pozisyon yaratan bir futbolcu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Kılınç'ın sağ kanatta henüz iyi bir maçı yok. Katılıyorum.

      Sil
  8. Ben Etobo ve Omer'i hic beyenmedim bugun. Son 10 dakika da en az 2-3 daha bulabilirdik. Goremedigi ve zamaninda atamadigi paslar cildirtti beni. Omer desen gidip bir ona bir buna carpiyor, ortasaha da kendini sakatlayacakti sonra gitti penalti yaptirdi. Soruyorum su mac 1-0 gidiyor olsaydi ve o adi faulden gelen penaltidan 1-1 bitirsek ne olacakti ? Orta saha ben eksigim diye bagiriyor. Neyse.. tekrar hosgeldin Onyekuru, gozumuz gonlumuz acildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etebo gayet iyi oynadı ve iş gördü, neden beğenmedin ki?

      Sil
    2. Defansif olarak is yapti fakat iki kere takim kontraya cikarken Kerem'e ve Onyerkuyu'ya atamadigi paslar cildirtti beni. Top kapiyor ama o topu iyi dagitmak konusunda yeterli degil. Pas kalitesi ile one cikan bir isim degil. Canimiz cigerimiz Melo hem bundan daha sertti hem kadife gibi ayagi vardi. Kac kere izledim canli canli gozumun onunde 50-60 metrelik kanatlara acilan paslar atardi Melo... her mac. Benim aradigim, istedigim kalite bu. Katilir misin bilmiyorum ?

      Sil
    3. Abi, böyle öne geçilen maçlarda, son 25 30 dakikalarda etki edecek. Olan oldu artık, sezon bitene kadar böyle katkı alacağız. Melo ile Etebo kıyası acımasız olur :) Keşke Melo olsa, o ayrı.

      Sil
  9. demek ki değişiklik için 100. dakikaları beklemeye gerek yokmuş. E.Akbabalara filan boşuna katlanıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamle imkanı da buna sebep, el güçleniyor. Alternatif konusunda taşın suyunu çıkarıyordu hoca.

      Sil
  10. 2. yarıdaki oyun doğruydu. Şöyle diyeyim, hocanın hamle yaparak döndürdüğü en önemli maç. Bu sezondaki.

    YanıtlaSil
  11. Etobo fuleli bir oyuncu kanatta oynayabiliyor gol öncesi sağ kanatta bunu gösterdi Fegholi Emre Kılınç yerine sağ kanatta Etobo da düşünülebilir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir