7 Şubat 2021 Pazar

Orta sahanın sol içindeki Emre Kılınç'ı özlemişiz


Fenerbahçe derbisi öncesi, sağ kanatta kim oynar üzerine sorular vardı. Fatih Hoca, uzun zamandır Emre Kılınç'ı orada kullanıyordu ve bu da futbolcunun etkisini büyük oranda düşürdü. Sivasspor'da oluyor da, Galatasaray'da sırıtıyor. Orta sahanın sol içinde, futbolcunun performansını yükseltmişken, her fırsatta sağ kanada atılmasını anlamıyordum. Feghouli ve Oğulcan Çağlayan'ın sakatlıkları da biraz buna yol açtı.

Fenerbahçe maçının 11'ini görünce, acaba Emre Kılınç yine sağda, Arda Turan mı orta sahanın sol içinde diye düşündüm. Arda Turan'ı Başakşehir karşısında, o pozisyonda beğenmemiştim. Beklemediğim, sağ kanatta Onyekuru'nun başlaması. O da hatalı hareket mesela. Bu sefer de Onyekuru'nun tüm aksiyonu bitmiş oldu. Garry Rodrigues'in varlığında da ağırlıklı olarak sağda oynuyordu ve asıl etkisini ise Garry Rodrigues'in satışının ardından sol kanatta gerçekleştirdi.

Arda Turan da sol kanatta iyi, orası doğru. Maça, Arda Turan solda, Onyekuru sağda başladı. 30. dakikadan itibaren ise yer değiştirdiler ama Onyekuru'nun ritmi bir kere kaçtı. Yine de, Emre Kılınç'ın pozisyonu değişmedi. Doğru olan kısım ise bu. Taylan Antalyalı / Emre Kılınç / Belhanda orta sahası bence iyi bir hat. Orada yeni bir Etebo girişimi yapmadan, kendi oyunumuzu oynamaya yönelik bir kadroyla sahaya çıktık ve kazandık.

Emre Kılınç'ın da iyi oynadığını düşünüyorum. Mücadelesi, hareketliliği ve topla çıkışları etkiliydi. Rakip ceza sahası çevresinde de hem şut, hem de pas tehdidi oldu. Orta sahanın merkezinde daha özgür, bu da asıl potansiyelinin ortaya çıkmasına sebep. Sağ kanatta ise ister istemez kat etmeye çalışsa da, Galatasaray için yeterli görüntüyü veremiyor. Feghouli ve Gedson Fernandes sahne alınca yapı biraz daha değişecek. O zaman biraz daha "alternatif" gözüyle baksak da, şu takımın orta sahasında çok kıymetli.

17 yorum:

  1. Orta sahada serbest sekiz gibi çok iyi oynuyor. Mevkisini buldu bence çok oynamamak gerekiyor. Gedson gelince Taylan Emre Gedson çok iyi bir üçlü olabilir. Hem enerjik hem ayağı iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ kanada atılınca çok sıradan kalıyor.

      Sil
  2. Emre Kılınç hem topla dikine çıkışlarda hem de topsuz koşullarda etkili, nazar değmesin. Gol pozisyonunda topla dikine çok hızlı gidip pası verdikten sonra yaptığı topsuz koşu dikkatinizi çekmiştir. Boşluğa çok iyi girdi ve arkadaşına pas opsiyonu oluşturdu. Pası alsa altayla karşı karşıya idi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol ayağını da hatırlaması güzel oldu. Şu şutları daha çok atsın.

      Sil
  3. sonuca göre hata demek yanlış. caner-szalai arasını işleyip aynı zamanda caner'in çıkışlarını engellemek gayet iyi plan. sahada henry uygulayamadı o ayrı ama sürpriz ve güzel bir hamleydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plan var da, bence hata. Neden hata, hücumundan ödün vermiş oldun.

      Sil
  4. (nurika) ilk yarıda hoca Caner'i çıkartmamak için Henry sağda oynattı görüşü hakim bana da tekrar izlerken mantıklı geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. caner dediğin sadece orta yapan bir adam. arda da çıkarmazdı onu. çıkarmadı da nitekim. onyekuru pasif kaldı boş yere.

      Sil
    2. Yine de zorluyor hücumu. Hocanın düşüncesi pratikte doğru olsa da, Onykeuru bozuldu ve hücumdan ödün verdik. Oğulcan'i arıyorum bu maçlarda :)

      Sil
  5. kesinlikle banko sol iç olmalı. ısrarla oynamalı. taylan a anadolu topçusu diye laf edenler vardı şimdi tapıyorlar. emre de zamanla çok daha iyi olacaktır. sağa atıp ritim bozmaya gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Sağda, bu seviyede sıradan kalıyor.

      Sil
  6. attığımız golde çok güzel bi verkaça girmek istedi, onu da atlamayalim

    YanıtlaSil
  7. Kuruyu büyük ihtimalle canerle eşleşmesi için sağa attı hocam hücumda bize olumsuz yansıdı ama solu savunma konusunda rahatlattı kuru sola geçince de saracchi rahatladı sarı kartı vardı o yüzden bi nebze işe yaradı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantıklı plan da, hücumdan ödün verdik işte.

      Sil
  8. Pek mantıklı bir plan değildi aslında. Caner sadece orta açıyor başka bir şey yaptığı da yok hatta bir ara orta saha çizgisini geçtikten sonra ortaladı topu. Caner in cizgiye inmek adam geçmek gibi özellikleri kalmadı ki artık. O yüzden onyekuru yu onun kanadında oynatmak hücumda ciddi eksiltti bizi. Başta sol da başlasaydı daha farklı olabilirdi skor belki de. Bence onyekuru yerine sagda kerem başlamalıydı. Hem hızlı hem de teknik ve sağda da oynayabiliyor. Onyekuru hiç olmuyor sağda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantıksız değil, orta açıyor dediğin adamın ortaları genelde etkili ve rakibin tek hücum planı. Bunu kesmiş oluyorsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir