6 Şubat 2021 Cumartesi

İlyas Kubilay Yavuz, belki de ligin en iyi 12. adamı


İlyas Kubilay Yavuz, belki de ligin en iyi 12. adamı. İlk 11 adına düşünüldüğünde bu istikrarda değil. Kenardan geldiğinde ise, neredeyse her maç olabildiğince etkili. Bu sezon 18 maçta 4 gol 4 asist oldu. Çoğunda da kenardan geldi. Kilit açmakta üstüne yok diyelim. Bandırmaspor karşısında da takımını bir anlamda ipten aldı. Girilen pozisyonlar noktasında, Samsunspor maçı hak etti görünse de, ligin ilk yarısında birçok maçta olduğu gibi gol kaçırma rekorları kırıldı. Ligin ilk yarısında bu tarz maçlarda puan kaybedildi. Şimdi ise yükselen kadro kalitesiyle sonuca ulaşılıyor.

Samsunspor'un ihtiyacı "zaman". Hücum kalitesi çok yükselse de, şu aşamada uyumdan bahsetmek güç. Özellikle de Yasin Öztekin ve Gökhan Karadeniz için. Gökhan Karadeniz hala saha içinde rol arıyor, o bildiğimiz forvet etkisini gösteremedi. Yasin Öztekin ise ısrarla sağ kanatta kullanılıyor ki bu bir hata. Sola geçtiğinde hareketlendiğini görüyorsunuz, mutlaka solda oynamalı. Hamroun'un oyuna girdikten sonra, sağ kanatta iyi iş çıkarması beni umutlandırdı. İdeal düzende Yasin Öztekin solda, Hamroun sağda oynar.

Coureur da nihayet sahne aldı. Transfer edileli, hazır da olmasına rağmen bir türlü 11 düşünülmedi. Oyuna sonradan dahil olduğunda da kanat gibiydi. Nadir Çiftçi cezalı olmasa, belki de bu maçta da yedek kalabilirdi. Çok yetenekli ve hücum birbirine alıştıkça, Coureur da yükseldi. Çok hareketli, teknik özelliği yüksek ve net bitirici. Hücum hareketli olmalı ki, Coureur da boş alan bulsun. Savunma arkasına iyi sarkıyor ve top ayağındayken oldukça kreatif. 2 topu direkten döndü, 2'sinde de çok klas bitirişleri vardı. Golü bulmuş olması da mutlaka onu yükseltecek.

Djedje büyük faktör. Geldiği ilk günden bu yana kötü maçı yok. Samsunspor hücumu ilk yarıda ağır hareket ederken, Djedje'nin dikine çıkışları orayı hareketlendirdi. Savunmada da en hareketli isim, tüm sahayı, 90 dakika boyunca kat ediyor. Hücum / savunma dengesi bu denli iyi ve olabildiğince tempolu bir ismin farkı oldukça büyük. Onun bu hareketliliği, etrafını da yükseltiyor, özellikle de Savicevic. O da faktör olunca, hücum aklı yükseliyor. Samsunspor hücumu uyum kazandıkça çok keyif verecek. Hız ve tempo çok şey demek.

2 yorum:

  1. İlyas kubilay yavuz iyi evet ama adam sadece sonradan girdiğinde iyi ilk 11 oynayınca iyi işler yapamıyor. bir maç ilk on bir oynasa diğer iki üç maç yok yani ilyasta süreklilik yok ! çoğu taraftarlar ilyasın ilk on bir başlamasını istiyor ama ilyas ilk on bir oyuncusu değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun için doğru rol bu. Aynı şeyleri ben de yazdım gerçi :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir