9 Şubat 2021 Salı

Forvetinin oyun içi katkı noktası


Mostafa Mohamed'i bir de Row-Z Report (@RowzReport) 'un, Fenerbahçe maçı için paylaşmış olduğu aksiyon haritası üzerinden konuşalım. Başarısız girişimleri var gibi görünse de, oyunun genelinde o kadar etkiliydi ki. Attığı gol, ceza sahası içindeki net kafa vuruşları bir yana, ön alandaki presi ve savunma katkısı oldukça iyiydi. Pas oyununa da giriyor, savunmasına da gelip yardımcı oluyor. Kazandığı toplar var kazanır kazanmaz da takımını hızla hücuma çıkardığı, doğru pas açısını bulduğu anlar çok.

Aç tabii, çok iştahlı. Bu etkisi umarım genele yayılır ve oyun içi katkısını düşürmez. Fatih Hocanın istediği forvet tarzı bu işte. Sadece gol noktasında etkili olmayacak. Presi de, mücadelesi de olacak. Mohamed'in bir de artısı, hava hakimiyeti. Kenar ortalarda net bir bitirici ve fiziğini çok iyi kullanıyor. Ciddi anlamda, net bir kumaş var elimizde. Zaman içinde gelişimi daha da artacak, genç futbolcu. Uyum süreci de atlatılınca, daha net bir etki izleriz.

Arda Turan'ın performansı fena değildi. Üst üste maçlar oynandıkça o da düşmeye başlasa da, böyle bir maçta saha içi varlığı önemli. Solda başladı, 30. dakikadan sonra ise sağa geçti. Çıkana kadar da mücadele içinde vardı. Hücumda beklediğim etkiyi gösterememiş olsa da, işin mücadele tarafında vardı. Aksiyonunun neredeyse yarısı, Galatasaray yarı sahasında geçti. Rakibini kovaladı, geriden top çıkardı, oyun kurmaya çalıştı. Top tuttu, faul aldı.

Onyekuru ise etkisizdi. Bunda da 2 faktör var. Maç eksiği çok, üst üste maçlara çıkmak onu doğal olarak yıprattı. Diğer faktör de sağ kanatta başlaması. Kağıt üzerinde plan iyi dursa da, hücumdan ödün verdik. Sola aldığımızda ise maalesef ritim kaçmıştı bir kez, olmadı. Yine de gol atabilirdi, doğru yerde, doğru zamanda yer aldığı bir pozisyon var. Bu maçlık kötü bir performanstı, buna da hakkı var. Maç eksiği atlatıldıkça daha iyisi olacaktır.

2 yorum:

  1. En az marcao kadar yüksek potansiyelli bir forvetimiz oldu inşallah ritmini bozmadan gelişimine devam eder :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eder diye düşünüyorum, o ışığı veriyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir