27 Ocak 2021 Çarşamba

Ligin ilk yarısında, Galatasaray adına en iyi isim


Ligin ilk yarısında, Galatasaray adına en iyisiydi kim derseniz, benim yanıtım Taylan Antalyalı olur. Eminim ki büyük çoğunluk da aynı şeyi söyler. Beklenmedik, muazzam bir katkı. Taylan Antalyalı transfer edilirken bir beklentim vardı da, bu daha çok hücum tarafındaydı. 6 numaraya geçişi ve orada tek başına gösterdiği katkı muazzam. Alternatifi yok, tek başına ilerliyor. Hala da bir alternatif üretmiş değiliz.

Bu kazanım Fatih Hoca'ya yazar. Belki imkansızlıklar onu bu hamleye itti ama burada sorulması gereken şu. Taylan Antalyalı'yı o pozisyonda kim hayal ediyordu? 6 numarada, bu denli performans vereceğini kim gördü? Fatih Hoca gördü bunu ve kendisine bu pozisyonda şans verdi, sonrasında da ısrar etti. Performansı sonrası da transferdeki strateji değişmiş oldu. Büyük bir kazanım bu, Fatih Hoca müthiş iş başardı.

Yeni Malatyaspor deplasmanında da bana göre maçın adamıydı. İstatistikleri şu şekilde;

Topla buluşma: 93 
İsabetli pas: 74 
Pas %: 90 
Şut pası: 2 
Sahipsiz top kazanma: 9 
Pas arası: 4. [opta]

Oyunun 2 yönünü oynarken bunu sağlıyor. 6 numarada, 8 numara performansı da veriyor. Müthiş bir temposu var ve oldukça sakin. Sertlik de gösteriyor, top ayağındayken oyunu da iyi yönlendiriyor. Belhanda'nın kaybolduğu, Emre Akbaba'nın sahada bile olmadığı ortamda, tek başına gösterdiği bu performans çok daha değerli. 


Haritaya bakar mısınız. Emre Akbaba, hücum tarafında olabildiğince olumsuz iş yapmış. Belhanda'ya baksak, aksiyon içine dahi girmemiş. Taylan Antalyalı ise oyunun 2 tarafında da olabildiğince etkin ve isabetli iş yapmış. Pas hatası yok gibi bir şey. Geriden oyunu kuruyor, bu da yetmiyor hücuma destek olup, orada da organizasyonun içinde. Hatta Feghouli çıktı derken, organizasyonu oluşturan isim. Bu çok büyük bir performans.

2 yorum:

  1. Formu zaman zaman düşen bazı oyuncuların da eksiklerini kapattı. Ekstra performansı bu sene çok yol almamızı sağladı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir