22 Ocak 2021 Cuma

Henry Onyekuru Galatasaray'da


Bu 3 oldu, umarım 4 olmaz. Her transfer dönemi, istisnasız şekilde Onyekuru'yu konuşur olduk. Bazı isimlere bu denli şartlanmak iyi olmasa da, Onyekuru da bildiğimiz isim. Fatih Hoca'nın elinde büyüyor ve garanti katkıya dönüşebiliyor. Gerçi son dönemini çok tutmamıştım. İlk döneminde ise müthiş bir performans gösterip, şampiyonluğun kritik isimlerinden birine dönüştü. O performans da kendisini, 13.5 milyon avro gibi bir bonservis bedeline Monaco'ya taşıdı.

Monaco'da tutunamaması ise çok ilginç. Birçok hoca değişti ama hiçbiri Onyekuru'yu tutmadı. İlk etapta şans verilip, sonrasında kadroya dahi alınmadı. Monaco'nun Onyekuru'dan zarar ettiği açık. Belli ki Onyekuru da bu transfere gönülsüz şekilde imza attı. Zararın neresinden dönersek kar diyebilmeleri de ancak Galatasaray sayesinde olur. Galatasaray'ın şartları da belli. Kiralar, sezon sonuna opsiyon bırakır. Ben bu yazıyı yazdığım esnada o rakam belli olmasa da, rakam öğrenildiğinde bir şeyler yazarız.

Bu işi artık nihayete erdirmek lazım. Bugün kirala da, yarın opsiyonunu karşıla ve takıma temelli olarak katılsın. Neyse ki 23 yaşında ve oradan kurtarıyor. İstikrarlı şekilde 2-3 yıl oynatabilsek, eminim ki onun da mental olgunluğu artacak ve ciddi bonservis bedeli elde edebileceğiz. Fatih Hoca'nın elinde büyüyor çünkü. Bonservisini almak, futbolcunun da önünü açacak. Sürekli git gel, yarınım ne olacak düşüncesi de futbolcuyu aşağı çeker.

İşin teknik boyutundaki yorumumu biliyorsunuz artık, birçok kez yazdım. Onyekuru olmazsa olmaz mıydı emin değilim. Şu aşamada 11 başlaması da zor, uzun süre kenardan gelecektir. Bazı maçlarda bu tarz hızlı isim aranıyor tabii. Alan açılıyor ve biz orayı dolduramıyoruz. Kulübeye bakınca hızlı, potansiyel sahibi isimler var. Onyekuru ise biraz daha "tutmuş" bir isim diyelim, ne verebileceğini az çok kestiriyoruz. Fatih Hoca da bu yüzden onu istiyor.

Oyunu çeşitlendirme noktasında önemli diyelim. Pas oyunu tamam da, bazen, özellikle de büyük maçlardaki kontra tehdidi kıymetli. Gol özelliği yüksek, fırsatçı, topsuz oyunu müthiş oynayan, açık alanda durdurulması zor bir isim. Galatasaray'da şampiyonluğa koşarken, 14 gol 5 asisti vardı. 10 gol bandında rahatlıkla gezen bir skor katkısı. Oyun çeşitlenmiş olacak ve gol yükü biraz daha dağılacak. Hayırlısı olsun diyelim, bildiğimiz, sevdiğimiz isim. Hoca da çok istiyordu.

33 yorum:

  1. Önümüzdeki süreçte onyekuru kalitesine pas ve teknik eklerse üst seviyede kendine çok rahat yer bulur ama bu çok çok zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada kalıcı olsun da, o gelişimi sağlar belki de.

      Sil
  2. İddaa ediyorum onyekuru mantıklı bir opsiyonla kiralık yada bonservisiyle transfer edilsin mesuttan daha büyük transfer adamın stili bu ligin bugu, topauz koşu kalitesi bence çok çok üst seviyede gol asist toplamı 20 olur her sene, rakip sağ tarafı hiç çıkartmaz, önde baskı yapan takımları gireceği pozisyonlar ile geri iter, aidiyeti çok yüksek bunlardan dolayı çok çok önemli transfer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin bug'u. En büyük avantaj da o.

      Sil
    2. Soso'nun ortaya çekilmiş olması, Onuekuru'nun defans arkasına attığı bezdirici koşulara yeni bir atıcı eklenmesi demek. Bu performansını da arttırıcaktır.

      Sil
    3. Mutlaka o yönde bir plan olacak. Ezberimiz var zaten.

      Sil
  3. Şimdi aklımdaki sorular şunlar:

    1-Hoca oyun planını değiştirir mi son yıllardaki oyuna döner mi, malum biz bu oyunu çok sevmiştik.

    2- Saracci ile uyumu olsun geçen sene iyi bir izlenim vermedi ve yer yer 'oldum' havasına girdi, bonservisi alınınca bu durum artar mı? Ayrıca 7 numara laneti de var 🙄

    Bir başka ve en önemli soru ise Kerem ne olacak? 5 dakika da olsa oynuyordu şimdi onu da bulamayacak gibi. Ali Yavuz'u hiç konuşmuyorum bile.

    Uzun olacak ama yorum yapar mısın ağabey kafam allak bullak, sevinemedim geldiğine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değiştirmez ama maçına göre aksiyon alabilir. Onyekuru da özellikle büyük maçlar adına çok önemli bir hız kozu.

      Adem Büyük kötü mü temsil etti 7 numarayı :)

      Sil
    2. Aklıma geldi onu söyleyeceğin ama yazıyı göndermiştim :) onu kastetmedim öncesini kastettim :)

      Sil
    3. Öncesine bakmayacaksın. Öyle gidersek, formayı rafa kaldıralım :) Bir yerde kırılacak elbette ve bence kırıldı da.

      Sil
  4. Ne alacağımızı bildiğimiz için transferin finansal şartlarına bakayım dedim. Satın alma opsiyonu 6, yıllık maaşı da 1.2 artı bonuslarmış. Sürekli yalan söyleyen yönetemeyen takımı menajeri üzerinden bir dümen çevirip açıktan ödemeler yapmamışsa gayet makul rakamlar. Yüksek ödememek lazım. Everton ve Monaco maceralarında büyük liglerin adamı değil imajı oluştu. Büyük paralara satmak zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kap açıklaması yok, o kısım belli değil henüz. Rakamlara göre tekrar konuşuruz.

      Sil
  5. Garip bir takım oldu hele irfan da gelirse çok garip olacak. Feghouli halil onyekuru arda emre kılınç belhanda irfan taylan kerem ogulcan akbaba etebo 5 kişilik yer için mücadele edecek 3 orta saha 2 kanat. Emreler kerem etebo hadi feda edilir ama kesilen oyunculara da çok yazık olacak. Bu dengeyi kurmak da çok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saydığın 12 oyuncunun 6'sı ilk 11 oynar,5'i sonradan oyuna girer.Bazen 5'i birlikte oyuna girmez.Babel,Ömer,E.Taşdemir,Luyindama da sonradan oyuna girer.1 önlibero+4 orta saha+1 gezen forvet.Falcao&Diagne de yatarak maaşlarını almaya devam eder.

      Sil
    2. Lig uzun, çok maç var, trafik yoğun. Şu derinlik bence çok önemli.

      Sil
  6. (M.T.A) Siyah inci hosgeldin.Keşke sezon başında gelseydi.Bence şu an hazır değil.Şubat sonu(6 ŞUBAT tercihim olur)-Mart başı gibi oynamaya başlar.Halil'de hazır bir oyuncu değil.İkisinin de MAÇ eksiği var.Umarım yanılırım Gaziantep maçıyla katkı verirler.İrfancan(alabilirsek tabii) dışında maç&KONDİSYON eksiği olmayan oyuncu gelmeyecek.Ancak 2 transfer de(Siyah inci-Halil)iyi transferler.Hem sağ açık hem sol açık hem de forvet oynayabilen süratli,teknik,yetenekli,genç oyuncular.Halil gibi kiralık değilde satış opsiyonlu gelmesi güzel oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla alışacak işte. Yeter ki kalıcı olsun :)

      Sil
  7. 500 bin kiralama 3 mil euro opsiyonlu satış hakkı yazmış dha bu şekilde ise beklendiğine değmiş görünüyor asla zarar etmezsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zor bence. Monaco 3 milyon opsiyona bırakmaz.

      Sil
  8. Şu adam keşke gelmeseydi. Bütün oyun yapısı değişecek. Onyekuru neden monaco da olmadığını anlamadınız mı hala? Çünkü ne artik onunla oynayacağınız bir futbol var ne de modern futbolda onyekuru nun yeri. İkinci döneminde fener maçı hariç ne verdiğini hatırlıyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altına imzamı atıyorum. Umarım yanılırız.

      Sil
    2. Değişmez. Onyekuru uzun süre kenardan gelir. Aksine hamle imkanı doğar, b ve c olanları gelişir.

      Sil
  9. Uzun süre zor zaten. Kenardan gelecektir ama koz olacaktır.

    YanıtlaSil
  10. onyekuru ve kerem yıllar boyunca sol kanat olsun bari. 3. bir adam alınıp kerem'in önü tıkanmasın

    YanıtlaSil
  11. umarım hamle oyuncusu olarak düşünülüyordur. yoksa eksik yokken gayet iyi bi takımımız var ve onyekuru o yapıya uymaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç eksiği var, fizik durumunu da bilmiyorum. Zaman gerekecek.

      Sil
  12. Devre arası rituelimizi yerine getirmiş olduk :)

    YanıtlaSil
  13. Onyekuru transfer sürecinde ne kadar istediğini gösterdi. Umarım saha içinde de bunu gösterir, en azından takım savunmasına daha fazla katkı verir ki Saracchi yine düşmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada yapabiliyor, o da enteresan. Kariyerine eksi yazar aslında.

      Sil
  14. kap geldi. kiralama bedeli dahil 5 mio eur. çok iyi iş bence

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir