9 Şubat 2021 Salı

Sc transfer 2021 #1; Ezgjan Alioski


Bu da blog geleneklerinden biriydi. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek ve Galatasaray'a uyabileceğini düşündüğümüz isimleri blogda konuşuyoruz. Şampiyonluk yarışındayız, transfer döneminden de yeni çıktık ama önümüzdeki sezonu da şimdiden kurgulamak gerekiyor. Bugünden, sezon sonu adına bitirilmiş bazı isimler olacağını da düşünüyorum. Ezgjan Alioski de o futbolculardan biri gibi görünüyor. Şimdiden "ön protokol" yapıldığıyla alakalı çok haberler var ve bu da yalanlanmadı.

Futbolcuya da bu tarzda sorular yöneltildi diye hatırlıyorum. İç ve dış basında yer alan bir iddia bu. Saracchi'nin kiralık sözleşmesi bitecek ve takımda tutulacağını pek düşünmüyorum. Genç, bence de potansiyel sahibi ve üst üste forma giydikçe yükselen bir sol bek olsa da, sık sakatlanıyor. Ne zaman ivme yakalasa, peşinden 3-4 haftalık bir sakatlık geliyor. Bunun da pek düzeleceğini sanmıyorum. 4-5 milyon avro'luk bir yatırım yapılmayacaktır.

Ezgjan Alioski'nin ise sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Kendisi 28 yaşında ve Leeds United forması giymekte. Bielsa'nın görev almasıyla birlikte, sol beke çekilen bir isim diyelim. Joker özelliği üst düzeyde olan bir isim. Bu anlamda, Ümit Davala'ya çok benzettim. O da birçok mevkide, başarıyla forma bulabiliyordu. Alioskş'nin de kariyerinde sol bek, sol ön, sağ bek, sağ ön, orta saha, santrafor, hatta 10 numara gibi mevkiler var.

Fatih Hoca da bu tarz joker isimleri sever. Ümit Davala'ya oranla farklı, biraz daha ayağının temiz olması diyelim. Bu anlamda da Ergün Penbe'ye benzettim. Çok hızlı değil ama, teknik ve pas becerisi de o pozisyon için oldukça başarılı. Transferi gerçekleşirse birçok maçta kendisini sol iç orta saha gibi de izleyebiliriz. İyi bir sol ayağı var, orta kalitesi, teknik düzeyi yeterli seviyede. Önemli bir transfer olacağını düşünüyorum ve bu tarz hamlelerin artmasını diliyorum.

4 yorum:

  1. Abi yairo moreno için de bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi bide naçizane bi dileğim olacak moreno gibi çok tanınmayan oyuncularda bir scouttan detaylı yazı alsak daha güzel olur abi :)

      Sil
    2. Araştırmak lazım. Transferi gerçekten olursa o yazıyı yazdırırim ama o haber bana menajer üfürmesi gibi geldi :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir