19 Şubat 2021 Cuma

Gedson Fernandes de o moda girerse şaşırmayacağız


Geleli henüz ay olmasa da, moda girdi. Galatasaray'daki aile ortamından bahsetmiş. Birkaç gün sonra da, Fatih Hoca "baba figürü" mesajı gelir. Galatasaray'daki sır bu. Fatih Hoca'nın olduğu dönemlerde daha da ön planda. Kiralık da olsa, takıma katılan çoğu yabancı bu moda giriyor. Geçmişte Denayer bir örnek. Havaalanında sabahlıyordu transferi için. Onyekuru daha büyük örnek, sonunda kendini temelli şekilde getirtmeyi başardı. Gedson Fernandes de o moda girerse şaşırmayacağız.

Transferine inanmıyorduk, adı geçtiğinde "olmaz bu iş" diye baktık. Nedenlerini de yazmıştım. Sessiz sedasız, büyük bir operasyon bu. Fatih Hoca, kiralama hamlelerine karşı olsa da, Gedson Fernandes gibi bir isme kayıtsız kalamadı. Yarım sezon açıklansa da, kiralamanın 1.5 yıl olduğu söyleniyor. Bu da elimizi gelecek sezon adına da güçlendirecek. Potansiyeli müthiş seviyede olan, son dönemde sallanıyor olsa da, ayağa kalkması durumunda, kendisi adına yeniden büyük rakamların konuşulması olası.

Oyun içinde farkı da büyük olacak. Henüz gerçek anlamda izleyemedik. Geldiğinde karantina süreci vardı. Takıma girdi, kondisyon eksiği derken de az zaman geçti. Alanyaspor'la oynanan kupa maçında oyuna girdiğinde takımı ateşleyen, 3-0'ın ardından geri dönüşü sağlayan isimlerin başındaydı. Kasımpaşa maçındaki zeminden kaynaklı çok yorum yapamayız ama orada da ayakta kalmasını bildi. Topla dikine çıkışları, dripling özelliği kıymetli. O zeminde bunu kullanamazsın.

O da mücadele tarafıyla ayaktaydı. Etebo, Emre Kılınç ve Gedson hattının mücadelesi, hareketliliği iş yaptı. Daha iyi zeminde ve futbolcu da hazır olduğunda asıl etkisini izleyeceğiz. Pas oyununda da var, özelliği bol. Kısa zamanda aidiyet kazanması ve ortamın içine dahil olması, onun uyum dönemini mümkün olduğu kadar aşığı çeker. Kiralama dönemi bitince de, Galatasaray'da kalabilmek adına yeni bir çabalama günleri başlar.

11 yorum:

  1. 2.Onyekuru olayı da yaşarsak bida kimse bize kiralık adam vermez 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verir aslında, geliştiriyoruz ısrarla :) Ama bağ konusunda haklısın.

      Sil
    2. Geliştirme konusunda sorunumuz yokta ayrılma konusunda güzel anlamda sorun yaşıyor futbolcular :) Fatih hocam floryada nasıl bi ortam yaptıysa artık :)

      Sil
  2. Florya'nın havasını yiyen gitmek istemiyor. O güzden Melo gibi bir şekilde orta yol bulunacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melo, gözden düşen bir isimdi. Gedson farklı :)

      Sil
    2. Gedson da orta yolu bulmak çok zor gibi duruyor aslında Tallisca da olduğu gibi tadı damakta kalacaktır gibi geliyor :)

      Sil
  3. Mohamed'in sözleşmesi ile ilgili haberler çıktı hafta içinde. Onunla ilgili bilgin var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkan haberlerin hepsi yalan, opsiyonu bizde.

      Sil
  4. Galatasaray Bambaşka bir kulüp. Türkiye'de bir sürü kulüp var. Ancak Galatasaray'a gelen yabancı futbolcular aidiyet hissini tadıyor ve gösteriyorlar. özellikle Fatih hoca bu işte ön planda. bir baba gibi aslında. Evladını iyi tanımaya çalışıyor oynayabileceği yeri iyi görüp oynatıp onu Futbola kavuşturuyor. İyi ki Fatih Hoca bizimle....

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir