21 Şubat 2021 Pazar

Bu tarz futbolcuların da, Galatasaray'ı seçmesi adına sebep


Emre Kılınç'ın bu sezon toplamda 29. maçı oldu ve 4 gol 3 asisti bulunuyor. Performansını değerli görüyorum, takımın en önemli parçalarından biri. Orta saha performansıyla, Galatasaray taraftarının beklentisini karşılıyor diyeyim. Emre Kılınç'ı da, Mert Hakan Yandaş üzerinden yorumlayanlar var. Emre Kılınç'ın orta sahada bir alternatif olabileceğini kim tahmin edebilirdi ki? Mert Hakan Yandaş, transfer cenderesinin içinden, büyük beklentilerle çıktı. Şu an da önü olabildiğince tıkalı.

Farklı isimler yani, ben kıyaslamam bile. Galatasaray'ın Emre Kılınç özelindeki beklentisi daha farklı. Orta sahada alternatif olabileceğini gösterdi ilk etapta ve bunun altını da doldurdu. Elimizdeki en iyi alternatiflerden biri. Sol iç orta sahada da gayet iyi performans vermekte. Olay biraz da beklenti diyelim. İnanılmaz işler yapar, tek başına takım olur, uçar kaçar gibi beklentiler yok. "Alternatif" bazında bakıyoruz.

Orta saha performansından bahsediyorum tabii. Kanatta, özellikle de sağ tarafta, bu seviyede çok sırıttı. Bu yüzden de mümkün olduğunca orta sahada kullanılmalı. Onun sağ kanattaki performansına bakıp, vasat diyenler de var tabii. Mert Hakan Yandaş kıyasını oradan doğru yapan var. Son haftalara da takılmış. Oysa o sürede sağ kanatta forma bulması biraz da mecburiyettendi. Eksikler döndü, biraz da daha direkt oyun derken yeniden sol iç orta sahaya geçti.

İrfan Can Kahveci gelse, elbette Emre Kılınç kenara gelecekti. Hatta Feghouli dönse, yine kenara gelebilir. Maçına göre kurgu oluşturmaya başladık. Direkt oyun derken, 3 hareketli orta saha kullanıyoruz. Emre Kılınç da orta sahanın sol içinde iyi performans gösteriyor. 4 gol ciddi rakam, hele ki böyle kritik anlarda. Tabela yok deniyordu ya, yapıyor işte. Belki de beklenen o transferin gerçekleşmemesi hayırlı oldu ve kendisini izlemeye devam edeceğiz. 

Orta sahada yepyeni bir havaya büründü ve asıl potansiyelinin orada olduğunu gösterdi. Bu da Fatih Hoca dokunuşlu. Bu tarz futbolcuların da, Galatasaray'ı seçmesi adına sebep. Salih Uçan'ı da bekliyorum, onun da transferi halinde daha da aşama kaydedeceğini düşünüyorum. Sol iç orta sahada bu rotasyonla da elimiz çok güçlenecek. İrfan Can Kahveci'ye neden 10 milyon avro vermedik, daha da anlam kazanacak.

8 yorum:

  1. Galatasaray'a gelen kupalara doymazken, suyun karşı tarafına gidenin futbol hayatı bitiyor olay bu kadar basit aslında. Mert Hakan ve İrfan kendileri kaybettiler bize gelmeyerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi örnekler var. Parayı değil de, futbolu düşünenin adresi belli olmalı.

      Sil
  2. Yaz transfer dönemi ve yeni gelecek yönetim ilerleyen yıllarda başarıların adına büyük öneme sahip. Umarim yönetim ile Fatih hoca uyumu hat seviyede olur. Ki olacak da. Artik Avrupada ve her yerde başarılar gelir

    YanıtlaSil
  3. Geçen yıl Mert Hakan, Emre Kılınç karşılaştırmalarinda Emre'nin oyunun daha değerli olduğunu yazdığını hatırlıyorum. Ben katılmıyordum ama haklı çıktın tebrik ederim bu öngörün için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklı çıkmadım. Neden dersen, orta saha performansı beklemiyordum. Kanatlarda oynar diye düşündüm, hatta Onyekuru'unn yerine, solda görürüz diye. Hatırlarsın, Onyekuru geldi sıtma oldu, o haftaları sol önde Ömer Bayram ile geçtik ve kazanıyorduk. Emre Kılınç yetenek de katar dedim.

      Şu an ise Emre Kılınç'ı orta sahada izliyoruz. Bu bambaşka bir şey, aklımdan dahi geçmedi.

      Sil
  4. bugünkü arda taylan oğulcan fotoları. irfan ağlıyor ama ispat edemem.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir