30 Ocak 2021 Cumartesi

Kerem Aktürkoğlu'ndan lezzet akmaya devam ediyor


Kerem Aktürkoğlu'nun her performansı sonrası bunları yazıyorum. Bu çocuktan lezzet akıyor, çok büyük bir yetenek. Yaşı 22, genç ama bir yandan da tecrübeli. Tecrübesizliği bu seviye adına diyelim. Hoca da söyledi. Geçen yıl 3. Lig'deydi, bu yıl Türkiye'nin en büyük takımında forma giyiyor. Yavaş yavaş da kendini göstermeye başladı ve aldığı süreler artıyor. Kendini gösteren, ışığı yakan genç formayı, doğru zamanda alır. Zaten buna inanıyordum da, iyice pekişti diyeyim.

Doğru zaman işte. Yavaş yavaş hazırlayarak, en doğru anda formayı vermek. Bu sefer elinde rotasyon da oluşsa bile, 45'de oyuna giriyor ve maçı çevirmeye yönelik hamle diyelim. Yarın ilk 11'de de başlayacağı maçlar olacak. Kendisini solda izlerken, bu sefer sağ kanat performansını görmüş olduk. Sekidika o kanatta şans bulamaya başlamıştı ki kiralandı. Onyekuru tarzı hamlelerin ardından da bu gerekliydi.

Kerem Aktürkoğlu adına sağ kanat da opsiyon haline geldi ve orada yapabileceğini gösterdi. Daha çok kat etmeyi sevse de, o özelliği adına hangi kanatta oynadığı fark etmeyecek gibi. 360 derece, her açıya yönelebiliyor çünkü. İyi de bir oyun zekası var, bunu görmüş oldu. Onyekuru'ya yapmış olduğu asisti Mesut Özil yapsa 1 ay konuşursun. Kerem Aktürkoğlu, değme 10 numaranın yapacağı asisti yaptı. İyi performanslar artıyor ve öz güven doğal olarak yükseliyor.

Şu an ana rotasyonun bir parçası. Süresi artacak, bu tarz maçları kurtarmaya devam edecek. Arda Turan'ın merkeze geçişi de bir opsiyon, onu da konuşmak gerekiyor. Orta sahada alternatif ararken, Feghouli'nin merkezde yükselmesi gibi, Arda Turan da orada büyüyecek gibi. Önüne hızlı bir Onyekuru, arkasında da hızlı bir Saracchi ile. Transferler ve içeriden kazanımlar takım kalitesini oldukça yukarı çekti ve alternatif kazandırdı.

8 yorum:

  1. Onyekuru'ya yaptığı asistte üst düzey pasör görüşü vardı ve bunu topla hareket halinde iken yaptı. Nüve çok sağlam. İyi işlenirse çok farklı şeyler ortaya çıkabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun aklı var, forvetin arkası gibi de oynayabiliyor.

      Sil
  2. Çok çok farklı oyuncu lider özelliği de var bence ... sorumluluk alma aidiyet bir çok şeyi görebiliyorum bu çocukta umarım yolu açık olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübe diyeceğim de, bu başka bir şey gerçekten. Hiç sırıtmadı, ayaklar titremiyor.

      Sil
  3. net topçu. 2 dakikada belli olmuştu daha ilk gün. (halil ise kötü sinyaller verdi mesela) ancak bence sol açık. onye ile o bölgeyi götürmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil Dervişoğlu için konuşmak adına o kadar erken ki :)

      Sil
  4. Hoca da adım adım hazırlıyor delikanlıyı. 10 dakikalarla başladı 45 dakikaları buldu. Hepsinde de katkı verdi. Özel bir oyuncu. Sürat, teknik beceri, oyun zekası üst düzeyde. Şimdilik oyun disiplini dışına çıktığını da görmedik. Süratli bir oyuncunun oyun zekasına sahip olması ender görülen bir durum. Olunca da adın Robben, Ribery oluyor. O seviyeye hiçbir zaman gelemeyecek belki ama hem takımımız hem de milli takım için çok değerli bir oyuncu olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla tabii bu işler. Yeter ki yak ışığı, süreyi her şekilde alıyorsun. Ben artık böyle bakıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir