10 Şubat 2021 Çarşamba

Galatasaray 2-3 Alanyaspor, dönmeyecek maç değildi


Dönmeyecek maç değildi, üzüntüm ona. 2. yarının başındaki penaltı olmasa, çevirirdik de. 2. yarıda maçı döndürmek adına her şeyi yaptık. Direkler, savunmadan ve kaleciden dönen toplar, atılan 2 gol. Elenmek mesele değil de, yeter ki ilk yarıdaki görüntüden ders alalım. Rotasyon yapılması gereken maçtı. Bunu da 2. yarıda gelen hamleler sonrası değişen görüntüde gördük. Yorgunluk var, Taylan Antalyalı ayakta dahi duramadı. Rehavet de var, Donk ve Marcao'nun felaket bir maç çıkardığını uzun zamandır görmüyorduk.

Alanyaspor dersine iyi çalışmış. Özellikle ilk yarıda müthiş pres yaptılar ve oluşabilecek Galatasaray baskısını bertaraf ettiler. Kaptıkları toplarla da hızlı çıkıp, son derece organize şekilde Galatasaray kalesine geldiler. Muslera olmasa, 2 değil 4-5 gol de yiyebilirdin. Galatasaray adına felaket derecede kötü bir ilk yarıydı. İlk 10 dakikada iyi başlansa da, sonrası kayıp. Yenilen goller bireysel hata, bu da ayrı konu. Her maç böyle olmayız.

İlk 11 yönündeki diğer hata da, Babel'i kanatta kullanmak. Arda Turan ve Feghouli aynı anda olmadığında, hücum organizasyonu tarafında sorun yaşıyoruz. Hücumda top tutmak ve akıl katmak sorun oluyor. Babel de o aklı yükseltmek ve topu tutabilmek adına sahada olsa da, kanatta olmuyor. 1 kişi eksik oynattı seni, özellikle de savunmada. Yedlin'in kötü görünmesi bundan. Emre Taşdemir de felaket görüntüde olunca, ilk yarıda delik deşik olduk.

2. yarıda görüntü değişti. 3 hamle geldi ve biraz olsun tempo kazanıp, oyunu hızlandırdık. 2. yarının başındaki o penaltı olmasa da bu maç dönebilirdi. 3-0'a rağmen, geri dönme çabasını beğendim. Kaçan goller ortada, üst üste direkten dönen toplar, duvar olan rakip savunma ve kalecisi. Kerem Aktürkoğlu biraz tempo yaptı, Mohamed ve Yedlin de işin içine girdi. Ömer Bayram'ın sol taraftan yaptığı ortalar yine etkiliydi. Gedson Fernandes de direkt olarak etki etti ve golle başladı. Biraz daha erken başlasa, hatta Etebo yerine giren o olsa, görüntü yine değişebilirdi.

Elenebiliriz, sağlık olsun. Keşke rotasyon yapsaydık da, o şekilde elenseydik diyorum sadece. Bazı isimleri gereksiz zorladık ve yorgunluğun büyük olduğunu gördük. Taylan Antalyalı düştü ve tüm takım bitti, öyle bir yapı. Düşmesi de doğal, taş olsa çatlar. 2. yarıdaki geri dönüş ise umut verdi, yeni transferlerin yükseleceğini gördük. Bu mağlubiyeti sorun etmeye gerek yok, bence ligin telafisi yok. Orada bir rehavet ve yorgunluk olmayacak.

23 yorum:

  1. Konya maçından sonra en kötü stoper performansları vardı maalesef, marcao bir iki hata yapınca dağılmaya başlıyor belki tek sıkıntısı bu marcao nun neyse en olumlu taraf mohamed oldu hava hakimiyeti böyle en son kimdi hiç hatırlamıyorum inanılmaz bir şey bu çocuk zevk alıyorum izlerken, ön alanı Henry mohamed kerem veya oğulcan gibi hızlı harakrtli isimlerden kurmak en doğrusu bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar kötü oynarlarken de, kazanmak imkansız. Yorgunluğa bağlıyorum ben.

      Sil
  2. genel olarak taraftarda bir şımarıklık peydah oldu. herkes bir galatasaraylılık dersi verme peşinde. derbi sonrası böyle bir tokat çok iyi oldu. önemli olan lig ki sonrası için Alanya maçında takım plakayı da almış oldu. epey kazançlı bir maç oldu zannımca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi olabilir tabii, alınacak derslere bakıyor.

      Sil
  3. Yedin ve Emre maalesef istenileni veremedi. Babel çok kötüydü. Ömer Bayram da bir eksiklik gözlemliyorum eski formunda değil. İlginç bir şekilde Donk ve Mercao kötüydü ilk golde Donk ayakta kalamadı topu geçirdi normalde çok sağlam bir oyuncu. Son olarak da Belhanda bu takımın oyuncusu olamaz olamıyor da yıllardır o bölgede eksiğiz. Son anda ki çabayı taktir etmek gerekir dediğin gibi dönmeyecek maç değildi kupadan elenmek beni çok üzdü. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedlin'in vermesi zordu, Babel önündeyken kötü görünmesi doğal. Ömer Bayram sol bek fena değildi aslında. Yorgunluk etken.

      Sil
    2. ömer girince net hareket getirdi nesi kötüydü yahu.. keşke ilk 11 çıksaydı dinlenmiş bir isim olarak.

      Sil
  4. 4 maç 12 puan. adamlar bitmiş. en ufak laf etmem çok haklılar.
    yedekler ve yeni transferlerin maçıydı bu direkt.
    ve onlar girince çok daha iyi oldun işte hocam!
    yedlin luyindama marcao emre (ömer)
    gedson etebo ömer (akbaba)
    oğulcan? mohammed kerem çıkacaksın çok net.
    ve bu arada çok rahat 3-3 olurdu.. hatta 4-3.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca da biliyor bunu ama anlattı. Saygı duydum ben.

      Sil
  5. gedson değişik bir kalite. 2 golde de izi var.
    muhammed kafayla atmalıydı valla.. kafacı madem
    3 tane kafa harcadı (kızmıyorum).

    marcao çok rahatsız ediyor. ben direkt kırmızı verirdim son dakika
    ilk gol de donk a yazar. attı kendini arkadaşını teke tek bıraktı.
    topu alamasan da arkadan koşarsın.
    neden yatıyorsun abi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafa harcadı dediğin pozisyonlarda, x forvet topa dokunamaz bile. Mutlaka atacak golünü, zamanı yakındır.

      Sil
  6. Hoca ya hiç rotasyon yapmıyor ya da yapınca, öyle geniş kapsamlı bir rotasyon yapıyor ki takım darmadağın oluyor. Oyuncular yorgun tamam ama hoca da maça hiç hazırlanmamış. Ligde mağlup olduğumuz maçta da gördüğümüz gibi, Alanya hızlı kontratağa çıkabilen ve Önalan baskısını da iyi yapabilen bir takım ama kapalı defansları açma noktasında yetersizler. Fenerbahçe'nin ligdeki Alanya maçında yaptığı gibi, topu Alanya'ya bırakıp, Onyekuru ve Kerem gibi hızlı oyuncularla sonuca gidebilirdik. Ama sanırım hiçbirimiz Kerem'in ilk 11'de olacağını beklemiyorduk zaten. Sakatlıktan yeni çıkan Oğulcan'ın ikinci yarıda oyuna gireceğini düşünüyordum ama Babel'in ısrarla kanatta oynatılmasının mantığını çözemediğim gibi, Luyindama'nın neden oynatılmadığını, yorgunluğu apaçık belli olan Taylan'ın neden dinlendirilmediğini anlayamadım. Neyse hayırlı bir mağlubiyet olur umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçta rotasyon şarttı. Hoca açıkladı, saygı duydum ama kendi de hata yaptığını söyledi zaten.

      Sil
  7. rotasyonluk bir maçtı. Hocanın ilk 11 ısrarı biraz pahalıya patladı ama 2. yarı en azından çevirdik, daha kötü bir fark yemedik. Marcao, taylan, henry gibi isimlerin dinlendirilmesi bence iyi olurdu.
    Çok yorulmuşlar.
    Babel'in oynayabileceği tek bir yer var o da santrafor. Orası da dolu. Sanırım, hoca onu kaybetmemek adına mecburen kanatlara koyuyor ama olmuyor işte. Artık Babel'in sezonun kalan kısmında yedek oturup santraforu yedeklemesini beklemeliyiz. Oğulcan ve Feghhouli'nin aynı anda olmaması takımın ayarlarını da ciddi etkiliyor. Sağ kanada koyacak kimseyi bulamıyorum. Umarım Kasımpaşa maçında biri artık geri döner.
    Yaşlı oyuncuların artık ortada, gençlerinse kanatta olduğu bir Galatasaray olmalı. Kanatta oynamak tamamen tempo, ileri geri koşma çalışma gerektiriyor. Kerem, Oğulcan, Henry dışında ben bu takımda kanat oynayabilecek kimseyi görmüyorum. Kerem bu ikisini yedeklesin, diğer ikisi de oynasın artık.
    Orta sahada ise; emre kılıç sol iç, taylan ve sağ içte Gedson görmeyi çok isterin. Belhanda, Arda, Feghouli'nin yedek oturması gerek. Feghouli zaten yok da, diğer ikisi de biraz beklesinler. Kılınç'ın yerine girerler.
    Lyundama şu maçta oynamalıydı. En azından adamı hazırlamak adına. Bu mağlubiyet hayırlıdı, biraz takımı ve hocayı da kendine getirir.
    Lige olumlu yansıyacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O geri dönüş de ilerisi adına bir ışık aslında. Geçen sezon da Alanya ile oynanan kupa rövanşında böyle bir geri dönüş vardı. Elenmiştik ama ilerisi adına ışık yanmıştı. Buna benzettim.

      Sil
  8. Abdülkadir Bitigen ve Halis Özkahya ikilisi de görevini yerine getirdi. Emre Kılınç'ın net bir penaltısı verilmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao'nun penaltısı da bence penaltı değil.

      Sil
  9. Yorgunluk ve rehavet bence büyük etkendi.

    YanıtlaSil
  10. Babel'in kanat forvette ne kadar etkisiz oldugunu ve hatta arkasinin ne kadar bos kalabilecegini ayna gibi gosteren bir macti. Ayrica hoca da rotasyon yapmamasinin yanlis oldugunu farketti bana gore, bazi oyuncular inanilmaz yorgundu, Alanya haketti en azindan temiz macti saglik olsun.

    YanıtlaSil
  11. Burak bence en büyük sıkıntı gerekli mesajı veremememiz.Nedir bu mesaj? Onyekuru geldi, aman Galatasaray’a önde basmayalım, cezayı keserler. Maalesef tam tersi oldu. Adamlar bir güzel önde bastılar, Onyekuru’nun da O’sunu kullanamadık. Bu, ligin ilerleyen haftalarında eli yüzü düzgün oyuncular ve birazcık gören teknik direktöre sahip takımlara cesaret verdi. ‘’Demek Alanya gibi Galatasaray’a basarsak krize giriyorlar, On yekuru falan hikayeymiş’’ diye düşündürtecek. Bence en büyük tehlike bu. Bu maçta eğer basan Alanya’ya karşı iyi çıkıp Onyekuru’yu kullanabilseydik bu önde basma belasından lig sonuna kadar kurtulurduk. Bu birinci nokta. İkinci nokta da bence ikinci yarı iyi oynumuz da bizi kandırmamalı. Alanya geri çekildiği için baskılı oynadık. Oyuncu değişiklikleri oldu, kabul ediyorum, fark yaratmış olabilir. Sorum şu: Biz maça ikinci yarıdaki kadro ile başlasaydık, Alanya’da birinci devre gibi önde bassaydı, maçın ilk yarısı nasıl biterdi? Bence yine Alanya lehine biterdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önde basma konusu değil olay. Donk ve Marcao çok kötüydü. Böyle de her maç kötü gitmezler. Taylan da sahada olmayınca doğal yani. Baskı değil, yorgunluk ve rehavet etkisi biraz da.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir