19 Şubat 2021 Cuma

Falcao'dan yana beklentim kalmadı, katkısı sürpriz olur


Falcao'nun dönüşüyle birlikte "çift forvet oynanır mı" üzerinden düşünceler oluşmaya başladı. Benim düşüncem net, oynanmaz. Oynanırsa da bana sürpriz olur. Maç içinde ne olur bilmem de, böyle bir başlangıç planı beklemiyorum. Falcao'dan yana beklentim yok çünkü. O treni kaçıralı çok oldu. Sezon sonuna kadar, sonradan girip de etki edebileceği 1-2 maç olur belki. O da kaos anında diyelim. Gol ararken, Falcao'nun klasına ihtiyaç duyabiliriz. Tabii sakatlanmazsa.

Bunun da garantisini kimse veremez. Sahaya çıkar, 10 dakika sonra adalesini tutar ve çıkar. Çokça kez örneğini gördük. Kamp gördü, iyi hazırlandı gibi etmenler de boş. Güvenmiyorum yani. Uzun zamandır takımla çalışıyor, hazır olmuştur, eminim ki istiyordur da ama ortada aidiyet göremiyorum. Takım adına risk almıyor. Oysa çoğu isim canını dişine takıyor. Tutmadı bu iş, ne kadar zararsız ayrılırsak kazanç diyeceğim de, büyük zararlar yaşadık.

Çift forvet olmaz. Mostafa Mohamed tek başına, 2-3 forvetin yapacağı işi yapıyor. Onyekuru da var ki, onu da forvet sayın. Üstüne bir de Falcao yazarsanız, takımın mücadele gücünden çok şey gider. Çift forvet oynasanız dahi eminim ki Mostafa Mohamed'in yanındaki ilk opsiyon Falcao olmayacaktır. Hocanın da ona güvendiğini çok düşünmüyorum. Takımla çalışıyor, maç kadrolarına da girecektir. Sezon sonuna kadar ise ne denli şans alabilir bilemiyorum.

Forvet rotasyonu da oldukça genişledi. Mostafa Mohamed gibi bir kozumuz var. Arkasında Halil Dervişoğlu, Babel ve Oğulcan Çağlayan gibi alternatifleri de sayın. Onyekuru da saha içinde forvet gibi gol etkisi gösteriyor. Falcao şu rotasyonda emin olun ki gerilerde. Kalite ve etiket değil, istikrara bakıyorum. Mücadeleden de ödün veremeyiz ve kaliteyi yansıtacak farklı isimlere sahibiz. Falcao benim için sürpriz olur, keşke yanılsam da sezon bitene kadar harikalar yaratsa.

8 yorum:

  1. Falcao futbolu bırakmamış futbol onu bırakmış artık.

    YanıtlaSil
  2. Çift forvet olarak başlayacaksa mohammedin yanında olacak isim zamanında necati gibi teknik kapasiteli biri olacaktır o da halil gibi duruyor hazır olduğunda ama hocamın döneceğini sanmıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel de olabilir mesela, top tutar, güzel servis yapar.

      Sil
  3. Bu adamın takımla kampa götürülmesi filan çok saçma. Gitsin ülkesine filan takılsın oralarda bizden aldığı paraları yesin. Ekmek yediği yere saygısı olmayana bizim de saygımız yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Götüreceksin, hatta an gelince şans da vereceksin. Ben de istemiyorum ama, kadrodaysa da olacak bu.

      Sil
  4. sana katılıyorum Artık sonradan girip kaos anında etki yapabilir. ancak şu an için 11 oyuncusu değil. çünkü maçta oynayıp 10. dakikada adalesini turup hoca değişiklik derse resmen tqaktiksel anlamda bir bozukluk yaşanır. özellikle yedek rotasyonuna bakıldığında bunu görebiliriz. Hocanın Halil transferinde onaylaması buna işaret. çünkü Mohammedi arada bir dinlendirmesi yahut maça etki edecek değişiklikler yapması için iyi biri diye düşünüyorum. tabi şansızlık oldu biraz korona olması hiç olmadı. ama en azından iyileşti. bu hafta içinde akım ile tekrar başlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da yapamayacak gibi gerçi, maç kadrolarına alınmıyor. Bu da haklı bir durum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir