11 Şubat 2021 Perşembe

45. dakikada Etebo'yu değil de, keşke Gedson Fernandes'i düşünseydik


45. dakikada Etebo'yu değil de, keşke Gedson Fernandes'i düşünseydik. Fizik durumunu bilmiyorum tabii, covid sürecini yeni atlattı. 10-12 gündür de idman yapamadığı söyleniyordu. 45'de girebilseydi, eminim ki görüntü çok daha farklı olacaktı. Galatasaray orta sahasını maç boyunca iyi bulmadım. Taylan Antalyalı yorgun, Belhanda kayıp, Emre Kılınç da kötü günündeydi. Ne orta sahada rakibi süpürebildin ve top kazandın, ne de orta sahadan hücum bağlantısı yapabildin.

Etebo hamlesi de çok bir şey değiştirmedi. Biraz daha hareketlendin sadece de, top kullanımın yine zayıf kaldı. Gedson Fernandes oyuna girene kadar, o bağlantıyı yapamadık bile. Geri dönüşteki en önemli isimlerden biriydi. Çok hareketliydi, hücum bağlantısını kurdu ve ön alan baskısıyla da golleri getiren isim oldu. Ne denli değerli olduğunu buradan anlayabilirsiniz. Takımın hareketliliğini ve hücum kalitesini üst noktaya taşıyacak.

Topla çıkışlarda sorun yaşıyorduk. Emre Kılınç, o konudaki tek silahımız. Orta sahada iyi görüntü verse de, fark yaratacak isim değildi. Gedson Fernandes ise fark yaratacak isim. Top kullanımı daha iyi çünkü, presi de daha güçlü. Hızı ve topla dripling özelliği de çok önemli. Bağlantıyı kuracağı kadar, saha içindeki birçok futbolcuyu da yukarı taşıyacak. Orta sahan hem tempo kazanacak, hem de hücum kalitesi artacak.

Golle başlaması da bir Galatasaray geleneği. Beklenti duyulan yeni transferler genellikle golle başlıyor. Gedson Fernandes adına da umut veren bir maçtı. Zamanla süresi daha da artacaktır. Ligin 2. yarısındaki şampiyonluk yarışı adına beklentimiz yüksek. Tabela yapacağını da bu maçta görmüş olduk. Ön alan baskısı ile kaptığı toplarda büyük ekmek var, takip etmek lazım. Mostafa Mohamed de o fırsatçılığını konuşturacak.

6 yorum:

  1. Fatih hocamın dikkat ettiği bir durum abi bu önceden oynattığı oyunculara bi nevi saygısızlık yapmak istemiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saygısızlık değil de o, iyi gittiğini düşündüğü takımı bozmayayim dedi. İlk 11 istikrarı gibi.

      Sil
  2. Cok buyuk potansiyel maca girer girmez 2 gole direkt katki ve daha iyisini de yapabileceginin sinyallerini verdi hatta bana sorarsan daha iyi bir takima karsi Mesut Ozil'den cok daha buyuk gelecek vaadeden bir oyun oynadi. Ara transferin en buyuk oyuncusu derken yanilmamisiz bana göre Drogba ve Sneijderli kadroya potansiyel olarak bir tik daha yaklastik.

    YanıtlaSil
  3. Etebo orta saha kesinlikle değil bence. Top ayağına hiç yakışmıyor. Sadece temposu var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece o özelliği için de anormal ücretleri var :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir