6 Şubat 2021 Cumartesi

Fenerbahçe 0-1 Galatasaray, böyle bir forvetle oynamayı özlemişiz


Tribünde olanları gördünüz. Sağlık çalışanları diyerek, localar neredeyse kapalı gişeydi. 2. aşı yapılmaya başlandı mı bilmiyorum, ilginç görüntü. Daha da ilginç olan, özellikle maç başı yaşanan küfür kıyamet. Hoş, böyle olacağını bilmiyor muyduk? Oraya sağlık çalışanları adı altında kimlerin geleceğini anlamadık mı? Adalet şaşmıyor işte, sen çık futbolunu oyna. Fatih Hoca'nın da yaptığı bu işte. Bu sezon da Kadıköy'de kazanınca, geçen yıl anlam kazanacaktı diyordu. Yepyeni bir "gelenek" bu.

Fenerbahçe'nin topu Galatasaray'a bırakıp, kaptıkları toplarla hızlı çıkmak isteyeceğini tahmin ediyordum. İlk yarıda da yüzde 70'e 30'luk üstünlüğümüz vardı. Galatasaray'ın da bu tarz bir oyun oynayacağını beklesem de, topa sahip olmaktan çekinmediler. İlk 11'i gördüğümüzde kafamızdaki tek soru "sağ kanadın kim olacağı" yönündeydi. Onyekuru'nun sağda başlayacağını tahmin etmiyordum. Onu sağa atınca, en etkili hücum silahından vazgeçmiş oluyorsunuz.

Onyekuru'yla Nazım Sangare'yi zorlamayı beklerken, Nazım Sangare'nin Saracchi üzerindeki etkisini izledik. 30. dakikadan sonra Onyekuru sola gelse de, ritmi kaybetti artık. Emre Kılınç'ın sol iç orta saha gibi oynaması ise doğru olandı, orta saha üstünlüğü Galatasaray'da kaldı. Luiz Gustavo da olmayınca, orta sahalarındaki sertliği kaybettiler. Bence Sosa iyi bir oyun çıkardı ama topu rakibe bırakınca, Sosa gibi bir ismin etkisi kayboluyor. 

Yine de ilk yarıda Galatasaray'a oranla daha etkili atakları var. Orada da tutanınız faktör işte, Muslera ile ayakta kalıyorsunuz. 2. yarıya ise iyi girdik, baskıyı arttırınca gol de gelmiş oluyor. Mostafa Mohamed, ilk yarı boyunca takımını hücumda tutmak için her şeyi yaptı. Yeterince besleyemedik maalesef, o da işin mücadele tarafındaydı. 2. yarıda ise biraz daha beslenmeye başladı ve rakip yarı sahasına yakın yerleşince, hücum kalitesi ortaya çıktı. Attığı gol müthiş bir bitiriş, 3 de net kafa vuruşu var. Orta kalitesi yükseldikçe ya da biraz daha fazla orta yapmayı düşününce, Mostafa Mohamed'in gol etkisi daha da yükselecek.

1-0 sonrası da Fenerbahçe'nin pek bir baskısını görmedim. Tek planları var, o da rakip kim olursa olsun, topu bırakmak. Biraz daha topa sahip olmak isteyince Mesut Özil'e döndüler ama 3 pas yaptıklarını dahi görmedim. Papiss Cisse de oyuna girince, sürekli bir ceza sahasına doğru atılan uzun toplar. Neyse ki hepsini topladık, orada da Donk büyük faktör.  Şu sıkıntı, 1-0'ın ardından biraz fazla geri çekildik sanki. Onyekuru'nun kötü günüydü ve geriden bizi iyi çıkaracak ismi bulamadık. Bu yüzden de Babel'in açık alanda yakaladığı dışında bir kontra etkisi olmadı. 

Doğru oyundu yine de, sakin kaldık. Bunu da stoper ikilisi ve orta sahaya borçluyuz. Belhanda bu tarz maçlarda büyük faktör oluyor, bence iyi bir maç çıkardı. Emre Kılınç'ın da sol iç orta saha oynaması, orada ideal üçlüyü ortaya çıkardı. Feghouli ve Gedson Fernandes gibi isimler girecek bu denkleme. O vakit hem daha hızlı, hem daha akılcı hareket edebileceksin. Atan / tutan diyelim, özellikle de böyle bir forvetle oynamayı çok özlemişiz. Seyircisiz diye iddia edilecek şu maçta, çok kıymetli bir 3 puan alıp, şampiyonluğun en büyük favorisi olduğumuzu gösterdik.

43 yorum:

  1. Feneri bir kez daha dümdüz edisimizi canlı canlı seyredenlerin de olması güzel oldu. Onlar her işte bir kanunsuzlaluk yapsalar da onların tersine dönüyor yaptıkları haksızlıklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanılmazdı ya yaşananlar. İşin kötüsü de bunu yapacaklarını biliyor olmamız.

      Sil
    2. 1000 kisinin üzerindeymis saglikci akreditasyonu ile girmisler, üst localarin resmini gördüm hepsi full

      Sil
    3. yine de ders almıyorlar. her hafta ayrı skandal. sonra da allah veriyor belalarını.

      Sil
    4. Tablo ortada. Yazık, ne diyelim.

      Sil
  2. (Emre)
    Bize biraz da inat olsun diye Fener'e giden Serdar Aziz, Kadikøy de iki kere Galatasaray'a kaybeden 11'inde.

    Gecen sene kazandik diye sevinen Mert Hakan da kaybeden ilk 11'de.

    Bizim takim iyi mac cikardi ayrica. Muslera, Mohammed, Belhanda hepsi.. Fatih hoca'yi da tebrik ediyorum. Sakin kalmasi cok ønemliydi. Ve basardi da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakinlik mühim. Sakinliği de Belhanda üzerinden okuyorum :)

      Sil
  3. Kerem oyuna dahs erken girmeliydi. Onyekuru yu sağda başlatıp boşu boşuna yordu hoca. Zaten gününde de değildi. İkinci yarının başında kerem i almış olsa hızlı çıkışlarda kerem in pas kalitesi ile mostafa yi ceza sahasında buluşturmak mümkün olabilirdi. Ilk yarı başında oyuncu dizilişi hatası yüzünden etkili olamadık. İkinci yarıda ise yine klasik geç gelen oyuncu değişiklikleri nedeniyle 2. Gole uzak kaldık. Galibiyet güzel ama bir takım alışkanlıkların değişmediğini görmek te üzücü. Oyunu doğru okuyup ona uygun taktik formasyon yada oyuncu değişikliklerinin olmaması sorunu hala devam ediyor hocanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılmıyorum ben. Kerem daha erken girebilirdi ama oyuncu değişikliği diye de bagirmiyordu bu maç. Bence hoca doğru hareket etti ve muhteşem bir galibiyet aldı. Allah başımızdan eksik etmesin. Ligin 2. yarısı itibarıyla çok formda.

      Sil
    2. Bilgisayar oyunu oynamıyoruz ne bu değişiklik sevdası fenerbahceyle kadıkoyde oynuyorsun kolay değil. oyun olarak yetersızler ama bızden daha cok kavga edıyorlar daha fazla mucadele edıyorlar neredeyse. Bknz ıkı tane oyuncumuz sakatlandı. Allahtan 5 oyuncu değişikliği hakkı var pandemı yuzunden takvım cok sıkısık. Birlikte oynadıkça zevk alacak 3 puan alacak hemde seyir zevki verecek bir kadromuz var artık . YOLUN SONU SAMPIYONLUK

      Sil
    3. Bilgisayar oyunu oynandığını söylemedim. Galibiyeti garantilemek adına oyunu doğru okumak gerektiğinden bahsediyorum. Oyuncu değişikliği sevda ile değil oyunu dogru okuyup kurgu değişikliğine gitmek ile ilgilidir. Feneri yakaladığında mümkün olduğunca atacaksın. Milimetrik ofsaytla kazandık maçı farkındaysan. O yüzden sevda laflarını falan bir kenara bırakıp seni skora götürecek oyuncuları doğru zamanda oyuna almak gerekir. Ayrıca babelbin bencilliği de bir golden etti. Kendisi vurmak yerine kerem e verseydi değil 9 19 dk bile uzatsaydi isterse hakem. Saha içinde bu tür disiplinsizliklere de müsamaha göstermemesi gerekir hocanın. Umarım babeli bu konuda uyarır.

      Sil
    4. Oyuncu değişikliklerinde sorun yok bence, oyun hamle diye bağırmıyordu.

      Sil
  4. Hep söylerim Burak bizim için sadece basit bir lig maçı :) Tr ligi bizim için amaç değil araçtır diye. Her daim hedef Avrupa'dır Galatasaray için 💛❤
    Akıllıca oynadığımızı düşünüyorum, yapılan onca pisliğe rağmen galibiyet sevinci müthiş Allah'ın adaleti 🙏🏻 Çok şükür galibiyet bütün sağlık çalışanlarına gelsin 🙏🏻 Ne kadar galip gelsekte Donk' un penaltısı ve özellikle maçın son dakikalarında Caner ve Serdar'ın kasıtlı hareketlerini es geçen Var a selam olsun. İyiki Galatasaraylıyız be Burak' ım 💪🏻🐾🦁💛❤

    YanıtlaSil
  5. Seyircinin olmasının negatif etkisini soyunma odasında Fatih hocam pozitife çevirdiğinden eminim :)

    YanıtlaSil
  6. Mostafa Mohamed'in 2. bölgeye gelip pres yapması, sürekli rakip stoperler ile boğuşması ve fizik üstünlük kurması, yan toplardaki hakimiyeti, sırtı dönük aldığı toplarda tek dokunuşla pas dağıtabilmesi vs. beni çok etkiledi bu maç. Sadece top rakipte iken fuzuli fauller yapma potansiyeli var, o da zamanla düzelecektir. Çok iyi transfer olmuş. Çok şey katacak bize.

    Maçla ilgili olarak Arda solda Onyekuru sağda başlamasak bence golü ilk yarıda bulabilirdik. Arda fena mücadele etmedi ama gününde değildi bence. Belhanda'nın gamsızlığı bu maçta oyun aklı olarak artı yazdı hanemize, panik yapmadan akıllı oynadı. Linnes'i çok severim ama sanki yeteneklerinin bazılarını unutmuş gibi duruyor bu sezon. Yedlin ilk 11 başlayınca o kanat da çok fark edecektir.

    Gedson ve Yedlin de rotasyona dahil olunca umarım daha da tempolu ve mücadeleci bir GS izleyebileceğiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Onyekuru'yu sağda başlatmak, sola geçtiğinde de ritmini kaybetmesine neden oldu. Arda sağda idare eder de, Onyekuru kaybolur.

      Sil
  7. Mohamed'in opsiyon konusu başımızı ağrıtacak gibi çünkü zamelak kulübü transferi açıklarken 'biz izin verirsek kullanılır' gibi bir açıklama yapmıştı. blogda veya twitter'da bu konuyu gündeme getirir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir şey olmadığı için, gündeme getirmeye gerek yok. Opsiyon hakkın senin, parayı yatırdığın an iş biter. İzinli opsiyon olmaz.

      Sil
  8. Önemli olan esasında kimin neye muktedir olduğunun gözlere sokulduğu bir maç olmasıydı bence.
    Yoksa taktik anlamda çok fazla düşünülecek bir ortam yoktu.
    Ali koçun 2.yarı vurgusu skoru edinmiş takımın temkinli devam ederek doğru durması kaynaklı buna sebep oynadığını sanıyor ise ki öyle sadece dağılmış seyircisine çok da şeetmeyin mesajı.
    Bariz penaltının atlandığı hatta rakibin o dirseğe maruz kalsa koşa koşa verecekleri penaltı bunu herkes biliyor hele ki daha geçen hafta marcao ya verilen penaltı düşününce.
    Acizlik bu seviye kimse alınmasın hepsini üst üste koyarak bir zafer edinildi.
    Gölge etmeseler diyecem ama mutlaka edecekler..
    Gerçek ortada gölge etmezseniz sonuç vaziyet gidaşat ortada ama buna dayanamazlar bakalım ne gibi aşı formülleri üretecekler Kıymetlileri için.
    Dirsekler olmayan faullerle yan yana gelince ne konuşacak adam tabi muğlak çizgi sohbetlerinde sürterek çizgisini belli edecek.
    Geçmiş olsun diliyorum çok
    Tatlı bir vurkaç oldu..
    Hak eden kazandı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte kazaniyoruz, kendi oyunumuzu oynuyoruz ve yola devam ediyoruz. Sen futbolunu oyna yeter ki.

      Sil
  9. Muhammed güzel başladı Allah nazardan korusun. Mücadele azim, pres, top çalma kontraatak engelleme gibi bir çok şeyi yaptı. Has forvetle oynamayı özlemişiz. Takim içinde uyum var. Emre sol içte daha iyi oynuyor bunu belirtiyorsun. Sunu merak ediyorum bu maçta takımda sence kim sönük kaldı diğerlerine göre

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ kanatta başladığı için Onyekuru, Arda Turan, Linnes bana göre. Diğer isimler iyiydi. Babel'i oyundan girdikten sonra begenmedim bir de. Hücumda tutamadı bizi.

      Sil
    2. Saga kerem sola onyekuru yazarak baslanabilirdi... ılk yarıyı yazık etti yine hoca. Forvetin beslenmesi konusu da hala çözülmüş değil. Feghouli nin dönüşü ile umarım buna çözüm olur. Kerem onyekuru sag ve sol Feghouli ortaya gelirse daha üretken olabilir takım.

      Sil
    3. Kerem de böyle bir maçta tecrübesiz kalabilirdi, olay o. İlk yarıya yazık etmedi, bir planı vardı, tuttu tutmadı ayrı.

      Sil
    4. Plan tutmadiysa doğru plan değildir demek ki. Eleştirim onunla ilgili. Neyse ki tutmadığını gördü yerini değiştirdi hoca ama adamın ritmi bozulmuştu bir kere. Oyuncuların iyi oldukları yerleri pek bozmamak gerekiyor.

      Sil
    5. Her plan başarılı olmaz, iş futbolcuda biter :) Tutmayabilir, önemli olan vazgeçmek ve farklı bir plan üretmek. Onyekuru'yu iyi kılan Fatih Hoca yoksa, Onyekuru diye biri varsa, varlığının sebebi.

      Sil
  10. muhammed müthiş. adam serdar ı dövdü resmen. caner in isyanı da bunaydı.
    üst üste 5 galibiyet daha almalıyız. gs kulüp rekorunu kıralım artık.

    onyekuru kötüydü. 3 maç fazla geldi herhalde. sağda başlaması da bence hataydı. arda sağda oynayabilirdi.

    bir de 2. golü bulmalıydık. başka zaman affetmezler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru sağda başlayınca ritmi kaçtı ama uzun zamandır maç yapmıyor. üst üste oynayınca da dalgalanma doğaldır.

      Sil
  11. Mustafa Muhammed topsuz oyunda da cok iyi, topu alinca zor durumda da olsa kaybetmiyor her acidan mükemmel transfer.
    Sadece Babel'e bir parantez acmak istiyorum o tecrübesine ragmen sondaki pozisyonda pas vermeyip pozisyonu ezdi ve skoru tehlikeye atti Babel'in böyle bir lûksü olmamali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem kaybetmiyor, hem de doğru pas açısını buluyor. Oyun aklı, teknik özelliği var.

      Sil
  12. Golün baslangicinda Belhanda vardi ve Belhanda geldiginden beri Fenerbahce maglubiyeti görmemis.
    Emre Kilinc'i begendim mukemmel degildi ama eskiye göre daha derli toplu oynuyor, kotu olsa da mucadelesi degerli eskiye gore hizliydi ve asist de yapti daha ne olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe deplasmanlarını bambaşka oynamıyor mu :) Emre Kılınç'ın yeri orası, umarım değiştirilmez bir daha.

      Sil
    2. Kesinlikle mutlaka bir aksiyonu olur Fenerbahce maclarinda ve bence kendini onemli hissetmeyi seviyor mac secmenin bir diger turlusu gibi :)
      Emre Kilinc ise sut da denedi oralardan Serdar Aziz'den seken bir sutu var Sivas'takilee gibi o da tehlikeli olabilirdi, özellikle bir derbide bu kadar iyi bir Emre Kilinc beklemiyordum dedigin gibi oraya monte etmek gerekiyor sagda siradanlasiyor hocam.

      Sil
    3. Bekliyoruz o şutları daha da. Sivasspor'dan mesafe tanımıyordu.

      Sil
  13. Sağ kanat sıkıntı merkezde yük taylana fazla biniyor terim bunu nasıl çözecek bakalım sağ içe birini monte etmek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli de geçebilir oraya, Gedson Fernandes de. Sağ iç orta saha için yazdım. Kanada Oğulcan geçse, savunma yükü azalacak.

      Sil
  14. Fenerbahçe kadar kural tanımaz bir camia yok gerçekten. Limiti falan geç sağlıkta bile kural tanımıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve kimse de hesap sormuyor..

      Sil
    2. Net bir şekilde korunuyorlar. Fener adına tff başkanı açıklama yapıyor düşün işte. Açıklama ise facia. Sağlık çalışanıymis deneme için almışlar falan filan. Özrü kabahatinden büyük.

      Sil
  15. Bu arada Babel'e 2. golü attıramadı diye kızdık ama adam bizi Malatya deplasmanında hayata döndürdü. O yüzden fazla gömmeyip sahip çıkmak gerek diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir