7 Şubat 2021 Pazar

Muhteşem bir transfer


Başakşehir karşısındaki 45 dakikası da ölçüydü. Neler yapabileceklerine yönelik kısa bir pasaj gösterdi diyelim. Fenerbahçe deplasmanında 11 başlayacağını düşünüyordum, elimizde daha iyi bir forvet yok. Hazır gelmesi avantajı, görünen o ki direkt olarak da uyum sağladı. Daha da güzeli, oyununun gelişim yaşama ihtimali. Ceza sahası içindeki hakimiyetini, kafa vuruşlarını bekliyorduk da, oyun içi katkısı da olabildiğince yüksek.

Aç da tabii, kendini göstermek istiyor. Galatasaray onun adına vitrin oldu. Sahne aldığı maç da Fenerbahçe deplasmanı olunca görüntü değişiyor. Presinden bir an olsun ödün vermedi, sürekli rakip stoperleri bozmaya çalıştı. Bu değerli mesela, Fatih Hoca'nın forvetinin olmazsa olmazı. Topla ilişkisi, duvar olabilme çabası da güzel. Kolay top bırakmadığı gibi, pas açısını da iyi görüyor. Topa müdahale yaptığında da, ilginç hareketleri var, Arda Turan'ın imza olmuş topa kayması gibi.

Pas alışverişine de geliyor. Şu an uyum aşamasındayız tabii, henüz ona tam anlamıyla odaklı oynayamıyoruz. Daha fazla ve net kenar ortası gerekiyor mesela. 2. yarıda biraz olsun yapabildik bunu ve 3 tane net kafa vuruşu var. Serdar Aziz'i her anlamda ezdi. Serdar Aziz de bu ligin en iyi hava hakimiyeti olan isimlerinden biri olarak bilinir. Başakşehir maçında da Epureanu ve Crivelli üzerinden vurduğu bir kafa vardı. Vuruşu güçlü olduğu kadar, zamanlaması ve hava hakimiyeti de muazzam.

Bunun yanında klas da bir bitirici. Attığı gol net bir bitiriş değil mi? Serdar Aziz'den topu çekişi ve devamındaki bitirişi mükemmeldi. Hücum biraz daha ona odaklandıkça ve uyum geldikçe, etkisi de yükselecek. Golle başladı diyelim, devamı gelir. Falcao, Babel, Halil Dervişoğlu gibi isimler de alternatif olacak. Falcao'nun devreye pek gireceğini düşünmesem de, elde müthiş bir forvet rotasyonu oluştu.

20 yorum:

  1. Üstelik 3.3 milyon euro gibi zorunlu olmayan makul bir satın alma opsiyonu ile. Bundan sonra gelecek yönetimin eli çok rahat olacak Onyekuru ve Mohammed konusunda.

    YanıtlaSil
  2. Eğer böyle oynayan bir forvet varsa elinizde arkasında ve yanlarında oynayan oyuncuların da hem kendisine yakın hem de ceza sahasına giren oyuncular olması lazım ki hem atsın hem attırsın. Takım mohammed le oynamaya alıştıkça ve o da takımla oynamaya daha farklı oyuncuların da gollerini daha fazla izleyeceğimizi düşünüyorum. Ayrıca orta sahada oynayan oyunculara da ceza sahası dışından isabetli şutlar çıkarabilmek için özel çalışmalar yaptırmalı hoca. Bir kaç hafta sonra daha iyi bir forvet göreceğimizi düşünüyorum. Ayrıca artık şu duran top korner konusunda da bir gelişme olması gerekiyor. Hala kornerlerin çoğu ön direğe gidiyor. Halbuki donk geliyor marcao geliyor mostafa da var artık. Farklı varyasyonlar uygulanmalı. Bunlar iyi kafaya çıkan adamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyum lazım ona da, zaman geçmeli. Söylediğin gibi, takım onunla oynamaya alıştıkça her şey güzelleşecek.

      Sil
  3. Yaptığı gol vuruşunda o ayak içi kalitesini uzun yıllardır hiçbir forvetimizde görmemiştim. Klas bir bitirici olacak sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en son burak yılmaz da vardı o ayak içi kalitesi. zaman zaman onyekuru da gösteriyor bence.

      Sil
    2. Burak da atıyordu ama Mostafa çok daha estetik vuruyor. Çok kolay gibi gösterdi o zor vuruşu.

      Sil
    3. Andone'de de vardı aslında da izleyemedik :)

      Sil
  4. Gomis'ten beri (falcao düzenli olarak sahada olamadığından onu değerlendirme dışı gördüm) ceza sahasında topu verdiğmizde net olarak gol pozisyonu olacağına inandığımız bir forvetimiz oldu sanırım.

    pas organizasyonu hususunda da kendini biraz daha geliştirirse çok uzun süre elimizde tutabileceğimiz sanmadığım bir potansiyel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mohamed farklı da, oyun içi katkısıyla da yürüyor.

      Sil
  5. ah bir de o kafa vuruşu girseydi. mükemmel vurdu şans yardım etmedi. tam 90 a takacaktı ah be! 2-0 ile rahatlardık iyice.

    (2 demişken, ikinci golü bulmalıydık. çok sıkıntı çektik yakışmadı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da atacak. Orta kalitesi artsın yeter ki.

      Sil
  6. Sanırım aradığımız deplasman forvetini de bulduk. Gomis iç sahada iyiydi ama deplasmanda sönük kalırdı.

    YanıtlaSil
  7. Üzerinden kafa vurduğu adamlar; Epureanu, Crivelli, S.Aziz. Bu bile ileride etkisinin nasıl büyüyeceğini gösteriyor hava toplarında. Ama bunu koz olarak kullanabilmek için alışkanlık haline getirmek ve zamanlı kullanmayı takımca öğrenmek lazım. Göreceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta kalitemiz de yükseltmeli. Biz o konuda hiç iyi değiliz. Feghouli işin içine girince, Trezeguet / Diagne misali, Mohamed ile iyi ikili olacağını düşünüyorum.

      Sil
  8. o değil de diagne'nin iki golü de ofsayta takıldı. inşallah devam eder de piyasası yükselir. attığı gollerde de arkadaşları direkt olarak onu besliyorlardi. bu şekilde odak alındığı zaman gollerini atacaktır. tıpkı k.paşa'daki gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'yi beğendim ben. Çok istekli ve ısırıyor. Böyle devam ederse o seviyede kalır.

      Sil
  9. Mostafa Mohamed, Fenerbahçeli stoperler ile girdiği tüm hava toplarını almış keske Falcao ile de bir süre oynayabilse biraz daha kendini gelistirebilirse hem prestij hem de maddi yönden bize cok sey katacaktir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben oynatmam, Falcao'nun verebileceği pek bir şey yok sanki. Ancak idmanlarda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir