21 Ocak 2021 Perşembe

Halil Dervişoğlu & Galatasaray, şu an fırsat gibi görünmekte


Bu hamle beklemediğim yerden geldi. Son ana kadar ismi konuşulmadı. Belki de gizli bir harekattı, bilmiyorum tabii. Fatih Hoca'nın kafasında mümkün olduğunca gençleşme ve gelecek adına daha parlak bir Galatasaray var. Gençleşme içinde de yerli isimlerin ağırlığı büyük. Halil Dervişoğlu da, ülke futbolunun gelecek adına umutla baktığı gençlerden biri. Hele ki forvet pozisyonunda gelecek adına zayıfız diye bakarken. Aslında alttan gelen çok iyi isimler var, elimiz güçleniyor.

Halil Dervişoğlu'nu şöyle anlatayım. Ali Yavuz Kol'dan olmasını beklediğimiz hali. Ön alanda çalışkan ve oldukça hareketli. Teknik meziyetini de çok beğeniyorum. 1'e 1'de rahatlıkla adam geçebilen, kanat özelliği de olan bir forvet. Henüz beklenen patlamayı yapamasa da, 21 yaşında olduğunu unutmayalım. Twente'ye kiralansa da beklenilen şansı bulamadı. Brentford ise onu ilk etapta kullanacak gibiydi. Şu an ise kiralanmasını, hatta ona ödedikleri bonservis karşılığı zarar etmemeye razılar.

3 milyon avro karşılığı transfer etmişlerdi. Onlar adına ciddi yatırım olsa da, doğru yer olmadı diyelim. Beklenti çok daha yüksekti. Galatasaray ise doğru adres olabilir. Burada ciddi şanslar bulabileceğini düşünüyorum. Hem forvet rotasyonuna, hem de kanatlara +1 isim daha demek. Forvet rotasyonunda ciddi bir yapılanma olacak gibi. Mostafa Mohamed için de şartlar zorlanıyor ve yanına Halil Dervişoğlu'nu eklemek öncelik gibi. Babel'i de işin içine dahil edersek, orası oturmuş oluyor.

Kiralanırsa da opsiyon bedeli olacak elbette. Kirala, geliştir ve gönder düşüncesi oluşmayacaktır. Şu an fırsat doğmuşken de şartları zorluyoruz. Bu tarz hamleler adına geç bile kaldık aslında. Scout adımları için, yerli futbolcular adına yeteri kadar agresif değiliz. Genellikle olmuş ve bilinen isimler üzerine yoğunlaşıyorduk. Halil Dervişoğlu da bilinen bir isim olsa da, şu an fırsat gibi görünmekte. Sessiz, sedasız bu işi halletmek kıymetli.

14 yorum:

  1. 17-18 2. yarisinda yeni yonetimin gelmesiyle Terim ve takim arasinda guzel bir sinerji olustu ve ust uste 2 sampiyonluk kazanildi, buna ragmen yapilan transferler (gelenler ve gidenler) oyuncu secimi, zamanlama ve maliyet kriterlerinde inanilmaz hatalar yapildi, firsatlar kacti. Ama bugun baktigimiz zaman, lige 5 yil boyunca damga vurabilecek yeni bir jenerasyon olusturma sansimiz oldugunu hissediyoruz; boyle firsatlar her zaman karsimiza cikmaz, bu yuzden degerlendirecegimize inaniyorum.
    Taylan, Irfancan, Emre Kilic, Yussuf, Mohammed, Ogulcan, Halil, Kerem, Henry,Marcao,Luyindama.. Yerlisi ve yabancisiyla guzel bir kadro kuruluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerliler özellikle, iyi isimler bulduk. Altyapı da faktör olacak, transferde de doğru hareket ediliyor. Katılıyorum yorumuna.

      Sil
  2. Bu transfer Ali Yavuz'dan vazgeçiş olarak mı yorumlanmalı?

    YanıtlaSil
  3. ali yavuz'u geliştirmek varken halil, kerem e güvenmek varken onyekuru. çok transfer bağımlısı olduk.

    YanıtlaSil
  4. larin ile rıdvan ile şov yapıyorlar. biz anca transfer. hocanın artık heyecanı kalmadı. oyuncu yetiştirmek istemiyor. ali yavuz var halil geliyor. seneye halil yerine x gelir.

    YanıtlaSil
  5. Bence halil aliyavuzla va kıyaslanmayacak çok ekstra bir oyuncu fiziğine bakmayın aslında çok komple bir santrofor, ali yavus gibi bencede gelişime çok açık ama at gözlüğü takmış gibi oynayan biriyle bu çocuğu kıyaslamak çok yanlış görürsünüz gelirse adem büyük etkisi gösterir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil daha farklı. Tecrübesiyle de, tekniğiyle de.

      Sil
  6. Santrofor olarak su an bile Ogulcan'in onunde mesela, Fatih hocanin elinde piserse bana göre cok iyi transfer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın dokunuşunu merak ediyorum bende. Ciddi bir potansiyel.

      Sil
  7. Mustafa Kapı kafasını çalıştırıp gitmişti çünkü forma bulması için hiçbir ışık yoktu. Aynı durum Ali Yavuz ve Kerem için de geçerli hale geliyor. Bu çocuklara şans vermek yerine transfer diye deliriyoruz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir