25 Ocak 2021 Pazartesi

Şimdi çocuk büyümekte günbegün


Kerem Aktürkoğlu'nu ara ara sahaya atıyoruz ve henüz kötü bir maçına denk gelmedim. Son zamanlara doğru da ana rotasyonda yer almaya başladı. Maçı çevirmek adına direkt olarak düşünülüyor ve o da hiç sırıtmadı. Sanırım en iyi görüntüsü de Yeni Malatyaspor karşısındaydı. 74. dakikadan sonra oyuna girdi ve işin kaosa döndüğü anlarda, kalitesi ve hareketliliğiyle ön plana çıktı. Babel'in attığı gol öncesinde yaptıklarıyla da unutulmayacak.

Fatih Hoca'nın Kerem Aktürkoğlu ve Sekidika hamleleri iyi olsa da, geç kaldı. Böyle bir zeminde pas ile devam edip, organize olmaya çalışmak yerine, biraz daha hızı düşünmek gerekiyor. Savunma arkasına sarkacak koşucuların ön plana çıkacağı maçtı. Bizdeki sorun, o koşuyu atmak değil de, pası atabilmek. Pası atabilecek isimlere kenara geldi ya da sakatlandı. Haliyle işler biraz daha kaosa ve bireysel çabaya kaldı.

Sekidika da iyi oynadı mesela. Sağ kanada hareketlilik getirdi ve çıkışlarda oldukça iyiydi. Kerem Aktürkoğlu'nun topla ilişkisi çok daha iyi olduğu için daha bir ön plana çıkıyor. Yeteneği ve potansiyeli çok daha iyi seviyelerde. Açık alan kadar, dar alan becerisi de oldukça yüksek. Topla bir anda hızlanıyor, çok teknik ve iyi de bir bitirici. Rakip ceza sahası çevresinde topla buluştuğu an, gole de çok yaklaşacak.

Keşke bu hamleleri daha erken yapabilsek. 73'de değil, 45'de yap hamleyi. Emre Akbaba / Kerem Aktürkoğlu yer değiştirsin, Arda Turan merkeze gelsin ve solda Kerem Aktürkoğlu oynasın. Feghouli çıktıktan sonra oyun sol kanada yıkıldı ve Arda Turan tek başına çabaladı. Emre Akbaba'nın sahada kaldığı sürede ne yaptığına yönelik kimsenin cevabı yok. Arda Turan'ın frekansına girebilecek bir Kerem Aktürkoğlu, o kanatta çok daha fazlasını vaat ediyordu.

16 yorum:

  1. Emre Akbaba karakter olarak çok sevdiğimiz bir oyuncu iyi de bir Galatasaraylı fakat gereksiz bir ısrarı var hocanın onun üzerinde. Emre Kılınç cezalandiriliyorsa Arda orta sahaya Kerem sol kanada geçebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Kılınç formayı geri alacaktır, o durum ortadan kalktı artık.

      Sil
  2. Yunus'tan önceki sezonlarda beklediğimizi Kerem o kadar iyi veriyor ki. Driplingi çok iyi, buna rağmen bencil değil ve akıllı. 15 dakika değil de 45 dakika süre verilse yapacaklarını çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da tecrübe işte. Lig ayırt etmeden, alt liglerde istikrarlı şekilde forma giymek.

      Sil
    2. Bi karar ver artık alt liglerde oynadığı için tecrübeli mi yoksa tecrübesiz mi bu çocuk? Çocuk da değil 22 yaşında! Tecrübeli ise neden dahabfazla süre almıyor hatta 11 çıkmıyor tecrübesiz ise alt liglerde oynamak tecrübe kazandırmıyor mu diyorsun?

      Sil
    3. 2. Anonim, cidden yazdın mı bunu :( buna yanıt vermeyeceğim.

      Sil
  3. Çok hareketli, cesur, sorumluluk alabilecek bir oyuncu. Simdi Onyekuruyu aldigimiza gore Kerem'i ikinci forvet gibi kullanabileceğimiz 2 forvetli bir sisteme geçebilir miyiz acaba diye düşünüyorum. Aslında Halil ve Ogulcan'da bu profile çok yatkin oyuncular, oraya Jorgensen gibi mücadeleci ve pivot özellikleri olan bir forvet daha ekleyebilirsek Babel, Diagne, Falcao gibi yüksek maliyetli isimlerle yollarimizi ayırmamız mümkün olacaktır. Gecen sene oynadigimiza benzer dönüşümlü bir 4-4-2 oynamak istersek mesela sol kanat icin Henry ve Omeri, sag kanat icin Emre ve Jesseyi yazabiliriz ki çok iyi bir kanat rotasyonu olur. Kerem, Arda, Halil ikinci forvet rotasyonu icin kullanırız, merkezde Taylan (insallah birisi gelecek) -Irfancan (Belhanda-Feghouli) bence ligi uzun yıllar boyunca domine edebilecek ve kucuk takviyelerle korunabilecek bir kadro iskeletini saglamis oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum, aynı düzen devam edecektir. Ama Kerem Aktürkoğlu sağ kanat adına da iyi bir alternatif mesela.

      Sil
  4. Sekidikaya verilen şansı fazlasıyla ali yavus halediyor çünkü sekidika pozisyon bilgisi çok zayıf bir oyuncu dikkatli izlenirse çok belli ediyor arda kadar savunamıyor bu hızda kanadı ama emre akbabadan iyi çünkü emre başka bir seviye as takımda oynayan u16 topçusu gibi. Kerem kesinlikle ciddi potansiyel çık çok umutluyum nazar değmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sekidika sağ kanatta gayet iyi katkı veriyor. Dikkatli izledim, bu kanaatimi daha da güçlendirdim.

      Sil
    2. Pas oyununda olmayan, oynadığı 20-25 dkda dahi oynadığı kanadı savunmada güçsüz kalan ki o kanadı o dinamiklik hızla parçalaması lazım, defans yaparken nerede duracağını bilmeyen bir oyuncu hep aynı şut repertuarına sahip kusura bakma ama daha önce emre akbabanın 8 için yeterli olduğunu yazdığın gibi bir yorum oldu bu ali yavuz bile kendisinin çok önünde kerem her ikisininde çok çok önünde.

      Sil
    3. Emre Akbaba 8 için yeterli demedim, o maç özelinde yazdım. Abi siz yazılanı da mı okumuyorsunuz. Kerem ile Akbaba mı kıyasladım ya da. Sekidika ile dahi kıyaslamadım, o da iyi iş çıkarıyor dedim. Sonra yorum yayınlanmayınca neden deniyor, demediğim şeyleri dedin gibi göstermek ciddi komik :) Yazılanı anlayın, gözünüzü seveyim.

      Sil
  5. Emre Akbaba konusu, klasik Fatih Terim hareketleri. Yine ısrar ederek kazanma derdinde ama ne zaman buna uygun ne de Emre akbaba böyle bir oyuncu. Emre, tek yönlü bir oyuncu. Gelmeden önce de böyleydi 3 senedir bir şey değişmedi. Bu çocuk kaleye yakın oynamalı, skorer. Skor yapmadığı zaman takıma oyununda bir katkısı yok.
    Fatih Hoca onda ısrar edecekse o zaman sistemini de değiştirip Emre'ye göre bir oyun kurmalı. Hiç sevmediği 4-2-3-1 oynaması lazım. Ama Emre Akbaba tek başına üzerine oyun kurulacak biri de değil.
    Özellikle ondan orta sahada 8 numara, sol iç yaratmaya çalışmak hakikaten anlaşılmaz. Yani bu takımda orta saha oynayacak en son kişi kim deseler cevabım Emre olurdu. Bu tip durumlarda genelde şöyle oluyor: Ya hocanın anlaşılmaz şekilde ısrar ettiği oyuncu sakatlanıyor ve bu sevdadan kurtuluyoruz. ya kırmızı yiyor yerine geçmesi gereken kişi geçiyor ve unutulup gidiyor. Kerem aktürkoğlu artık hazır. Yeterince pişmiş, tecrübesi de var, öyle genç menç de değil. Beklemenin manası yok.
    Ya Arda ya da emre kılınç sol içe kayar, sol kanada atarsın Kerem'i, orda Henry ile ikisi değişmeli oynarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ısrarı ben de anlamıyorum, sıklıkla da yazıyorum. Aklımda herhangi bir mantıklı taraf da yok.

      Sil
  6. Sekidika yorumuna katiliyorum hocam, ilk baslarda olmaz dedirten formunu cok gelistirdi ayaklari yere saglam basiyor ve direkt katki vermeye basladi.
    Kerem ise biraz daha farkli hani özel oyuncular olur her an bir sey beklersin o havayi seziyorum Keremi izlerken, Aydin Yilmazdan hep beklenen ama 1 2 mac harici veremedigi o performans gibi potansiyel var Kerem'de ama Onyekuru gibi degil daha farkli ikisinde de Onyekuru hizi yok bu oyuncularin, umarim hepsi beraber cok daha geliserek katki verecekler bu sene saniyorum kanat rotasyonumuz seneye ucacak ben cok umitliyim bu genclerden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sekidika görev adamı olur. Bence sınırları belli ama, kenardan gelince de iş görüyor iyi kötü. Kerem ise dedigin gibi çok özel yetenek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir