19 Şubat 2021 Cuma

Sc transfer 2021 #6; Kenan Karaman


Kenan Karaman'ı, birçok transfer döneminde konuşmuşuzdur. Türkiye'ye gelmesini beklediğimiz isimlerin başında gelmekte. Onun adına da hayat Bundesliga'dan ziyade Türkiye'de olacak. Bir konuda hakkını verdim, teklifler olmasına rağmen ayrılmadı takımından. Belki de ipleri tam anlamıyla eline almak istedi, bilmiyorum. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve son yılında, Düsseldorf'la mücadelesine devam etmekte. Üstelik Bundesliga 2'de.

Bu tarz görev adamlarını severim. Yeteneğini, kapasitesini, yapabileceklerini sorgulasanız da, mücadelesinden ödün vermez. Hem sol kanat, hem de forvette iyi işler çıkarabildiğini Milli Takım'dan biliyoruz. Milli Takım performanslarıyla ön planda diyebiliriz. Fizikli, çalışkan, mücadele gücü olan bir forvet. Beklenti doğru ayarlanırsa da sizi üzmez. Alternatif olarak bakmanız gerekiyor. Ön alandaki çalışkanlığı ve hareketliliği arttırmak açısından önemli olur.

Oğulcan Çağlayan'ın kısa zamandaki gelişimini gördünüz. Aynı etkiyi, bu sefer sol kanatta Kenan Karaman gösterecektir. Benzer yetenekler ama Kenan Karaman kendisini çok daha öncesinden kanıtladı. Bundesliga ve Milli Takım tecrübesi var, istikrar da kazandı diyebiliriz. Bonservisi elinde olacağı için, ciddi bir maliyeti olacağını da düşünmüyorum. Yerli ve rotasyon kalitesi açısından bu transfere sıcak bakardım.

Halil Dervişoğlu kalır mı gider mi emin değilim. Yarım sezonluk kiralamaydı ve opsiyon bedeli görünmüyor. Belki de bu dönemi geçmek adına kiralandı. Falcao'ya ne denli güvenebilirsiniz? Forvet ve kanatlar adına genç bir yerli alternatif oldu. Kenan Karaman da transfer edilirse onun yerini alır gibi. Bu sefer kalıcı bir iş olur. 26 yaşında bir de, önümüzdeki 3-4 yıl adına güzel iş. Fatih Hoca'nın da tanıdığı, ne alacağını iyi bildiği bir isim.

6 yorum:

  1. 20 takımlı lig temposu o kadar ağır geldi ki, hiç şans verileceğini düşünmediğimiz oyuncular bile şans buldu. Kadroyu çok şişirmemekle beraber, alınacak oyuncuların kalitesi as oyuncu veya kadroda sırıtmayacak oyuncu olmalı. Kenan bu profile uyuyor ve Halil'den muhtemelen daha garanti katkı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservisli isim sonuçta, ipler de sende olurdu.

      Sil
  2. Çok beğendiğim bir futbolcu. Tam bir takım oyuncusu. Her takımda iş yapar yeter ki onu kullanmayı bilen teknik direktör olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışkanlığı çok değerli, tam bir görev adamı.

      Sil
  3. kenanXoğulcan, ardaXfeghouli, onyekuruXkerem. müthiş bir sol/sağ kanat rotasyonumuz olur. her iki kanatta da her oyunu oynayabileceğin 3 farklı oyuncu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatifli yapı hocanın da elini güçlendiriyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir