7 Ocak 2021 Perşembe

NBA takasları misali masada birçok formül var gibi


Gelen yorumlar da bu yönde olunca, gündemi yakalayalım dedim. Medyada yer alan haberlerin ardından, İrfan Can Kahveci ve Crivelli'nin transfer ihtimaline odaklanmış durumdayız. X yazının altında da, bu konu hakkında yorum yapılıyordu. Bu yorumları toparlayalım ve burada konuşalım dedim. Takas tekliflerinin olduğu açık. Sadece içeriğini bilen yok. NBA takasları misali masada birçok formül var gibi. Herkesin de kafası karışmış, farklı farklı senaryolar yazılıyor.

Luyindama'nın bu tarz bir transferde takas olarak düşünüldüğünü zannetmiyorum. Şu an formsuz ve düşüşte olabilir. Yine de biraz toparlaması halinde, en kötü halinin dahi para etmesini bekliyoruz. Satış yaptığında iyi miktarlar kazanabileceğin bir isim. Haliyle de böyle bir takasta yer almaz. Takas işleri de biraz "kazan kazan" durumuna yöneliktir. Talep Galatasaray'dan geliyor ve şartları belli. Başakşehir de bu takasta kendi işine yarayabilecek isimleri düşünecektir. Yine de Luyindama bu takasta yer almaz. 

Diagne'ye odaklıyız. Normal şartlarda satılabilmesi ve ciddi rakamların kazanılması gerekilen bir isim. O normal şartlara uymadığımız için, bu tarz transferlerde kullanma düşüncesi mantıksız olmaz. Başakşehir için "forvette şu şu var" diyebilirsiniz de, Diagne tarzı bir golcü yok. Gulbrassen hızlı ve çalışkan, Demba Ba'nın yaşı malum. Crivelli de Okan Buruk'la sorun yaşıyor, ona da geleceğiz. Diagne'yi istiyor olmaları mantıksız değil. Başakşehir'de de çok başarılı olur.

Başakşehir'in güzelliği hem imkanlarının olması, hem başarılı bir takım olması, hem de İstanbul'dan kopmamak. Diagne ikna olur mu derseniz, olmaması için sebep yok. Takas için bir de Atalay Babacan ve Yunus Akgün gibi isimler yazılmış. 2 genç, beklenti duyduğumuz isim. Her ne kadar beklenti duysak da, gelişimleri bu yönde iyi yanıt vermedi. 2'si de şu an oynadıkları takımlarda istikrarsız ve fizik problemi maalesef aşılamıyor. Özellikle de Atalay Babacan için.

Galatasaray'da olmadı, Başakşehir'de olabilirler. Onlar adına da şans. Takasta düşünmek istemem de, burada yapabileceklerine yönelik umudum azaldı. Şaşırmam yani, Başakşehir'in de bu yönde bir talebi olabilir. Bu arada İrfan Can Kahveci'yi vitrine alsak da, işin bir de Crivelli boyutu var. Onun da Okan Buruk'la sorun yaşaması avantajımız. Galatasaray'ın oyun düzenini düşününce de, bu tarz çalışkan, fiziğiyle oynayan, hareketli bir pivotun iş yapabileceğine inanıyorum. İşin saha içi tarafı da ayrı bir yazı konusu olsun.

15 yorum:

  1. Skorer değil crivelli ama işte,minimum 7 8 atıyor elmander az atıyordu ama çok attırdı diyen olabilir ama o zaman Selçuk melo gibi makineler vardı şimdi yok o tarz skorerler maalesef, crivelli gelsin ama diagneden bağımsız olmalı bu transfer 2.forvet olarak iyi oyuncu ama 1.oyuncu olamaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel-Crivelli yeterli olur bence. Falcao giderse zaten ilgilenilen gençlerden biri takıma katılır. Eğer Crivelli gelecekse Onyekuru şart

      Sil
    2. Crivelli gelirse, Onyekuru da şart. İrfan da gelirse, skor işi zaten dağılır. 2. Anonim arkadaşıma katılıyorum.

      Sil
  2. Hocam şu an Türk mli takımının Hakan'dan sonra en Özel oyuncusu. Dediğiniz gibi Selçuk İnan etkisi yapar. Ayrıca sürekli oldurmaya çalışmaktan da sıkıldık. Yetenekli oyuncuya hasretiz. Ne belhanda ne feghouli bence aldıkları paranın karşılığı değiller. Takım birbirinden sıkılmış gibi. Kan değişimi şart. Bunun İrfan üstünden olması da gelecek yıl uygulanacak sınır gozetildiginde cok önemli. Hazir rakip de yokken bitirmek lazim bu işi. Galatasaray'a da yakışan budur. Onyekuru-Crivelli-Feghouli üçlüsü de bence birbirini epey iyi tamamlayan bir üçlü olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de isterim. Yerli ağırlığı geliyor bir yandan, kırılma yaşatır.

      Sil
  3. Luyindamadan gelmesi veklenene para da şu an için rafa kalkmış gibi duruyor. Neye dayarak +5 mikyon konuşuluyor anlamıyorum. Dormundun Koray Günter de yaptığını biz de yunus ve atalay için yapıp başakşehiri gönderebiliriz aslında 5 mikyon geri alma opsiyonu gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dönemde özellikle. Yazın Marcao da olsa satış olur, zaten sözleşmelerinin bitmesine 1 yıl kalacak. O da ayrı hikaye.

      Sil
  4. biraz uçuk bir hayal ama taylan, emre ve irfan'dan oluşan yerli bir orta saha 3-4 szon için elimizi çok güçlendirir. tabi ben hala bizim yönetimin böyle bir işi becerebileceğine inanmıyorum. ancak ve ancak irfan bu transfer için diretirse (zamanında emre akbaba'nın yaptığı gibi) ve başakşehir'de değişiklik gerektiğine inanırsa bu iş olabilir. yoksa bizim transfer komitesinin kulüp yada oyuncuyu ikna edebileceğine dair en ufak bir umudum yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli anlamda elin çok güçlenecek. Bu da kırılma yaşatacaktır.

      Sil
  5. İrfancan çok zor, Crivelli-Diagne olur gibi. Her ki taraf da kazançlı çıkar bu işten. Aslında sıkı GS taraftarı olan Bay Gümüşdağ'la ahmakça arayı bozamasaydık İrfanCan da olabilirdi ama şu anda bu iş anca parayı basmakla olur o da bizde yok. Crivelli-Diagne mantıklı ama . İkisi de takımlarında atıl.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Crivelli / Diagne takası daha makul tabii. Bence de her 2 takım istediğini elde etmiş olur.

      Sil
  6. atalay ve yunus verilmez diyenlere gülüyorum. hemen veririm hemen.
    atalay yunus diagne ve 5 milyon euro mükemmel bir teklif.
    başakşehir bunu kabul ediyorsa kazıkladık demektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verilir bence de. Burada olamayacak bir ismi verirsin, yapacak bir şey yok.

      Sil
  7. İrfancan transferi İrfan Başakşehir'den ayrılmak istediği için olabilir. Crivelli de mutsuzsa olabilir. Bunlar bizim elimizi güçlendiren etmenler. İrfan biraz daha böyle mutsuz kalırsa orda değeri iyice düşecek. Ama ben ne olursa olsun başakşehir yerine olsam Euro 2021 sonrasıni beklerdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklemeyecekler gibi. Şampiyonlar Ligi denildi, iyi oynadı ama yine teklif yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir