9 Şubat 2021 Salı

Türk futbolu çok yetenekli bir futbolcuyu izleyecek


Hoş geldin Gedson Fernandes diyelim. Dün itibarıyla karantinası bitti ve takımla çalışmalara başladı. Türk futbolu çok yetenekli bir futbolcuyu izleyecek diye düşünüyorum. Fatih Hocanın elindeki gelişimini de merakla bekliyorum. Yine yazalım, 4 aylık bir kiralama değil. Menajeri de açıkladı, şartlara bağlı 1 yıl daha uzatma opsiyonu var ve ffp / limit kaynaklı bazı ayarlamalar yapıldı. Hocanın çok istediği, ciddi bir yetenek. Kiralık istemiyorum dese de, böyle bir isim istisna olur.

Önümüzde Alanyaspor'la oynanacak Türkiye Kupası maçı var. Fatih Hoca, içinde yer aldığı her kupaya önem veriyor. Bana kalsa 11 ismi dahi rotasyona sokardım. Şu an elimizde geniş bir kadro var ve rotasyonu fazlasıyla kaldırabilir. Yine de hocayı biliyoruz, olabildiğince as takımı sahaya sürecek. Yeni Malatyaspor karşısında da bunu görmüştük. İddialı bir takımla sahadaydık ve zor da olsa turu geçtik. Bugün ise transferler gerçekleşti, rotasyon sayısı artmalı.

Kocuk
Yedlin Luyindama Ozornwafor Taşdemir
Etebo Gedson Ömer (Akbaba)
Oğulcan Falcao (Dervişoğlu) Kerem

Böyle bir 11 kötü mü mesela? Paranteze aldığım isimler de oynayabilir, kadroya girmeyenlerle de çok geniş bir kadro. Taylan Antalyalı'nın yerine güvenilir bir alternatif olmaması ve sol stoper kafamda soru işareti. Ozornwafor'u görmek lazım, ne verir, ne yapar bilemiyorum. Etebo ise kağıt üzerinde iyi dursa da, sahaya yansıması iyi olmuyor. Hele ki 6 numara için diyelim. Yine de hoca ona şans veriyor, sonradan da olsa oyuna sürüyor. İsmi var da, yansıması yok.

Umarım turu atlarız. Yine de şampiyonluktan önemli değil. Maç trafiği çok yoğun, bu tarz maçlarda rotasyon gerekiyor. Bazı futbolcular nefes dahi alamadı ve sık sakatlıklar yaşıyoruz. Alanyaspor da ligde sallanmaya başladı, bence kupaya odakları artacak. Kendi sahamızda oynamak avantajımız olacak. Rotasyonlu da olsa, elimizde çok iyi bir kadro var ve hocanın da bu turu geçmek adına çabalayacağını biliyoruz.

16 yorum:

  1. Kesinlikle katılıyorum. Yedek kadromuzda oldukça iyi ama bence hoca as kadroyla oynayarak tam olarak oturmayan oyun düzenimizi oturtmak istiyor. Devre arası kampı vs de yok. Bir maç süper oynuyoruz ama deplasmanda silik bir futbol ile berabere bitiyor bir sonraki maçımız. Hoca oyunda istikrarı bozmamak için bunu tercih ediyor bence. Sadece keremi 11 de görmek bile beni çok mutlu eder

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı rotasyonlar olacaktır ama keşke bütünüyle olsa diyorum.

      Sil
  2. Kupa önemli direkt Avrupa ligine bilet. Şampiyonluk olmazsa Avrupa çok zor. Sağlam kadroyla çıkılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonluk olmazsa Avrupa zor değil, neden zor olsun.

      Sil
  3. taylan, marcao, donk, henry kesinlikle dinlendirilmeli. bunların yedeği yok.
    ben yine de kalede muslera ile başlardım. Onun zaten maç eksiği var. Hem kalede iyi bir kaleci olursa yedeklerle de olsa maçta kalabiliriz.
    falcao, feghouli oğulcan'ın durumu nedir acaba? Falcao'yu yine erkenden sahaya atıp, sakatlanmasına sebep olmayalım. Bence bize ilerleyen zamanlar lazım olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca rotasyon yapmayacak, ondan eminim de keşke bütünüyle bir rotasyon görsek. Falcao'yu 3 ay sonra da sahaya atsan sakatlanabilir, bugün de. Onun garantisi yok.

      Sil
  4. Falcao gitsin para yesin maçın beşinci dakikasinda kasığını tutacak nasılsa.

    YanıtlaSil
  5. (Emre)
    Emin'i gønderip Ozornwafor'u takimda tutuyorsa bir bildigi vardir hocanin. Ozornwafor'u 90 dakika gørmek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de istiyorum. Hakkında tam bir izlenim elde edelim.

      Sil
  6. Omer bayram 6 numara olarak izleyebilirmiyiz ? Veya hoca ozonwaforu 6 numaraya atarsa ?

    YanıtlaSil
  7. Hocanın rotasyon yapacağını sanmam. İdeal 11 ile maça çıkarız.

    YanıtlaSil
  8. (M.T.A) Dediğin rotasyon olmaz.Fatih Hoca 11 as oyuncunun hepsini dinlendirmez.Zaten Halil Dervişoğlu covidli,Oğulcan'da 6 maç ceza aldı,Falcao da oynarsa sakatlanır.Kadro;
    Muslera
    Yedlin Luyindama Marcao Emre Taşdemir
    Gedson Emre Akbaba Etobo Ömer Bayram Kerem
    Mostafa Muhammed
    Bu bile fazla Alanya Avrupa için kupayı almak (finale çıkmak) istiyor.Geçen sene gibi bir kaza olmaması için Fatih Hocamız rotasyona fazla gitmez.Çünkü bizde kupayı istiyoruz.Bu yüzden ideal yakın bir 11 olur.Finalde ise karşımıza fb yada bjk gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de olmaz, biliyorum olmayacağını da ama keşke olsa. Bu benim düşüncem :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir