27 Ocak 2021 Çarşamba

Vizyon temelden başlar


Süper Lig'de büyük bir zemin problemi var. 2021 yılında bu konuyu konuşmak acı verici olsa da, futbol oynanmaya çalışılan zeminler berbat durumda. Buna en büyükler de değil, Anadolu da. Vizyonun temelden başladığına inanırım. Olay transfer yapmak, iddialı isimleri takıma kazandırmak değil. Altyapı ve antrenman tesisin, stadının zemini gibi konular bu temele dahil. Samsunspor için de, Yüksel Yıldırım kaynaklı "paralı başkan" algısı var ve bu konu da sadece transfer üzerinden konuşuluyor. Oysa alakası yok.

Samsunspor'un stadının zeminine baktınız mı hiç? Şu an Süper Lig'de hiçbir kulüpte olmayan kalitede. Süper Lig'de maç izlerken gözümüz kanıyor. Futbolcuların durumunu düşünemiyorum bile. Altyapı tesisi desek, yine büyüklerde olmayan kalitede bir tesis inşa edildi. Sadece altyapı takımları orada bulunacak ve Samsun futbolu eski günlerine dönmek için çabalıyor. Olay transfer değil yani, temeli sağlam tutmak. Vizyon dediğimiz olay da benim için budur. Yüksel Yıldırım'ı yermek yerine, ayakta alkışlamanız lazım.

Saha içine gelirsek. Yeni transferler sonrası hücum hattı neredeyse yenilendi. Hamroun harici geneli hazır isimler olsa da, uyum anlamında biraz daha zaman lazım. En azından 2-3 hafta daha beklenmeli. Tabii bu sürede mümkün olan en iyi puanı elde etmelisiniz. Altay galibiyetini değerli görüyorum. Yasin Öztekin ve Gökhan Karadeniz sonrası da hücumda bir kalite artışı mevcut. Nadir Çiftçi, Burak Çalık ve Guido Koçer gibi isimlerin özverisine büyük saygım var ama o kalite dokunuşu gerekiyordu.

Coureur da yarın devreye girecek. Biraz daha savunma arkasına sarkmaya yatkın, teknik özelliği yüksek bir forvet. Bu tarzda da elde bir isim yoktu, bu açıdan değerli. Son bölümde oyuna dahil oldu, pek bir etki gösteremedi gibi dursa da, zaman lazım. Uyum adına 2-3 hafta daha beklemek gerekiyor. Asıl transfer Djedhe aslında. Hücumun yenilenmesi konuşulurken, takımın çehresini değiştiren isim o. Savicevic de bu sayede yükseldi, çünkü daha özgür bir ortam buldu. Arkasını toplayan bir isim var ve orta sahanın atletizmini, temposunu direkt olarak etkiledi.

4 yorum:

  1. Federasyonun kulüplerin gelirlerinden para kesintisi yaparak saha zeminlerinin bakımını üstlenmesi lazım. Başka türlü yürümez o is

    YanıtlaSil
  2. tff bunlarla uğraşmaz 29 şampiyonluk olayına göz kırpar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir