12 Şubat 2021 Cuma

Mostafa Mohamed / Gedson Fernandes gibi gençler üzerinden düşünmeye başladım


Yeni Galatasaray hayalim biraz daha farklıydı. İrfan Can Kahveci söz konusu olduğunda, Taylan Antalyalı ve Oğulcan Çağlayan'ı da düşünüp, bu üçlü üzerinden düşünüyordum. Şu an ise, Mostafa Mohamed / Gedson Fernandes gibi gençler üzerinden düşünmeye başladım. Yaz döneminde bu ekibe farklı isimler de eklenir. Sattığın kadar al sarmalı kalktığı an, transferde biraz daha rahat hareket etmek mümkün. Elbette har vurup harman savrulduğu günler bitti, yine denk bütçe gerekiyor ama 1-2 milyon avro gibi bedeller için de futbolcu kaçmaz.

Mostafa Mohamed, beklediğimin de ötesinde başladı. Her hafta, kendisiyle alakalı bir şeyler yazar olduk. Anlatılan biraz daha "ceza sahası içindeki gol hakimiyeti" üzerineydi. Kafamda da Ümit Karan tarzı bir forvet oluşmuştu. Bu özelliği ayrı, net bir bitirici ve ceza sahası hakimiyeti, özellikle de havadan gelen toplarda çok iyi. Kafayla gol atmayı zorluyor, o gole de Kasımpaşa karşısında ulaşacaktır.

Pres gücüne hayran kaldım asıl. Rakibi bozmak, o topu kazanmak için elinden geleni yapıyor. Topu kaptıktan sonra da, pas açısını iyi buluyor ve hızlı hücumu başlatıyor. Fırsatçı da. Gol sezgisinin ne denli iyi olduğunu Alanyaspor karşısında attığı golde gördük. Hava hakimiyeti zaten iyi, her topu neredeyse indirdi. Yalnız şu tehlike. Mohamed nasıl olsa her kafa topunu alıyor diyerek, bu ezber haline getirilirse, hücum organizasyonu zarar görür. Bir ara her topu kendisine şişirmeye başladık.

Gedson Fernandes de çok hareketli bir orta saha. Topla dripling özelliğinin üst düzey olmasının yanında, teknik düzeyi de iyi seviyede. İşin bir de savunma yanı var ve onun da pres gücü var. Zaman içinde biraz daha kondisyon kazanınca, asıl etkisini gösterir. Özellikle ön alan presini beğendim ve o da fırsatçı aslında. Bu da tabela özelliğinin iyi olacağını gösterir. Bu noktada çok beklentim olmasa da, şaşırmayı seviyorum. 

Galatasaray'daki gelişimler biraz daha farklı olacak. Bu da Fatih Hoca dokunuşu. Diyorlar ya, şu tipte bir isimden ancak bu beklenir diye. Forvet diyoruz mesela, kafalarda sadece gol atması var. Ya da 8 numara diyoruz, yine belli kalıpta beklentiler yazılıyor. Öyle değil, daha iyisi isteniyor ve daha iyisini yapabilecekleri için bu isimler geliyor. Özellikle de genç futbolcularda bu gelişim bekleniyor. Mostafa Mohamed'in geleceği seviyeyi göreceğiz. Gedson Fernandes zaten üst seviye potansiyeli olan orta sahaydı, onu da yeniden bu seviyeye taşıyacağız.

6 yorum:

  1. Yaz döneminde giden olmazsa bir iki nokta transferle hazır bir takım haline gelebiliriz. Hatta ona bile gerek olmayabilir. Elimizdeki oyuncuları geliştirerek değer katmak zorundayız. Mayıs ayindaki şampiyonluğu değil önümüzdeki sezon yapacaklarımızi veya daha sonrasını düşünmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayıs ayındaki şampiyonluk da çok kıymetli ve olmazsa olmaz.

      Sil
  2. Çok akıllıca pres yapıyor bunun yanı sıra duvar olduktan sonra en kolayını değil en doğrusunu arıyor :) Geldiğinde herkes kafasını konuşuyordu adam 3 gol attı daha kafa golu atmadı bile onu da atmaya başlayınca çok iyi seviyeye gelecektir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklediğimden daha öte bir potansiyel gördüm ben :)

      Sil
  3. Ben her ikisinden de umutluyum. Galatasaray'a katkı sağlayacaklar. Muhammedin baskısı topla mucadelesi aldığı pası kaybetmemeye özen gösterme pas vermeyi düşünmesi özellikle Alanya maçında bir topta mükemmel araya kaçtı ama donk atmadı haliyle heba oldu güzelim atak. Eger atsa inanın o maç bizim olurdu. Yine de sağlık olsun. Gedson ise ilk maçta ilk golü ve yarım asisti ile bu dönem bizi çok sevindirecek is yapacaktır. Lakin yine söylüyorum. Fatih hoca bazı takıntılarından vazgeçmeli. Yedin ile babel olmuyor lakin yedin ile Kerem uyumu iyi. Emre akbaba sonradan girip fayda bile alamayacağımız bir oyuncu. Su oyuncu değişiklikleri daha erken olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takıntı kısmını anlamadım ben. Zamanı var demek ki her şeyin, onu bekliyor olabilir. Babel konusunun mantığı vardı ama uymadı. Israr etmeyecektir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir